• Etusivu
  • Rakentaminen

Talo, joka muuntautuu eri kokoon aina tarvittaessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 17.04.2023
20208_66158.jpg

MODI-koti on edennyt jo pelkästä konseptiajattelusta toteutukseen ja ensimmäinen MODI-koti esitellään kesän 2021 asuntomessuilla Lohjalla.

Moduulirakentaminen on kehittyvä rakennusalan trendi, joka tarjoaa monia etuja perinteiseen rakentamiseen verrattuna. Moduulirakentamisessa rakennusprojekti jaetaan erillisiksi moduuleiksi, jotka valmistetaan tehtaassa ja kuljetetaan sitten työmaalle, jossa ne yhdistetään yhdeksi rakennukseksi. Tämä lähestymistapa mahdollistaa nopeamman rakennusprosessin, paremman tarkkuuden ja laadunvalvonnan, sekä vähentää hävikkiä ja rakennusjätettä.

Esittelyssä MODI-koti

Monet nuoret aikuiset haluaisivat rakentaa itselleen omakotitalon, mutta unelma tuntuu liian kaukaiselta saavuttaa. Myös epävarmuus työpaikasta ja etenkin työpaikan sijainnista estää unelmien toteuttamista. MODI-kodin yhtenä ajatuksena on tuoda helpotusta tähän ongelmaan. Rakennat talon sopivalle tontille, mutta olet siinä vuokralla, joten kustannukset eivät nouse pilviin.

Modi-kotiin pääsee kiinni pienellä varallisuustasolla. Ei tarvita 10 % käsirahaa ja lainantakaajaa.

Lainan saaminenkin on vaikeutunut ja vaikeutuu varmasti entisestään taloustilanteen takia.

MODI-kodissa asuminen jättää enemmän rahaa elämiseen, sillä et kiinnitä pääomaa talon alkukustannuksiin ja lainan lyhennyksiin.Yleisesti omistusasunnossa asumisen hyöty tulee esille vasta viiden vuoden jälkeen. Jos kuitenkaan työsopimuksesi tai elämätilanteesi ei anna periksi niin pitkään sitoutumiseen, lyhyempi omistusasuminen tekee sinulle tappiota.

Vuokralla-asuminen on yleensä kuitenkin vähän halvempaa kuin omistusasuminen, vaikka et vuokraamalla "säästäkään" taloa itsellesi, voit käyttää erotuksessa syntyvän summan elämiseen tai sijoittaa sen johonkin muuhun kuin kiinteistöön.

Aulis Lundell Oy on kehitellyt aivan uutta MODI-kotia ja konseptin ensimmäinen talo on jo lähes valmis. Talo tulee esittelyyn Lohjan asuntomessuille kesällä 2021, joten konsepti on viimeistään silloin kaikkien nähtävillä.

Artikkelin lopussa on kysely, johon osallistumalla voit vaikuttaa tulevaisuuden asumismuotojen kehittämiseen.

Miksi MODI-koti?

Ajatus MODI-kodin siirrettävyydestä on syntynyt ihmisten nykyisistä ja tulevaisuuden tarpeista. Rakennusten elinkaari on hyvin pitkä, jonka vuoksi rakentamiseen liittyviä ratkaisuja pitäisi ajatella kymmenen vuotta eteenpäin. Enää ei voi ajatella, että ihmiset pysyvät samassa työpaikassa ja kunnassa koko elämänsä.

Sekä työsopimusten lyhyt kesto että ihmisten tarve liikkumiseen ovat luoneet kysynnän liikutettaviin kiinteistöihin.

Monen arki muuttui pysyvästi menneen kevään takia, vuokrattava omakotitalo tuo myös turvaa asuntomarkkinoiden hintojen heilumiseen. Muuntojoustavat tilaratkaisut sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin.

Ikuinen teräs – kestävän rakentamisen tulevaisuus

Kestävä elinkaarilaatu syntyy pitkäjännitteisen ja vastuullisen työn tuloksena, mitä MODI-talon luoja Aulis Lundell Oy on toteuttanut 40 vuotta. Teräsrakentamisen konkarina tuotteiden pitkäkestoisuus ja ympäristön haittavaikutusten vähentäminen ovat olleet yrityksen tavoitteena pitkään.

Teräs materiaalina on kierrätettävä ja ekologinen – pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää. Tiesitkö, että terästä kierrätetään enemmän kuin paperia?

MODI-kodin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.
https://www.liune.fi/kysely.php?KyselytTunniste=11
MODI-kodin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.
Info

Info

MODI-kodin edut:

  • Sinun ei tarvitse miettiä asuntomarkkinoiden hintojen muutosta
  • Et lukitse itseäsi asumaan 25 vuotta samassa pihassa ja kiinteistössä
  • Matala alkuinvestointikynnys - et tarvitse suurta asuntolainaa
  • Enemmän pääomaa elämiseen
  • Et omista asuntoa

Konseptia kehitellään vielä lisää asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan tämän vuoden aikana.

Aulis Lundell Oy
Rakentaminen
rakennukset
suunnittelu
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

havainnekuva minitalo Varjosta. kuvassa kontin kokoinen talo jossa näkyy julkisivulla suuri ikkuna ja etuovi
Talo Varjo: Uusi aikakausi minitalon rakentamisessa on alkanut
Rakentamisen uusi aikakausi on täällä, kun Aulis Lundell Oy ja arkkitehti Matti Kuittinen yhdistävät voimansa esitelläkseen Minitalo Varjon – konseptitalon, joka ei ainoastaan ole askel eteenpäin kestävyydessä, vaan astuu rohkeasti kiertotalouden ja hiilineutraaliuden eturintamaan. Tervetuloa tutustumaan rakennusinnovaatioon, joka ei pelkästään rakenna tulevaisuutta, vaan kunnioittaa myös ympäristöä ja haastaa perinteiset rakentamisen normit.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20194_57641.jpg
Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kuori-mallistosta
Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
Talo talvella
Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat
Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton