• Etusivu
  • Energia

Valot eivät jää vahingossa päälle, kun poistut kotoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 18.12.2023
kodinohjaus-sammuta-valot-etänä-ABB-1920x1080

Kotiautomaatio free@home toimii sinun ehdoillasi ja sinua varten.

Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Olisiko helpompaa, jos ilmalämpöpumppu toimisi automaatiolla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?

Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kotiautomaatio. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, pistorasioita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi.

Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset vievät kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta sekä entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

Villa Mikaelissa on käytetty free@home-kotiautomaatiotekniikkaa moneen. Hyvänä esimerkkinä käyttöön otettu sijainti-toiminto. Kun perheen kännykät lähtevät omistajiensa taskussa päivittäisille asiointireissuille, siirtyy koti automaattisesti "poissa" -tilaan ja kun kännykät palaavat, aktivoituu "kotona" -tilanne.

Villa Mikaelissa kotiautomaatiota on hyödynnetty niin paljon kuin vain olemme keksineet. Se tuo asumismukavuutta, turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, Villa Mikaelin rakennuttaja Petri Turtiainen sanoo.

Liitä ilmalämpöpumppu kodinohjaukseen

Aktivoimalla "poissa"-tilanteen, vain napin painalluksella, sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa kotoa lähtiessäsi poissaolon ajaksi. Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan.

Kotiautomaation avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden todellisten tarpeiden ja päivärytmin mukaan ja säästää energiakustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita.

Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan.

Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kotiautomaatioon, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

Info

Info

HUOM!
Muista mainita kotiautomaatiostasi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.

Uudenlaista asumismukavuutta

Kotiautomaatiolla mukautat kotisi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi sopivaan tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa juhliin tai elokuvailtoihin kodinohjausjärjestelmään liitettyjen Philips HUE -valojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla.

Kotiautomaation käyttö ja tilanteiden kutsuminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä uudella, palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella. Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin.

Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Voit liittää HomeConnect-kodinkoneet kotiautomaatiosi kanssa ja tarkistaa niiden tilan mobiililaitteeltasi. Näin sinun ei tarvitse enää murehtia päälle jääneistä kodinkoneista. Kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa. Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi on niin kotona kuin matkalla ollessasi.

Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona.

Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi. Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.

Asuntomessuilla myös ABB:n free@home-kodinohjauksen asentanut Hans Lehtelä kertoo kotiautomaation olleen heille itsestään selvä ratkaisu.

Halusimme kodin, jossa voimme asua mahdollisimman pitkään. Kotiautomaatioratkaisut helpottavat elämäämme. Tämä koti on suunniteltu juuri meidän tarpeitamme varten – tämä koti on meidän linnamme, kertoo Lehtelä ylpeänä.
Villa Lähtelässä on käytetty free@home-kotiautomaatiota monipuolisesti.
Villa Lähtelässä on käytetty free@home-kotiautomaatiota monipuolisesti.
Info

Info

Lue lisää kotiautomaatiosta

ABB Oy
Energia
sähkö
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71256.jpg
Nykyajan älykoti viilentää huoneet energiaa säästäen
Ihanan lämpimiä, jollei jopa kuumia kesäpäivä on taas luvassa tänäkin vuonna. Viilennyslaitteet tai ilmalämpöpumppujen viilennys laitetaan päälle sisätiloissa. Muuten varmaan oikein mukava, mutta useimmiten viilennys jää päälle turhan pitkäksi aikaa ja tuhlaamme kallista energiaa sekä viilennämme kesällä huoneiston turhan kylmäksi. Mikä ratkaisuksi?
20157_43898.jpg
Taloautomaatio sinun apunasi
Tilanneohjauksilla helppoa hallintaaHuonelämpötilan ohjaus KNX-taloautomaatiolla on helppoa. Yhdellä napinpainalluksella voi kytkeä päälle tietyn tilanneohjauksen, joka säätää saman tien kodin toiminnot ennalta määritettyyn tilaan.Kotona/poissa-ohjauksella talo ohjataan niin sanottuihin perustiloihin. Poissa ollessa ilmanvaihto laskee minimiin ja lämpötilaa voidaan pudottaa. Samalla liesi ja halutut pistorasiat kytkeytyvät pois päältä ja vesiventtiili sulkeutuu vesivuodon välttämiseksi. Kotiin saapuessa toiminnot palautetaan normaaliin käyttötilaan.Lue lisää: KNX ohjaa kodin toimintojaTilaa KNX-taloautomaatio- ja sähköasennusesite
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
20238_82823.jpg
Säästä älykkäästi ja nauti hyödyistä - kuuntele uusin jakso
Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologia ja älylaitteet ovat ottaneet isompaa jalansijaa myös sellaisissa kodinlaitteissa, joista vielä 20 vuotta sitten osasimme vain haaveilla. Tänä päivänä koti voi olla jopa omistajaansakin älykkäämpi – ainakin teknologian näkökulmasta. Tällä kertaa luvassa onkin kiehtovaa keskustelua kodin mukavuuksista ja älykotien saloista.Studiossa tällä kertaa Natan seurana on sijoittaja ja yrittäjä Merja Mähkä ja sähköalan edelläkävijän Schneider ElectricinJuhani Hallamaa puhumassa älykodeista, energian säästämisestä ja sähkön roolista kodissa.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
20213_69678.jpg
Tukes varoittaa hengenvaarasta: Taloja puretaan sähköjen ollessa vielä päällä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa rakennusalan ammattilaisia purkutöiden aikaisista virheistä. Viraston tietoon on tullut jopa hengenvaaraa aiheuttavia tapauksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton