3 Rakennussuunnittelu

3.5 Käyttövaihe


Mikä on omakotitalon pintojen lopullinen taso?Tämä tarkastus on tehtävä juuri ennen muuttoa. Muuton yhteydessä saattaa syntyä vaurioita, jotka eivät kuulu urakoitsijan vastattavaksi. Käyttöönottovaiheessa talossa lappaa todennäköisesti paljon ihmisiä. Siksi jokaisen urakoitsijan pitää huolehtia viimeisteltyjen pintojen säilymisestä ehjänä. Reiluutta pitää myös löytyä. Vahingolle ei voi mitään ja pienten vahinkojen korjaaminen on paljon mukavampaa, kun tiedetään kuka kolhun aiheutti.


3.5.2 Rakenteiden ennakkotarkastus
Koko rakentamisen aika on tarkastuksia täynnä. Ne eivät välttämättä ole virallisia tai ennakkoon sovittuja. Kunhan nyt ohimennen katsoo, että onpas hyvin tehty kohta ja onpa eristeet asennettu huolella. Se on työtä, jonka asiaa tuntematonkin voi hyvin pitkälle todeta, ja jos on epätietoinen, kannattaa aina kysyä.
3.5.2.1 Asian läpikäynnin tarkoitus
Tarkastetaan rakenteiden ja pintojen laadukkuus rakentamisen etenemisen tahdissa.

3.5.2.2 Miten asiat käydään läpi Rakenteiden tarkastuksia tekevät rakentamisen aikana rakennuttaja, sekä rakennusl...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012