Laadukas julkisivu kätevällä REP-betonikorjausjärjestelmällä

Suomessa suomalaisiin olosuhteisiin kehitetty ja valmistettu Weberin REP-betonikorjausjärjestelmä on kestävyydeltään, työstettävyydeltään ja helppoudeltaan ylivoimainen ratkaisu betoniparvekkeiden ja -julkisivujen korjauksiin.

Parvekekorjauksiin painottuva REP-betonikorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta yleiskäyttöisestä tuotteesta ja kattaa betonin paikkauksen ja ylitasoituksen.Parvekekorjauksiin painottuva REP-betonikorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta yleiskäyttöisestä tuotteesta ja kattaa betonin paikkauksen ja ylitasoituksen.

– Ohjeiden mukaisesti toteutettuna REP-betonikorjausjärjestelmällä saavutetaan 50 vuoden käyttöikä, koska järjestelmän laastit on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa meidän sääoloihimme ja meillä käytettyihin betoneihin sopiviksi. Esimerkiksi Keski-Euroopassa kehitetyt laastit eivät välttämättä ole meidän ilmastossamme pakkasenkestäviä, tuotepäällikkö Antti Saajanlehto Saint-Gobain Weberiltä sanoo.

Saajanlehdon mukaan Weberin tavoitteena on ollut tehdä urakoitsijoille ja muille asiakkaille mahdollisimman helppo betonikorjausjärjestelmä. Parvekekorjauksiin painottuva REP-betonikorjausjärjestelmä koostuu yksinkertaisimmillaan kahdesta yleiskäyttöisestä tuotteesta ja kattaa betonin paikkauksen ja ylitasoituksen.

– Weberin korjauslaastit ovat polymeerimodifioituja ja ne sisältävät liimaa, jolloin varmistetaan riittävä tartunta ja kestävyys ja pinnasta saadaan tiivis. Optimoidun reseptikehityksemme ansiosta meidän laasteissamme on voitu yhdistää erinomaiset kestävyys- ja työstettävyysominaisuudet. Monissa markkinoilla olevissa tuotteissa lujuus pyritään saavuttamaan käyttämällä hyvin paljon sementtiä, jolloin pinta helposti halkeilee ja alustasta irtoamisen riski on suuri, Antti Saajanlehto sanoo.

weber REP 25+ Korroosiopaikkauslaasti helpottaa ja nopeuttaa betonipintojen paikkausta, koska erillistä terästen suojausta ei tarvita tuotteen sisältämän korroosioinhibiittorin ansiosta.

–Urakoitsija säästää aikaa ja vaivaa, kun yhdellä ratkaisulla voidaan korvata kaksi erillistä tuotetta ja työvaihetta ja tehdä luotettava ja kestävä paikkaus nopeasti.
Saajanlehto.

Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO.Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO.

Ylitasoitukseen käytettävä tuote on weber REP 975 Tasoituslaasti KARKEA tai weber REP 970 Tasoituslaasti HIENO. KARKEA tuote on saatavana myös väriltään vaaleana, joka voidaan jättää ruisku- tai hiertopinnaksi ilman maalausta tai muuta pintakäsittelyä. Esimerkiksi parvekkeiden katot tehdään usein Weberin vaalealla REP 975 Tasoituslaasti KARKEAlla ilman maalausta, jolloin säästetään yksi työvaihe.

Urakoitsijoiden on helppo onnistua

– Asiakkailta saamamme palaute kertoo, että meidän ylitasoituslaastimme REP 970 ja 975 mielletään markkinoiden laadukkaimmiksi. Tuotteiden hierto- ja viimeistelyominaisuudet ovat urakoitsijoiden mukaan todella hyvät ja hiertopinnasta saa juuri halutunlaisen. Olemme optimoineet reseptit niin, että urakoitsijoiden on helppo onnistua ja saavuttaa kestävä ja hyvän näköinen lopputulos.Saajanlehto

Saajanlehto muistuttaa, että alan johtavana yrityksenä Weber tarjoaa luonnollisesti myös betonikorjausjärjestelmää täydentävät suojapinnoitteet ja maalit, joiden yhteensopivuus on perusteellisesti testattu.

– Pinnoitevalikoimamme varmistaa sen, että lopputulos saadaan arkkitehdin suunnitelman mukaiseksi. Pinnoitteemme ovat hydrofobisia, jolloin pinta hylkii vettä ja rajoittaa sadeveden tunkeutumista. Tämä hidastaa karbonatisoitumista, mikä on hyvin tärkeä etu betonirakenteen kestävyydelle. Pinnoitteet läpäisevät kuitenkin vesihöyryä, joten ne päästävät rakenteissa mahdollisesti olevan kosteuden poistumaan ulos.

Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.


– Sekä urakoitsijat että tilaajat ja rakennusten käyttäjät hyötyvät siitä, että meidän ratkaisuillamme toteutettuna korjauksella saavutetaan teknisesti ja esteettisesti korkeatasoinen lopputulos ja pitkä käyttöikä. Myös Suomen olosuhteissa tarvittava tuotteiden pakkasenkestävyys on varmistettu vähintään sadan jäädytys-sulatussyklin testeillä, joka tuotteiden tulee kestää vaurioitumatta.

Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.Weber vastaa koko järjestelmän toimivuudesta, kun työohjeita on noudatettu. Eri materiaalien rajapintoihin ei jää urakoitsijan vastuun kannalta hankalia harmaita alueita.

Kattava valikoima korjausrakentamiseen

Antti Saajanlehto muistuttaa, että mahdollisimman yksinkertaisen ja monikäyttöisen REP-betonikorjausjärjestelmän sekä maalien ja pinnoitteiden lisäksi Weberiltä löytyy kattava valikoima betonikorjausten erilaisiin tarpeisiin.

– Meillä on esimerkiksi pikatuotteita ja REP 36 parvekelaattojen valamiseen. Olemme optimoineet koko valikoiman niin, että eri tarkoituksiin kehitetyt ratkaisut täydentävät toisiaan. Tällä valikoimallamme saa tehtyä työmaalla kaiken, Saajanlehto sanoo.

Parvekelattioihin Weberiltä löytyy myös parvekelattiapinnoitteet eli polyuretaanielastomeerit.

– Muun muassa Espoo vaatii lasitetuilla parvekkeilla M1-luokiteltuja materiaaleja, ja weber 2K Polyuretaanielastomeeri täyttää Weberin muiden tuotteiden tavoin M1-luokan sisäilmavaatimukset. Puhutaanpa sitten lattiasta, seinärakenteesta tai katosta, niin meiltä saa koko järjestelmän.

Antti Saajanlehto korostaa, että onnistunut lopputulos edellyttää laadukkaiden tuotteiden lisäksi oikeita olosuhteita ja työohjeiden mukaista huolellista toteutusta jälkihoitoineen.

– Meillä laadun takeena on myös laaja palveluvalikoima ja työmaan tuki sekä asiakkaille tarjottava koulutus. Niin korjaus- kuin uudisrakentamisen ratkaisujemme ja palveluiden onnistumisesta kertoo parhaiten se, että meillä on hyvin paljon tyytyväisiä asiakkaita ja erittäin vähän reklamaatioita.

750 REP SG_2020-01-13_186_fullres_sRGB
 
Päivitetty
30.8.2022