• Etusivu
  • Energia

Mitä led-valaisimen korkea värintoisto tarkoittaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Päivitetty 03.03.2023
20209_66478.jpg

Valaistus on tärkeä osa kodin viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Siksi valaistuksen suunnitteluun kannattaa varata hetki aikaa. Led-valaistuksella saadaan luotua monenlaisia tunnelmia, mutta tyylikkään ulkonäön ohella kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valaisimet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä ja helposti asennettavia. Korkea värintoisto takaa osaltaan laadukkaassa valaisimessa sen, että tilassa on miellyttävä olla, ja värit, mukaan lukien ihon sävyt, näyttävät siltä kuin niiden kuuluukin.

Kotimaisen LedStoren led-valaisimet*Laatua jo vuodesta 2010*

LedStore on kehittänyt tuotemallistoaan jo kymmenen vuoden ajan, jotta pystyy tarjoamaan korkealaatuisen valaistuksen kaikkiin koteihin ja toimitiloihin. Kaikki valaisimet on suunniteltu siten, että ne ovat helppoja asentaa ja käyttää. Korkealuokkaiset materiaalit, laadukkaat liitäntälaitteet ja hyvä himmennyskyky varmistavat, että asukas on tyytyväinen valaisimen laatuun. LedStoren valaisimissa käytetään ainoastaan alumiinirunkoja, ja laatu näkyy myös tuotteiden viimeistellyssä, pelkistetyn kauniissa ilmeessä.

KUVA 1: Kauniisti moniin asennuspaikkoihin istuvat spotti-, paneeli- ja seinävalaisimet luovat tasaisen valon kotiin ja toimitiloihin.
KUVA 1: Kauniisti moniin asennuspaikkoihin istuvat spotti-, paneeli- ja seinävalaisimet luovat tasaisen valon kotiin ja toimitiloihin.

LedStore suunnittelee valaistuksen korkean värintoistoindeksin valaisimilla

Usein valaistuksen suunnittelu jätetään osaksi teknistä sähkösuunnitelmaa, vaikka valaistussuunnittelijan avulla saataisiin käytännöllisempi ja mietitympi lopputulos. Sähkösuunnittelija joutuu keskittymään paljon muuhunkin kuin valaistukseen, kun taas valaistussuunnittelijalla valaistus on prioriteettina.

Tarjoammekin kuluttajille maksutonta valaistuskonsultaatiota ja edullista valaistussuunnittelua. Löydämme valikoimastamme ratkaisut niin yleisvalaistukseen, epäsuoraan valaistukseen kuin kohdevalaistukseenkin. Sisustussuunnittelija osaa vinkata sitten haluttaessa ilmettä täydentäviä sisustusvalaisimia, Liisa Korhonen LedStorelta kertoo.

Asiakkaat arvostavat valaistussuunnittelussa sitä, että suunnittelemalla saadaan uusia ideoita ja mietitty lopputulos. Suunnitteluprosessi LedStoren kanssa on helppo, ja suunnitelma tehdään asiakkaan toiveiden mukaan varmistaen, että tiloihin saadaan tarkoituksen mukainen määrä valoa.

Valikoimamme on monipuolinen, mutta se pidetään tarkoituksella kohtuullisen kokoisena, jotta samaa tuotetta pystytään tarjoamaan asiakkaille myös pitkällä aikavälillä. Kun led-valaisimien värintoistoskaala on nollasta sataan, me pyrimme pitämään tason kaikissa tuotteissa yli 90. Parhaissa tuotteissamme värintoisto on 98, omistaja-yrittäjä Janne Halttu kertoo.
KUVA 2: Valaistuksen kokonaisuus pysyy hyvin koossa, kun käytetään suunnittelusta valaisinten hankintaan saakka yhtä kumppania. Lisää kuvia kohteesta Talo Muhonen löydät LedStoren referenssikuvista.
https://ledstore.fi/blog/referenssit/galleria/talo-muhonen/
KUVA 2: Valaistuksen kokonaisuus pysyy hyvin koossa, kun käytetään suunnittelusta valaisinten hankintaan saakka yhtä kumppania. Lisää kuvia kohteesta Talo Muhonen löydät LedStoren referenssikuvista.

Värintoiston erot voi havaita silmin

Värintoistoa mitataan CRI-asteikolla (Colour Rendering Index) tai suppeammalla RA-indeksillä. LedStore ilmoittaa valaisimissaan CRI-arvon, eli viidentoista vertailuvärin keskiarvon, jotka kertovat, miten hyvin ledi pystyy ympäristön värejä toistamaan.

Hyvä värintoisto tarkoittaa käytännössä sitä, että kun valaisimet on asennettu ja kohde on saatu sisustettua, esimerkiksi punainen tyyny näyttää kohteessa yhtä hyvältä kuin myymälässä, ei harmahtavalta tai sinertävältä.
Kun mitataan värintoistoindeksiä suppeammalla skaalalla Ra-arvo saattaa näyttää paremmalta esim. arvoa 84, koska tarkastellaan pienempää määrää vertailuvärejä. Heikompilaatuisen värintoiston ledille laajempi vertailuvärien skaala tuottaa ongelmia, ja samasta valaisimesta mitattuna CRI-arvo saattaa pudotakin 74:ään. Ra-arvoa 80 pidetään kotivalaistuksen vähimmäissuosituksena, mutta LedStoren valaisimissa pyritään aina yli CRI 90, jolloin ympäristön värit näyttävät aidoilta, kuten niiden kuuluukin.

