3 Rakennussuunnittelu

3.4 Sisätyöt


On erittäin tärkeää, että talossa on vähintään yksi puilla lämpiävä tulisija. Tulisijasta leviävä lämpö on tunnultaan aivan erilainen kuin lämpöpatterista tuleva lämpö. Toki tulisijalla on myös omat hyötynäkökohtansa. Kun talossa on hyvä ilmanvaihto, voidaan yhdellä tulisijalla lämmittää taloa tasaisesti hyvinkin pitkään. Vastaavasti myrsky voi tehdä tuhojaan niin, että talo ei saa sähköä pariin päivään. Tulisija on silloin kultaakin kalliimpi, vaikka lämmönjako muuten ei toimikaan.


Rakennuslainsäädännössä edellytetään omakotitalojen lämmitykseltä toimintavarmuutta tuontipolttoaineen saannin estymisen, sähkökatkon tms. varalle. Muurattu tai muuten kivestä valmistettu tulisija on tyylikäs lisälämmönlähde.
3.3.9 Tulisijat, hormistot (ks. Tulisijat ja hormistot)
Tarjonta on tänä päivänä erittäin runsas näiden valmisteiden osalta. Suomalainen tulisijaosaaminen on siirretty tehtaalle ja taito on vain lisääntynyt. Elementtipiippujen osalta on käynyt aivan samoin. Muurarit eivät ole unohtaneet myöskään paikalla tehtyjen piippujen ja uunien muuraustaitoja. Ammattimiehet olivat jo jossain vaiheessa loppumassa, mutta pieni epävakaisuus öljyllä tuotetun lämmön hintaan nosti taas muuraamisen nousuun. Näin saatiin uusi osaajakunta muurareihin.

3.4.2.1 Hormit (ks. Tulisijat ja hormistot) Hormien muuraus tai elementtihormien pystytys tehdään useimmiten samanaikaisesti kuin runk...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012