3 Rakennussuunnittelu

3.3 Varhainen rakentaminen


Suunnittelijat ovat suunnitelleet talon ja nyt kaikki tehdään suunnitelmien mukaisesti. Talon runko ja lämmöneristys ovat niitä talon osia, joiden vaihtaminen tai korjaaminen on vaikeaa ja kallista. Siksi niihin kannattaa jo alun perin valita parhaat käytettävissä olevat materiaalit. Koko rakentamisen huolellisuudella säästetään tulevaisuudessa merkittävästi rakennuksen kunnossapidossa ja käyttökustannuksissa. Siksi kaikkeen pitää kiinnittää huomiota.


3.3.5 Eristystyöt (ks. Eristys)
Rakennuksen lämmityskustannukset ovat omakotitalon suurin menoerä koko rakennuksen käytön aikana. Lämmityskustannuksiin voidaan vaikuttaa asumisen aikana huolehtimalla, että lämpöä ei haaskata turhalla tuuletuksella tai liian korkeilla lämpötiloilla. Eniten lämmityskustannuksiin voi kuitenkin vaikuttaa jo rakennusaikana. Rakennuksen kaikki lämmöneristystyöt pitää tehdä erityisen huolellisesti. Huolimattomalla eristystyöllä voidaan lämmöneristeen tehosta menettää merkittävä määrä. Eristystyötä ei pidä antaa urakkamiehen tehtäväksi. Tässä pitää paikkansa vanha sanonta; hyvä työ omaan taloon.

3.3.5.1 Routaeristys (ks. Thermisol-ratkaisut, Eps-eristeratkaisut) Maata vasten olevien rakenteiden ja perusmaan routasuojaukset suunnittelee r...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012