Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi

Uusi keittiö on pitkäikäinen investointi, sillä suomalaiskotien keittiöt uusitaan keskimäärin yli 15 vuoden välein. Koska harvalle meistä kodin keittiöremontti on arkipäivää, keittiön hankinnassa kannattaa kääntyä hyvissä ajoin asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Lue Powerin keittiösuunnittelija Katja Grönros-Seppäsen vinkit, kuinka voit tehdä uuden unelmakeittiösi hankinnasta helppoa ja budjettisi mukaista.

Inspiraatiokuvien kerääminen ovat hyvä keino visualisoida unelmakeittiön tyylisuuntaa ja värimaailmaa.Inspiraatiokuvien kerääminen ovat hyvä keino visualisoida unelmakeittiön tyylisuuntaa ja värimaailmaa.

Hyödynnä keittiösuunnittelussa ammattilaisen apua ja suhtaudu suunnittelijan ideoihin avoimin mielin. Suunnittelutyö pääsee sujuvasti liikkeelle, kun otat jo ensimmäiseen tapaamiseen mukaasi vanhan keittiön mitat, pohjapiirroksen ja valokuvia. Kerro suunnittelijalle, mikä vanhassa keittiössäsi on mielestäsi hyvää ja mikä taas kaipaa ehdottomasti muutosta.

Hyvän valmistautumisen tärkeys korostuu, mikäli keittiösuunnittelu tehdään etänä. Huomioi, että etäsuunnittelukin voidaan toteuttaa hyvin joustavasti monin eri tavoin. Keittiösuunnittelija voi esimerkiksi antaa vinkkejä videopuhelun kautta Power-myymälässä vieraillessasi, mikäli haluat tutustua mallistokeittiöihin paikan päällä ilman fyysistä kontaktia.

Omat tarpeet ja toiveet on tärkeää tuoda suunnittelutapaamisessa esille, mutta myös keittiösuunnittelijan tarjoamille vaihtoehdoille ja uusille ideoille kannattaa antaa mahdollisuus – yleensä paras lopputulos saavutetaan, kun suunnitelmia hiotaan yhdessä avoimesti ajatuksia vaihtaen.


Netistä, aikakauslehdistä tai keittiöesitteestä kerätyt inspiraatiokuvat ovat hyvä keino visualisoida itseä miellyttävää keittiön tyylisuuntaa ja värimaailmaa. Jos mahdollista, ota mukaan suunnittelutapaamiseen suosikkikuvistasi koottu kansio.

Kodinkone- ja työtasovalinnoilla on helpointa vaikuttaa keittiön hintaan, joten vertailua eri tuotteiden välillä kannattaa tehdä.Kodinkone- ja työtasovalinnoilla on helpointa vaikuttaa keittiön hintaan, joten vertailua eri tuotteiden välillä kannattaa tehdä.
Laadi realistinen budjetti ja kerro siitä keittiösuunnittelijalle. Kun sopivia ratkaisuja haetaan heti oikeasta hintaluokasta, se nopeuttaa ja helpottaa suunnittelutyön etenemistä. Vaikka budjetti olisi tiukkakin, vaihtoehtoja löytyy aina. Pitää kuitenkin olla realistinen ja miettiä tarkkaan, mihin haluaa panostaa ja missä on tarpeen pihistää. Halutessaan tarjouksia voi pyytää useammalta valmistajalta, mikä mahdollistaa vertailun tekemisen.


Muista, että myös muunneltavia ratkaisuja on tarjolla, jolloin keittiötä voi tarvittaessa täydentää myöhemmin esimerkiksi integroitavilla kodinkoneilla.

Varaa remonttiin ja sen suunnitteluun riittävästi aikaa. Powerin Parma-keittiöillä on markkinoiden nopeimpiin lukeutuvat toimitusajat, joten uusi keittiö voidaan toimittaa nopeimmillaan jopa 14 arkipäivässä. Kuitenkin myös suunnittelulle, eri vaihtoehtojen pohtimiselle ja vanhan keittiön purkamiselle on varattava tarpeeksi aikaa, joten aikataulusta ei kannata tehdä liian kireää.

Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta.Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta.
Hanki keittiökalusteet ja kodinkoneet samasta paikasta. Keskittämällä keittiöhankinnat voit säästää paitsi rahaa myös aikaa ja vaivaa. Kun kalusteet ja kodinkoneet tilataan samasta myymälästä, saat kaiken koordinoidusti oikeaan aikaan.


Parma-keittiökaapistojen vakiomitoitus on yhteensopiva tunnetuimpien kodinkonetoimittajien mallistojen kanssa, joten voit valita vapaasti sinulle parhaiten sopivat kodinkoneet. Powerin hintarobotti seuraa jatkuvasti kilpailijoiden hintoja ja varmistaa kodinkoneille halvimman hinnan. Jos kaikki keittiön kodinkoneet tulevat samalta valmistajalta, hyödyt myös edullisemmasta pakettihinnoittelusta. Myös vaihtuvia keittiökalustekampanjoita kannattaa seurata. 

Aloita oman unelmakeittiösi suunnittelu Powerin keittiöasiantuntijoiden avulla. Keittiösuunnittelu on maksutonta ja mahdollista tehdä myös etänä.

Varaa ilmainen suunnitteluaika
 
Päivitetty
18.3.2022