Ensirakentajan matka kohti valmista hirsiunelmaa – ota kuunteluun uusi Hirsipodi-podcast

Radiotoimittajana ja juontajana työskentelevä Juuso Mäkilähde on tuleva hirsikotiasuja. Uuden hirsikodin rakennustyöt starttaavat tänä syksynä, ja ensi vuonna nelihenkinen perhe muuttaa pääkaupunkiseudulle luonnonläheiseen Honka-hirsitaloon. Oman taloprojektinsa innostamana Juuso Mäkilähde luotsaa hiljattain julkaistua Hirsipodi-podcastia, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin hirsirakentamisesta ja oman talounelman toteuttamisesta.

Hirsipodi tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja hirsirakentamisesta ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä rakennusprojektin eri vaiheisiin.

Hirsipodi tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja hirsirakentamisesta ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä rakennusprojektin eri vaiheisiin.

Omakotitalon rakentaminen on projekti, joka ajatuksena kiehtoo monia, mutta samalla se herättää ensikertalaisessa kysymyksiä, epävarmuuksia ja ehkä huoltakin – mitä tontin valinnassa pitäisi huomioida, kuinka löytää sopivin talomalli, miten suunnittelu ja lupaprosessit etenevät, kuinka laatia hankkeelle realistinen budjetti ja aikataulu? Pitäisikö omaan unelmaan uskaltaa tarttua?

Näitä asioita myös Juuso Mäkilähde joutui puntaroimaan omaa taloprojektia aloittaessaan.
− Olin aina ajatellut, etteivät rahkeeni riittäisi rakennuttamiseen. Mutta kai se on vaan niin, että jos jotain unelmia tässä elämässä haluaa saavuttaa, niin sitten täytyy myöskin välillä hypätä sinne tuntemattomaan ja uskaltaa.

Mäkilähteen perheen haave modernista ja ekologisesta hirsitalosta otti keväällä konkreettisen ensiaskeleen, kun uuden kodin suunnittelutyö alkoi yhdessä Honkarakenteen kanssa. 160-neliöisen Honka-hirsitalon rakentamisvaihe käynnistyy tänä syksynä.
− Rakennusprojekti jännittää ja hirvittää, mutta tiedän, että saamme meille täydellisen kodin.

Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi. 

Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi. 

Juuso Mäkilähteen luotsaamassa Hirsipodi-podcastissa pureudutaan ensirakentajaa mietityttäviin käytännön asioihin aina perustuksista sisustukseen ja tontista talotoimitukseen. Samalla käydään läpi hirren ainutlaatuisia ominaisuuksia rakennusmateriaalina.

Viisiosaisessa podcastissa Mäkilähteen haastateltavana on hirsirakentamisen ammattilaisia, kuten Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen, joka jakaa Hirsipodin kakkosjaksossa hyödyllisiä vinkkejään hirsitalon suunnitteluun liittyen.

Anne Mäkinen kertoo muun muassa eri elämäntilanteisiin muuntautuvan kodin suunnittelusta, rakentamisen trendeistä, suunnittelun yleisimmistä sudenkuopista ja näkemyksensä siitä, minkä vuoksi uusien omakotitalojen keskikoko on viime vuosina pienentynyt. Kuulet myös, miksi uudesta kodista haaveilevan kannattaa kyläilyreissuillakin kantaa mittanauhaa mukana.

Kuuntele Hirsipodia >>>

Kiinnostaako oman hirsiunelman toteuttaminen? Pyydä Hongalta lisätietoa!

 
Julkaistu
5.10.2020