3 Rakennussuunnittelu

3.3 Varsinainen rakentaminen


Rakennustontilla alkaa tapahtua isoja muutoksia. Koneet jylläävät, maata siirtyy, kaikkialla on kuraa. Herää ajatus: Tuleekohan tästä mitään! Pitää vain luottaa ammattilaisiin. Heistä jokainen osaa työnsä. Tärkeintä on, että kaikki tapahtuu oikea-aikaisesti. Ensimmäiset merkinnät työmaapäiväkirjaan on tehty. Tämä on erittäin tärkeää. Työmaalla tapahtuu asioita niin nopeasti, että et huomenna muista puoliakaan siitä, mitä tänään on tehty.


3.3.2 Perustustyöt (ks. Perustukset)
Perustustyöt on laaja käsite. Normaalissa kielessä perustuksilla ymmärretään anturaa ja sokkelia, jonka päälle talo rakennetaan. Tämä nimikkeistö poikkeaa perinteisestä. Nimikkeiden alle on pistetty koko se työ, joka tehdään siitä lähtien kun kuokka pistetään maahan.

3.3.2.1 Pohjarakentaminen (ks. Perustukset) Louhinta Louhinta on pohjarakennussuunnittelun yhteydessä ratkaistu. Louhinta annetaan a...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012