Kuvassa on vaihdettu ainoastaan led-lamppu korkeamman värintoiston valaisimeen, muiden valaisimen ominaisuuksien ollessa ennallaan. Eron huomaa erityisesti kirkkaissa väreissä ja punaisessa, joka on heikomman värintoistoindeksin valaisimelle haasteellinen. Jos haluat lisää tietoa, löydät sitä ammattilaisille suunnatulta korkean värintoiston valaisimista kertovalta LedStoren sivulta.

KUVA 3: Appelsiini ja tomaatti saavat oikeat sävynsä, kun niitä valaistaan korkean värintoiston led-lampulla. Vasemmanpuoleisissa kuvissa CRI on 80 ja oikeanpuoleisissa kuvissa CRI on 98. Kuvia ei ole käsitelty.
KUVA 3: Appelsiini ja tomaatti saavat oikeat sävynsä, kun niitä valaistaan korkean värintoiston led-lampulla. Vasemmanpuoleisissa kuvissa CRI on 80 ja oikeanpuoleisissa kuvissa CRI on 98. Kuvia ei ole käsitelty.

Aiheesta lisää tietoa löydät muun muassa LedStoren blogista otsikolla:
Mitä eroa on CRI:llä ja Ra-arvolla ledien värintoistossa?
sekä lisää kuvia kohteesta Talo Muhonen löydät LedStoren referenssikuvista. Valaistuksen kokonaisuus pysyy hyvin koossa, kun käytetään suunnittelusta valaisinten hankintaan saakka yhtä kumppania.

Lue lisää LedStoren valaistussuunnittelusta ja ota yhteyttä.

Ohje

Ohje

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet löytyvät Lamppukauppa Led Storen showroom-myymälästä, jonka yhteydessä ovat yrityksen palvelut ja varasto. LedStore palvelee kuluttaja- ja ammattilaisasiakkaita paikan päällä ja etänä myös mittatilausled-nauhatoteutuksissa. Käyntiosoite on Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. Soita tai meilaa LedStoreen, p. 045 251 4510 ja myynti@ledstore.fi. Löydät LedStoren myös FB:stä ja IG:stä ledstore.fi

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStore
Sanna Salmela, LedStore

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Energia
sisätilat
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66670.jpg
Moni-ilmeinen julkisivuvalaistus luo tunnelmaa ja lisää turvallisuutta
Perhe Tainio valitsi uuden hirsitalonsa julkisivun valaisuun monipuolisesti seinävalaisimia ja kattovalaistusta. Valaistus luotiin sekä epäsuoralla korostusvalaistuksella että suoralla yleisvalaistuksella. Valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota sisäänvedetyn sisäänkäynnin valaistukseen, sillä tumma hirsiseinä vaatii reilummin valoa kuin vaalea. Sähkötyöt hoiti rautaisella ammattitaidolla Ansioniemen Sähkö Oy.
202110_73054.jpg
Led-valaistusremontin toteutus ja hinta - näin teet kaarevat muodot kattoon
Led-nauhoissa on pitkään ollut tarjolla ainoastaan malleja, joita voi taivuttaa pyöreään muotoon vain kaarevaa muotoa pitkin, ei sivuttain. LedStoren uudella NEON led-nauhalla saadaan tehtyä monenlaisia muotoja myös suoralle pinnalle, kuten kattoon ja seinään. Tässä artikkelissa käydään läpi opit ja vinkit led NEON -nauhan asennuksesta ja muotojen tekemisestä kattoon.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
20144_39159.jpg
KNX-järjestelmä yhdistää talosi toiminnot
KNX ohjaa kodin toimintojaNykyaikaisessa kodissa ohjattavaa on enemmän kuin tulisi ajatelleeksikaan. Valaistuksen ja lämmityksen lisäksi sähköllä toimii muun muassa murtohälytykset, palovaroittimet, ilmanvaihto, verhot ja kaihtimet, ja jopa autotallin ovi ja etuoven lukko. Kaikkia laitteita on totuttu ohjaamaan yksitellen, mikä sekin on toki tarpeen aina silloin tällöin, mutta mitä jos kaikki toimisikin vähän kuin itsestään?Tilaa KNX-taloautomaatio- ja sähköasennusesite
20081_8031.jpg
Kukkapenkki muurikivistä
Matalaan muuriin istutettu kukkaryhmäTasattaessa pihan korkeuseroja joudutaan tekemään täyttöjä, leikkauksia, penkereitä ja luiskia sekä viistämään maanpintaa sopiviin kaltevuuksiin. Jos tontilla on vähän tilaa tai jos halutaan erottaa istutusryhmiä muusta maastosta, se voidaan tehdä matalalla muurilla.
20155_43372.jpg
Monipuolista rakentamista esillä tulevilla Asuntomessuilla
Vuoden 2015 Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä. Uudelle luonnonläheiselle asuinalueelle nousee kaikkiaan yli 350 asuntoa, joka on ennätyksellisen suuri määrä Asuntomessujen historiassa. Koska kaikki meistä eivät ole "omakotitalo-ihmisiä", löytyy tulevilta messuilta nähtävää myös kerrostalossa paremmin viihtyvälle. Kivistöön rakentuvista kodeista näyttelykohteita on kaikkiaan 41.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton