Mistä haen rakennuslupaa myrskytuhojen korjaukseen? Entä piirustukset?

Syksyn sateissa voi huomata katon vuotavan tai salaojaputket ja sadevesiviemärit eivät olekaan kunnossa. Myrskytuulet voivat tehdä tuhojaan kaataa puita ja vahingoittaa rakennuksia. Näitä korjauksia suunniteltaessa kannattaakin miettiä, haluaako samalla ehostaa enemmän ja tarvitseeko joku korjaus luvan paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Myrskytuulet voi tehdä tuhojaan kaataa puita ja vahingoittaa rakennuksia.Myrskytuulet voi tehdä tuhojaan kaataa puita ja vahingoittaa rakennuksia.

Syksyllä voi olla tarvetta rakentaa uusi puuvaja tai varasto työkoneille. Varaston koon mukaan voit tarvita toimenpide- tai rakennusluvan. Myös mökillä voi olla korjaustarpeita ennen talvea. Näihin kaikkiin suuriin ja pieniin hankkeisiin voit hakea luvan Lupapisteen kautta. Luvan hakeminen on helppoa ja pieniä ja isompia korjauksia varten saat hankittua piirustukset Lupapiste Kaupasta.

Lupapisteen käyttö on hakijalle täysin ilmaista. Kunta kuitenkin perii hakemuksen käsittelystä ja päätöksen tekemisestä lupamaksun omien taksojensa mukaisesti. Lupien hakeminen sähköisesti onnistuu noin 200 kunnassa. Tarkasta oman kuntasi Lupapiste-palvelut tästä.

Kaikenkokoisia korjauksia varten saat hankittua piirustukset Lupapiste Kaupasta.Kaikenkokoisia korjauksia varten saat hankittua piirustukset Lupapiste Kaupasta.

Voit asioida Lupapisteessä silloin kun sinulle sopii - koko hankkeen ajan. Lupapisteestä löydät vaatimukset lupahakemuksen edellytyksenä olevista tiedoista ja dokumenteista. Pääset täydentämään hankkeen tietoja koska tahansa ja voit jakaa pääsyn hakemussivullesi hankkeessa mukana oleville. Näin he voivat seurata hakemuksen etenemistä ja täydentää sen tietoja myös.

Voit käydä vuoropuhelua asiointikunnan viranomaisten kanssa palvelun kautta ja lupahakemuksen jättämisen jälkeen saat hanketta koskevat viranomaispäätökset suoraan Lupapisteeseen. Asiointia voidaan kunnasta riippuen jatkaa palvelussa aina hankkeen valmistumiseen asti. Lupapisteen avulla pidät kätevästi sekä itsesi että muut osapuolet tietoisena hankkeen etenemisestä.

Askeleet Lupapisteessä asiointiin

  1. Valitse kartalta sijainti ja toimenpide
  2. Kysy neuvoa tai tee hakemus
  3. Kutsu muut osapuolet mukaan
  4. Jätä hakemus


Tarkemmat ohjeet >>


 
Päivitetty
12.10.2021