Uusi avustus kannustaa vaihtamaan lämmitysmuotoa

Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea avustustusta vaihtaessaan öljylämmitykseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Tällä halutaan kannustaa pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.

Uutta avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. 4000 euron avustuksen saa ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön siirryttäessä. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2500 eurolla. Fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin avustusta ei myönnetä, eikä öljylämmitystä voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää.

Öljylämmityksen vaihtaminen onnistuu sujuvimmin asiantuntija-apua hyödyntäen ja toteutus tilataan avaimet käteen -ratkaisuna. Lämmitysmuutosta suunnitellessa kannattaa samalla tarkastella myös energiatehokkuuden parantamista. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle. Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö.


Lisää avustuksesta voit lukea ELY-keskuksen sivuilta >>

Bosch_DK_19_0002

Puolita lämmityslaskusi ilma-vesilämpöpumpulla

Lämpöpumpuksi kannattaa valita laadukas, Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote. Silloin se palvelee vuosia eteenpäin sekä antaa paremmat säästöt ja takaa siten investointikustannuksille erinomaisen takaisinmaksuajan. Optimaalisen toiminnan varmistamiseksi ei sovi myöskään unohtaa ammattitaitoisen asennuksen merkitystä. Ilma-vesilämpöpumpun asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä ja se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Riippumatta siitä, oletko rakentamassa uutta taloa vai uudistamassa vanhaa kiinteistöä, huipputason energiatehokkuus ja ensiluokkainen käytännöllisyys tekevät tästä innovatiivisesta ilma-vesilämpöpumpusta erinomaisen valinnan.

Boschin ilma-vesilämpöpumpussa on kierroslukuohjattu invertterikompressori. Tämä tekniikka säästää entistä enemmän energiaa ja optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

 

 • SCOP 4,9
 • Energialuokka A+++
 • Yksi markkinoiden hiljaisimmista pumpuista. Myös -3 dB:n hiljainen Silent mode -tila öitä varten
 • Jopa 62 °C:n menovesilämpötila
 • Helppo kytkeä öljy-, puu- tai pellettikattiloiden ja aurinkolämpöpaneeleiden ym. rinnalle.

 

Basement_7000iAW_AWMB

Energiatehokas maalämpö

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Compress 7001i LWM:ssä käyttöveden tuotto on huippuunsa ja sitä riittää vettä isommallekin perheelle. Siinä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. Uudessa Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa. LW-malliin on saatavilla erillinen varaaja, jolloin sillä saadaan myös tuotettua lämmintä käyttövettä.

Compress 7001i LW/M on markkinoiden kaunein maalämpöpumppu, moderni lasipinta ja värillinen kosketusnäyttö tekevät pumpusta kauniin katsoa. Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin. Siinä on etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen EasyRemote -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapeli, niin voit etävalvoa pumppua esim. mökillä ollessasi.

 • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
 • Vuosihyötysuhde SCOP 5,85 (mallissa 3-12 kW)
 • Energialuokka A+++
 • Etäohjaus
 • Helppokäyttöinen ja moderni
 • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min
 • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi

 

Compress_7001i

Haluaisitko lisätietoa? Jätä yhteystiedot alle, niin Boschin ammattilaiset ovat sinuun yhteydessä


 
Julkaistu
7.9.2020