Valot eivät jää vahingossa päälle, kun poistut kotoa

Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Olisiko helpompaa, jos ilmalämpöpumppu toimisi automaatiolla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?

Kodinohjausjärjestelmä free@home toimii sinun ehdoillasi ja sinua varten.Kodinohjausjärjestelmä free@home toimii sinun ehdoillasi ja sinua varten.

Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmä. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, pistorasioita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset vievät kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta sekä entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

Villa Mikaelissa on käytetty free@home-kodinohjaustekniikkaa moneen. Hyvänä esimerkkinä käyttöön otettu sijainti-toiminto. Kun perheen kännykät lähtevät omistajiensa taskussa päivittäisille asiointireissuille, siirtyy koti automaattisesti "poissa" -tilaan ja kun kännykät palaavat, aktivoituu "kotona" -tilanne.

Villa Mikaelissa kotiautomaatiota on hyödynnetty niin paljon kuin vain olemme keksineet. Se tuo asumismukavuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, Villa Mikaelin rakennuttaja Petri Turtiainen sanoo.

Liitä ilmalämpöpumppu kodinohjaukseen

Aktivoimalla ”poissa”-tilanteen, vain napin painalluksella, sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa kotoa lähtiessäsi poissaolon ajaksi. Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan.

Kodinohjausjärjestelmän avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden todellisten tarpeiden ja päivärytmin mukaan ja säästää energiakustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita.

Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan.

Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kodinohjausjärjestelmään, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

Tutustu tarkemmin

Free@home säätelee kotisi energiankulutusta haluamallasi tavalla.Free@home säätelee kotisi energiankulutusta haluamallasi tavalla.

HUOM!
Muista mainita kodinohjausjärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.


Uudenlaista asumismukavuutta

Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi sopivaan tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa juhliin tai elokuvailtoihin kodinohjausjärjestelmään liitettyjen Philips HUE -valojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla.

Kodinohjausjärjestelmän käyttö ja tilanteiden kutsuminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä uudella, palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella. Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin.

Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.


Lue lisää aiheesta

Free@home-kodinohjausjärjestelmästä sisältää paljon arkeasi helpottavia toimintoja.Free@home-kodinohjausjärjestelmästä sisältää paljon arkeasi helpottavia toimintoja.

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Voit liittää HomeConnect-kodinkoneet kodinohjausjärjestelmäsi kanssa ja tarkistaa niiden tilan mobiililaitteeltasi. Näin sinun ei tarvitse enää murehtia päälle jääneistä kodinkoneista. Kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa. Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi on niin kotona kuin matkalla ollessasi.

Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona.

Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi. Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.

Asuntomessuilla myös ABB:n free@home-kodinohjauksen asentanut Hans Lehtelä kertoo kotiautomaation olleen heille itsestään selvä ratkaisu.

Halusimme kodin, jossa voimme asua mahdollisimman pitkään. Kotiautomaatioratkaisut helpottavat elämäämme. Tämä koti on suunniteltu juuri meidän tarpeitamme varten – tämä koti on meidän linnamme, kertoo Lehtelä ylpeänä.

 

Villa Lähtelässä on käytetty free@home-kodinohjaustekniikkaa monipuolisesti.Villa Lähtelässä on käytetty free@home-kodinohjaustekniikkaa monipuolisesti.
 
Päivitetty
16.8.2022