Talo, joka muuntautuu ja muuttaa mukanasi

Mietitäänpä täysin erilaista omakotiratkaisua – vuokrattava talo, joka muuttaa mukanasi kaupungista toiseen. Voit helposti lisätä jatkossa taloosi uusia tiloja moduuleilla, kun lisätilan tarvetta ilmenee tai pienentää sitä lasten muutettua pois. Taloa voit vuokrata niin pitkään kuin haluat: mitä kauemmin, sen edullisemmaksi se sinulle tulee.

MODI-koti on edennyt jo pelkästä konseptiajattelusta toteutukseen ja ensimmäinen MODI-koti esitellään kesän 2021 asuntomessuilla Lohjalla.MODI-koti on edennyt jo pelkästä konseptiajattelusta toteutukseen ja ensimmäinen MODI-koti esitellään kesän 2021 asuntomessuilla Lohjalla.

Esittelyssä MODI-koti

Monet nuoret aikuiset haluaisivat rakentaa itselleen omakotitalon, mutta unelma tuntuu liian kaukaiselta saavuttaa. Myös epävarmuus työpaikasta ja etenkin työpaikan sijainnista estää unelmien toteuttamista. MODI-kodin yhtenä ajatuksena on tuoda helpotusta tähän ongelmaan. Rakennat talon sopivalle tontille, mutta olet siinä vuokralla, joten kustannukset eivät nouse pilviin.

Modi-kotiin pääsee kiinni pienellä varallisuustasolla. Ei tarvita 10 % käsirahaa ja lainantakaajaa.

Lainan saaminenkin on vaikeutunut ja vaikeutuu varmasti entisestään taloustilanteen takia.

MODI-kodissa asuminen jättää enemmän rahaa elämiseen, sillä et kiinnitä pääomaa talon alkukustannuksiin ja lainan lyhennyksiin.Yleisesti omistusasunnossa asumisen hyöty tulee esille vasta viiden vuoden jälkeen. Jos kuitenkaan työsopimuksesi tai elämätilanteesi ei anna periksi niin pitkään sitoutumiseen, lyhyempi omistusasuminen tekee sinulle tappiota.

Vuokralla-asuminen on yleensä kuitenkin vähän halvempaa kuin omistusasuminen, vaikka et vuokraamalla ”säästäkään” taloa itsellesi, voit käyttää erotuksessa syntyvän summan elämiseen tai sijoittaa sen johonkin muuhun kuin kiinteistöön.

Aulis Lundell Oy on kehitellyt aivan uutta MODI-kotia ja konseptin ensimmäinen talo on jo lähes valmis. Talo tulee esittelyyn Lohjan asuntomessuille kesällä 2021, joten konsepti on viimeistään silloin kaikkien nähtävillä.
 

Artikkelin lopussa on kysely, johon osallistumalla voit vaikuttaa tulevaisuuden asumismuotojen kehittämiseen.

kestävien-valintojen-puolesta-322x277

Miksi MODI-koti?

Ajatus MODI-kodin siirrettävyydestä on syntynyt ihmisten nykyisistä ja tulevaisuuden tarpeista. Rakennusten elinkaari on hyvin pitkä, jonka vuoksi rakentamiseen liittyviä ratkaisuja pitäisi ajatella kymmenen vuotta eteenpäin. Enää ei voi ajatella, että ihmiset pysyvät samassa työpaikassa ja kunnassa koko elämänsä.

Sekä työsopimusten lyhyt kesto että ihmisten tarve liikkumiseen ovat luoneet kysynnän liikutettaviin kiinteistöihin.

Monen arki muuttui pysyvästi menneen kevään takia, vuokrattava omakotitalo tuo myös turvaa asuntomarkkinoiden hintojen heilumiseen. Muuntojoustavat tilaratkaisut sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin.  

Ikuinen teräs – kestävän rakentamisen tulevaisuus

Kestävä elinkaarilaatu syntyy pitkäjännitteisen ja vastuullisen työn tuloksena, mitä MODI-talon luoja Aulis Lundell Oy on toteuttanut 40 vuotta. Teräsrakentamisen konkarina tuotteiden pitkäkestoisuus ja ympäristön haittavaikutusten vähentäminen ovat olleet yrityksen tavoitteena pitkään.

Teräs materiaalina on kierrätettävä ja ekologinen – pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää. Tiesitkö, että terästä kierrätetään enemmän kuin paperia?

MODI-kodin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.MODI-kodin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.

MODI-kodin edut:

  • Sinun ei tarvitse miettiä asuntomarkkinoiden hintojen muutosta
  • Et lukitse itseäsi asumaan 25 vuotta samassa pihassa ja kiinteistössä
  • Matala alkuinvestointikynnys - et tarvitse suurta asuntolainaa
  • Enemmän pääomaa elämiseen
  • Et omista asuntoa

Konseptia kehitellään vielä lisää asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan tämän vuoden aikana.


Osallistu kyselyyn

Haluaisitko olla mukana luomassa kanssamme suomalaisen asumisen seuraavaa sukupolvea? Täytä kysely ja auta meitä kehittämään suomalaista rakentamisen tulevaisuutta. Kyselyllä kartoitetaan suomalaisten tulevaisuuden asumistarpeita ja kehitetään parempia ratkaisuja kodin, työn ja vapaa-ajan ympärille sijoittuvaan asumiseen.

Linkki kyselyyn


Kiitos, kun olet mukana luomassa tulevaisuuden parempaa asumista!

 
Päivitetty
14.9.2020