Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla

Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!

Huomiovaatteen tärkein tehtävä on onnettomuusriskien vähentäminen, mutta niille löytyy käyttöä myös vapaa-ajalla. Kuvassa Patron-huomiovaatteet. 

Huomiovaatteen tärkein tehtävä on onnettomuusriskien vähentäminen, mutta niille löytyy käyttöä myös vapaa-ajalla. Kuvassa Patron-huomiovaatteet. 

IKH valikoimasta löydät tyyppihyväksytyt Helly Hansen ja Patron huomiovaatteet. Huomiovaatteille löytyy käyttöä myös vapaa-ajalla – mikäs sen mukavampaa, kuin näkyä hyvin liikenteen seassa lenkkeillessäsikin! Lähtisitkö ylittämään suojatietä iltahämärissä mieluummin erittäin näkyvässä takissa vai tummissa vaatteissa?

Vaatteiden ominaisuudet lisäävät käyttömukavuutta

Työvaatteiden ominaisuuksilla on paljon merkitystä käyttömukavuuteen ja oleellista onkin, että työvaatteissa on helppo ja miellyttävä työskennellä. IKH:lta löytyy sopivat vaatteet kaikenlaisiin työskentelyolosuhteisiin. Esimerkiksi veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta.

Takkien ja housujen erilaiset säädöt hihansuissa ja lahkeissa helpottavat käytettävyyttä. Vaatteiden tärkeimpiä ominaisuuksia on monipuoliset taskutukset. Vetoketjullisissa taskuissa tärkeät tavarat, kuten avaimet, pysyvät tallessa. Rakennustyömailla on kypäräpakko, joten takin huppua ei voi yleensä käyttää. Monesta takkimallista kuitenkin löytyy kypärälle sopiva irrotettava huppu. Tuulen ja sateen vihmoessa arvostaa huppua, ja takaa pidennetyt takit estävät tuulen puhaltamisen myös selkään.

Huomiovaatteita löytyy kevyempää mallia lämpimiin syyssäihin ja topattuja kylmään talveen ja viimaan. Huomiovaatevalikoimasta löytyy takkien ja housujen lisäksi työhaalareita, kevyitä työpaitoja ja t-paitoja. Ensi kesäksi valikoimassa on myös esimerkiksi shortseja ja työliivejä.

Muista myös, että IKH:lta ostamasi työvaatteet saat useista IKH-myymälöistä myös painettuna tai brodeerattuna vaikkapa yrityksen logolla!

Huomiovaatteet sopivat muuallekin kuin työmaalle

Huomiovaatteet ovat pakollisia työmailla, mutta niitä voi käyttää myös vapaa-aikana. IKH:n valikoimasta löytyy vaatteita, jotka sopivat monenlaiseen ulkoiluun esimerkiksi lenkille, metsään ja pyöräilyyn. Huomiovaatteita käytettäessä syksyn ja talven hämärillä, sinun ei tarvitse muistaa erillisiä heijastimia ja pimeä ei pääse yllättämään. Lapsille ja nuorisolle löytyy valikoimasta myös omat huomiotakit ja -housut, haalarit sekä liivit.

Valikoimassa on perinteisiä takkeja, housuja ja huomioliivejä. Huomiovaatteista löytyy myös pitkää tai lyhyttä sadetakkia, mikä on kätevä syyssateilla esimerkiksi koiraa ulkoilutettaessa. 

Veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta. Kuvassa Helly Hansenin huomiovaatteet.Veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta. Kuvassa Helly Hansenin huomiovaatteet.
 
Julkaistu
26.10.2020