Näkymätön liesikupu täydentää keittiön tyylin

Ilmanvaihtoremonttia suunnitellaan tai ainakin mietitään monessa pientalossa ja taloyhtiössä. Kovinkaan moni ei edes tiedä, että liesikuvulla pystytään ohjaamaan myös huoneiston ilmanvaihtoa.

Kuopiossa toteutettiin 1950-luvun kerrostaloon täydellinen keittiön muodonmuutos

Kuopion keskustassa sijaitseva 1950-luvun kerrostalokeittiö koki täydellisen muodonmuutoksen sisustussuunnittelija Meja Hynysen käsittelyssä. Meja halusi toteuttaa asuntoon kauniin remontin, joka säilyttää talon alkuperäisen hengen. Keittiön haasteena oli liesikupu. Se ei saisi olla pääosassa, oikeastaan olisi hyvä jos se olisi kokonaan näkymätön.

Vanha keittiö oli pieni ja jääkaappikin eri tilassa.Vanha keittiö oli pieni ja jääkaappikin eri tilassa.

Lähtötilanteessa keittiö ja koko asunto oli lähes alkuperäisessä kunnossa. Taloyhtiöön oli kuitenkin jossain välissä asennettu huoneistokohtainen ilmanvaihto. Se vaikutti myös liesikuvun valintaan, sillä kerrostaloissa liesikupu on usein liitetty asunnon ilmanvaihtojärjestelmään. Se voi olla osa keskitettyä iv-järjestelmää tai ohjata huoneistokohtaista ilmanvaihtokonetta. Siksi liesikupua vaihdettaessa on tärkeä varmistaa, että kupu sopii yhteen asunnon ilmanvaihtojärjestelmän kanssa. 

- Selvitin isännöitsijältä, että kyseessä on AC-ohjattu huippuimuri. Useimmat löytämäni iv-laitteiden ohjaukseen sopivat liesikuvut eivät kuitenkaan olleet kovin kauniita. Lopulta löysin Swegonin Tango -liesikuvun. Tango Smart liesikupu AC-muuntajalla pystyy ohjaamaan huoneiston ilmanvaihtoa ja mikä parasta, se sopi täydellisesti keittiön tyyliin, kertoo Meja.

Meja_keittiä_detalji

Suomalaista laatutyötä

Meja yllättyi kuullessaan, että kyseessä on kotimainen Suomessa valmistettu laite. - Todellisuudessa Swegon on asuntokohtaisen ilmanvaihdon markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaissa. Viime vuonna Kaarinan tehtaallamme valmistettiin yhteensä yli 40 000 Swegon CASA -ilmanvaihtolaitetta ja liesikupua, kertoo Swegonin asuntoilmanvaihdon markkinointijohtaja Tomi Laakso. - Suurin osa laitteistamme toimitetaan kuitenkin uudiskohteisiin ja suoraan rakennuttajille, iv-urakoitsijoille ja tukkuliikkeille. Siksi Swegon saattaa tuotenimenä olla monelle kuluttajalle vieras.

Nyt tämä ammattilasten käyttämämä uusi tekniikka on myös tavallisen kuluttajan saatavilla. Heitä varten on nimittäin kehitetty oma palveluverkosto: Valtuutetut Swegon Ilmateknikot.

Swegon Ilmateknikot ovat koulutettuja ilmanvaihdon ammattilaisia, jotka laitemyynnin lisäksi auttavat niin suunnittelussa, asennuksessa kuin huoltotarpeissakin. Kuopion huoneistoremontin toimituksesta ja asennuksesta vastasi Karelian Talotekniikka Oy, joka on siis yksi Swegonin Ilmateknikoista.

Täydellisyyttä hipova Vintage-keittiö

Kuopion ahdas vihreä keittokomero muuttui kutsuvaksi L-mallin keittiöksi. Kun komeron seinät purettiin ja sivuseinää jatkettiin, saatiin myös astianpesukone mahtumaan uuteen keittiöön. Keittiö on nyt suoraan yhteydessä ikkunan alla olevaan ruokailutilaan. Ihanaa puuterista kaapistoa täydentää samaan sävyyn maalattu vanha hylly. Pallovalaisin, musta hana ja metallinen lista tuovat särmää keittiölle yhdessä muiden mustien yksityiskohtien kanssa. Liesituuletin on integroitu tyylikkäästi piiloon kaapinoven taakse.

Kuopio final_valmis

Lue myös: Tämä sinun tulisi tietää liesikuvuista

Haluatko apua tai neuvoja ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa? Valtuutetut Swegon Ilmateknikot antavat nopean ja ammatitaitoisen avun kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

Etsi valtuutettu ilmateknikko

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
19.10.2020