Rintamamiestalon laajennusosan terassi valmistuu

Rintamamiestaloon -70 luvulla tehdyn laajennuksen vesikatetta jatkettiin, jotta sen suojaan saatiin 2 metriä leveä ja koko laajennusosan mittainen terassi. Samalla uusi pääsisäänkäynti saatiin hyvin suojattua. Terassi toteutettiin omalla runkoratkaisulla, eikä se ole kiinni rakennuksessa ollenkaan.

Terassin kaide

Terassi sijaitsee kadun puolella ja siihen haluttiin vähän näkösuojaa ja toisaalta maasta noin 60 senttiä irti oleva terassi tarvitsee myös turvallisuuden takia kaiteen. Ratkaisuksi valittiin säleikkömäinen kaide, joka antaa kevyemmän tuntuman kuin umpinainen seinä, mutta tarjoaa silti sopivasti näkösuojaa. Säleikön rimoitus tehtiin kuitenkin tukevasta rimasta ja vain noin 25 mm raolla, jotta se antaa näkösuojaa ja vähentää lumen ja veden pääsyä terassille.

IMG_1156_inkku

Rimoituksena käytettiin 40 x 45 vinorimaa, joka käsiteltiin ympäriinsä kuultavalla puunsuojalla jo ennen asennusta. Väriksi valittiin musta.

IMG_1157_inkku2

Terassin valaistus

Julkisivun valaisimiksi valittu moderni seinävalaisin Konstsmide Antares on muodoltaan kulmikas. Alumiinipintaisen mustan valaisimen ylä- ja alaosa on koristeltu kahdella kirkkaalla akryylilasiraidalla, jotka suodattavat valoa seinälle ja antavat valaisimelle omanlaisensa ilmeen. Valaisin on mahdollista asentaa pintajohdoilla, mutta johdotus on myös tuotavissa valaisimen taakse piilossa. Valaisimet ovat myös ketjutettavissa.
 

Valaisimet ovat yksittäispakattuja ja pakkauksista löytyvät tärkeimmät tiedot. Mukana on myös asennusohje.Valaisimet ovat yksittäispakattuja ja pakkauksista löytyvät tärkeimmät tiedot. Mukana on myös asennusohje.

Valaisimeen asennetaan kaksi led-lamppua. Lamput kannattaa asentaa ennen kuin valaisin on asennettu seinään, mutta lamppujen vaihto onnistuu hyvin, vaikka lamppu olisi seinässä kiinni. 

Valaisimen ylä- ja alaosan kansien alta tulevat näkyviin lamppujen asennuspaikat.Valaisimen ylä- ja alaosan kansien alta tulevat näkyviin lamppujen asennuspaikat.
Lampuiksi valiittiin Airamin Pro Led -lamput.Lampuiksi valiittiin Airamin Pro Led -lamput.

Valo heijastuu seinälle kiilamaisena sekä ylös, että alaspäin.

IMG_1177_inkku
IMG_1172_inkku
Valaisimia asennettiin kaikkiaan kolme. Laajennusosan nurkkin valaisemaan portaita sekä oven viereen, johon asennetaan talon numero.Valaisimia asennettiin kaikkiaan kolme. Laajennusosan nurkkin valaisemaan portaita sekä oven viereen, johon asennetaan talon numero.
Talon numeroa varten on tarjolla erikseen valaisimia, mutta yhtenäisyyden vuoksi valittiin samanlainen valaisin kuin kulkuvaloiksikin.Talon numeroa varten on tarjolla erikseen valaisimia, mutta yhtenäisyyden vuoksi valittiin samanlainen valaisin kuin kulkuvaloiksikin.
 
Päivitetty
7.12.2020