• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensirakentajan matka kohti valmista hirsiunelmaa – ota kuunteluun uusi Hirsipodi-podcast

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 01.09.2021
20209_66743.jpg

Hirsipodi tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja hirsirakentamisesta ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä rakennusprojektin eri vaiheisiin.

Radiotoimittajana ja juontajana työskentelevä Juuso Mäkilähde on tuleva hirsikotiasuja. Uuden hirsikodin rakennustyöt starttaavat tänä syksynä, ja ensi vuonna nelihenkinen perhe muuttaa pääkaupunkiseudulle luonnonläheiseen Honka-hirsitaloon. Oman taloprojektinsa innostamana Juuso Mäkilähde luotsaa hiljattain julkaistua Hirsipodi-podcastia, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin hirsirakentamisesta ja oman talounelman toteuttamisesta.

Omakotitalon rakentaminen on projekti, joka ajatuksena kiehtoo monia, mutta samalla se herättää ensikertalaisessa kysymyksiä, epävarmuuksia ja ehkä huoltakin – mitä tontin valinnassa pitäisi huomioida, kuinka löytää sopivin talomalli, miten suunnittelu ja lupaprosessit etenevät, kuinka laatia hankkeelle realistinen budjetti ja aikataulu? Pitäisikö omaan unelmaan uskaltaa tarttua?

Näitä asioita myös Juuso Mäkilähde joutui puntaroimaan omaa taloprojektia aloittaessaan.
− Olin aina ajatellut, etteivät rahkeeni riittäisi rakennuttamiseen. Mutta kai se on vaan niin, että jos jotain unelmia tässä elämässä haluaa saavuttaa, niin sitten täytyy myöskin välillä hypätä sinne tuntemattomaan ja uskaltaa.

Mäkilähteen perheen haave modernista ja ekologisesta hirsitalosta otti keväällä konkreettisen ensiaskeleen, kun uuden kodin suunnittelutyö alkoi yhdessä Honkarakenteen kanssa. 160-neliöisen Honka-hirsitalon rakentamisvaihe käynnistyy tänä syksynä.
− Rakennusprojekti jännittää ja hirvittää, mutta tiedän, että saamme meille täydellisen kodin.

Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi.
Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi.

Juuso Mäkilähteen luotsaamassa Hirsipodi-podcastissa pureudutaan ensirakentajaa mietityttäviin käytännön asioihin aina perustuksista sisustukseen ja tontista talotoimitukseen. Samalla käydään läpi hirren ainutlaatuisia ominaisuuksia rakennusmateriaalina.

Viisiosaisessa podcastissa Mäkilähteen haastateltavana on hirsirakentamisen ammattilaisia, kuten Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen, joka jakaa Hirsipodin kakkosjaksossa hyödyllisiä vinkkejään hirsitalon suunnitteluun liittyen.

Anne Mäkinen kertoo muun muassa eri elämäntilanteisiin muuntautuvan kodin suunnittelusta, rakentamisen trendeistä, suunnittelun yleisimmistä sudenkuopista ja näkemyksensä siitä, minkä vuoksi uusien omakotitalojen keskikoko on viime vuosina pienentynyt. Kuulet myös, miksi uudesta kodista haaveilevan kannattaa kyläilyreissuillakin kantaa mittanauhaa mukana.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton