Moni-ilmeinen julkisivuvalaistus luo tunnelmaa ja lisää turvallisuutta

Perhe Tainio valitsi uuden hirsitalonsa julkisivun valaisuun monipuolisesti seinävalaisimia ja kattovalaistusta. Valaistus luotiin sekä epäsuoralla korostusvalaistuksella että suoralla yleisvalaistuksella. Valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota sisäänvedetyn sisäänkäynnin valaistukseen, sillä tumma hirsiseinä vaatii reilummin valoa kuin vaalea. Sähkötyöt hoiti rautaisella ammattitaidolla Ansioniemen Sähkö Oy.

Kansikuva

Valaistuksen toiminnallisuus on tärkeää, sillä eri vuodenajat ja eri käyttötarkoitukset asettavat erilaisia tarpeita valaistukseen. Pääsisäänkäynti tulee valaista niin, että taloa hämärällä tai pimeällä lähestyttäessä sisäänkäynti erottuu opastaen oikeaan suuntaan.

 

Tainioiden uudessa hirsitalossa sisäänkäyntiä valaisemaan valittiin tummaan seinään sopivat seinä FUNKit, joissa valo tulee kauniin epäsuorasti sekä ylös- että alaspäin. Valon avautumiskulma on säädettävissä halutulle leveydelle. Lisäksi kattoon sisäänkäyntiä valaisemaan asennettiin 9W Suunnattava Kantti mustakehyksiset led-spotit.

Terassin valaistus himmennettävillä ledeillä

Välillä terassilla halutaan oleskella hämärässä ja lisävaloa tarvitaan vain vähän. Välillä valoa saa olla reilustikin. Monet julkisivuun sopivat ulkovalaisimet ovat onneksi myös himmennettäviä, mikä tuo sopivasti pelivaraa valaistuksen säätämiseen.
Sisäänkäynnillä musta FUNK seinävalaisin valaisee epäsuorasti ja 9W spottivalaisimet, Suunnattava Kantti luovat kohdevaloa katossa.Sisäänkäynnillä musta FUNK seinävalaisin valaisee epäsuorasti ja 9W spottivalaisimet, Suunnattava Kantti luovat kohdevaloa katossa.

Kauniisti terassin päätyjä valaisevat LINJA 5 -spottivalaisimet korostavat puupintaa ja tuovat häikäisemätöntä valoa, sillä ne avautuvat kapealla 15 asteen keilalla. Valon värisävyksi on valittu lämmin valkoinen valo, 3000K, ja valo on laadukasta, korkean värintoistoindeksin valoa, jossa ympäristön värit näyttävät siltä, kuin niiden pitääkin.
Neutraalista valkoisemmasta valosta pitävä voi valita 4000K valon värilämpötilan. LedStoren valaisimista löytyy lähes aina sekä lämmin että neutraali valon värilämpötila. Lisäksi valikoimassa on runsaasti ns. CCT- valaisimia, joiden värilämpötilan voi valita lämpimän ja kylmän väliltä.

Spottivalaisimet katossa ja seinäkkeessä ovat himmennettävät, joten ne voidaan säätää juuri sopivalle kirkkaudelle.Spottivalaisimet katossa ja seinäkkeessä ovat himmennettävät, joten ne voidaan säätää juuri sopivalle kirkkaudelle.
Tunnelmalliseen valaistukseen sopivat epäsuoraa valoa luovat LINJA 5 -valaisimet.Tunnelmalliseen valaistukseen sopivat epäsuoraa valoa luovat LINJA 5 -valaisimet.

Iltahämärällä voidaan laittaa päälle vain esimerkiksi terassin seinäkettä valaiseva LINJA 5 ja sammuttaa terassin katon Suunnattava Kantti- valaisimet sekä mustat seinä FUNK-valaisimet.

Kattoon asennettujen spottivalaisimien kehyksen väriksi on valittu tyylikäs musta, ja kehyksen muodoksi neliö. Väritys sopii hyvin yhteen julkisivun kanssa, ja muotokieleltään ja kooltaan neliönmuotoinen kehys istuu hyvin panelointiin. Valaisimessa on himmennyksen lisäksi suuntaus, ja valonlähteet onkin suunnattu talon tummia seiniä kohti.

Led-spotti Suunnattava Kantti-valaisimet on suunnattu terassin katossa hieman talon seinää kohti. Valaisimen muoto ja väri sopivat hienosti talon ilmeeseen.Led-spotti Suunnattava Kantti-valaisimet on suunnattu terassin katossa hieman talon seinää kohti. Valaisimen muoto ja väri sopivat hienosti talon ilmeeseen.

Julkisivuvalaistus on talon käyntikortti

Monimuotoinen valaistus elävöittää pintoja ja tuo esiin yksityiskohtia.Monimuotoinen valaistus elävöittää pintoja ja tuo esiin yksityiskohtia.

Tyylikkäästi valaistu koti on kaunis ja hyvin toteutettu valaistus parantaa tilojen käytettävyyttä. Valaisemalla saadaan kaikki halutut alueet helpommin käytettäviksi ja sisustuselementit näkyville. Hyvällä valaistuksella saadaan luotua myös juhlavuutta ja korostettua tilojen avaruutta. Ledit ovat energiatehokkaita valaisijoita, joten valitsemalla ledit saat enemmän valoa, mutta pienemmän sähkölaskun.

Led-spotit räystäiden valaisussa ja led-seinävalaisimet korostusvalaistuksessa

Kaksikerroksisten talojen julkisivuvalaistuksessa voidaan hyödyntää räystäitä. Alla olevassa Talo Rautiossa valaistus tuodaan 9W Led Pyöreä spoteilla räystäiden alapinnoista. Lämpimän valkoinen 3000K valo sopii ulkotiloihin ja puupintojen pariksi.

Lue koko artikkeli Talo Raution ulkovalaistuksesta täältä>>

Räystäiden alapinnoista valaistaan Talo Raution julkisivua ikkunoiden välisistä kohdista, jotta häikäisyä ei synny sisälle taloon.Räystäiden alapinnoista valaistaan Talo Raution julkisivua ikkunoiden välisistä kohdista, jotta häikäisyä ei synny sisälle taloon.

Alla olevassa kuvassa Lammi-kivitaloa asuva perhe valitsi Led-Storen valaistussuunnittelun ja valaisimet myös talon ja autotallin julkisivuihin. Kokonaisuuteen istuvat sekä sisäänkäynnin VIISTO valkoinen valaisimet että Mustat seinä FUNKit

Julkisivuvalaistus tuo ilmettä ja tyylikkyyttä, sekä korostaa sopivasti valittuna talon muotoja.Julkisivuvalaistus tuo ilmettä ja tyylikkyyttä, sekä korostaa sopivasti valittuna talon muotoja.

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet löytyvät asennettuna Lamppukauppa LedStoren showroom-myymälästä, jonka yhteydessä ovat yrityksen palvelut ja varasto. LedStore palvelee kuluttaja- ja ammattilaisasiakkaita paikan päällä ja etänä myös valaistussuunnittelussa ja mittatilausled-nauhatoteutuksissa. Käyntiosoite on Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. Soita tai meilaa, p. 045 251 4510 ja myynti@ledstore.fi. Löydät LedStoren myös FB:stä ja IG:stä ledstore.fi


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö.

 
Päivitetty
18.5.2021