Saaristomaisemasta inspiraationsa saanut Honka Tuuli hurmasi mökkiäänestäjät

Rakentaja.fi:n järjestämässä mökkiäänestyksessä annettiin 15.−29.6.2020 yhteensä 2518 ääntä. Neljän ehdokasmökin joukosta voittajaksi nousi 895 äänellä hirsirakenteinen Honka Tuuli, jonka on suunnitellut purjelautailun olympiamitalistinakin tunnetuksi tullut arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén. Kakkossijan nappasi 790 äänellä Kastelli Luonto.

Voittajamökin äänestäjiä viehättivät erityisesti Honka Tuulin asuintiloista erillinen saunaosasto katettuine välitiloineen, ympäröivän luonnon ja valon upeasti sisälle päästävät suuret lasipinnat sekä modernin selkeälinjainen ja maisemaan sulautuva arkkitehtuuri.Voittajamökin äänestäjiä viehättivät erityisesti Honka Tuulin asuintiloista erillinen saunaosasto katettuine välitiloineen, ympäröivän luonnon ja valon upeasti sisälle päästävät suuret lasipinnat sekä modernin selkeälinjainen ja maisemaan sulautuva arkkitehtuuri.

1. sija: Honka Tuuli 100 1A

Ainoastaan suuret maisemaikkunat ja kauniit hirsirakenteet erottavat Tuulin avaran oleskelutilan ympäröivästä luonnosta.Ainoastaan suuret maisemaikkunat ja kauniit hirsirakenteet erottavat Tuulin avaran oleskelutilan ympäröivästä luonnosta.

Äänestäjät kommentoivat Honka Tuulia muun muassa näin:

Juuri sellainen, mistä olen aina haaveillut: sauna erikseen ja välissä katettu terassi sekä niin paljon ikkunapintaa kuin mahdollista. Matala ja rauhallinen rakennus. IHANA!

Hyvin toteutettu pohja, ei hukkaneliöitä. Pidän siitä, että saunaosasto on erillään: se luo pihasaunamaista tuntua eikä etenkään kesäaikaan lämmitä makuutiloja entisestään.

Pelkistetyn kaunis. Suuret ikkunat heijastavat ympäröivän luonnon valot ja värit. Sulautuu hyvin maisemaan. Täydellinen sopusointu luonnon kanssa!

2. sija: Kastelli Luonto 55/67

Kastelli Luonnossa yhdistyvät tehokkaasti käytetyt kompaktit neliöt, viihtyisät oleskelutilat ja suomalaiseen luontoon sopiva ulkonäkö.Kastelli Luonnossa yhdistyvät tehokkaasti käytetyt kompaktit neliöt, viihtyisät oleskelutilat ja suomalaiseen luontoon sopiva ulkonäkö.

Äänestäjät kommentoivat Kastelli Luontoa muun muassa näin:

Hyvä huonejärjestys, toiminnoille selkeästi omat tilat. Erinomainen kesäasunto pienelle perheelle.

Kaunis ja harmonisen oloinen mökki. Tästä tuli eniten se tunne, että haluaisi mennä ja istahtaa sohvalle takan eteen.

Toimiva ja kompakti. Erityisen ihana on tuo suojaisa mutta valoisa lasitettu terassikokonaisuus, jota voi käyttää osana asumista läpi vuoden.

3. sija: Kontio Villa Glass 100

Villa Glassin korkean harjakaton alta löytyvät avarat huoneet komeine hirsiseinineen ja näyttävine ristikkoikkunoineen.Villa Glassin korkean harjakaton alta löytyvät avarat huoneet komeine hirsiseinineen ja näyttävine ristikkoikkunoineen.

Äänestäjät kommentoivat Kontio Villa Glassia muun muassa näin:

Perinteinen harjakattoinen mökkimalli, mutta valoa ja avoimuutta aivan uudella tavalla.

Todella kauniit ristikkoikkunat kiinnittivät huomioni heti! Riittävästi nukkumapaikkoja, joita aina tarvitaan.

Meillä on kotona melko matala huonekorkeus, eli jos tekisimme mökin, se olisi avara ja korkea niin kuin tämä.

4. sija: Jukkatalo 53-10M

Jukkatalon mökkimalli on kompakteista neliöistään huolimatta valoisa ja käytännöllinen.Jukkatalon mökkimalli on kompakteista neliöistään huolimatta valoisa ja käytännöllinen.

Äänestäjät kommentoivat Jukkatalo 53-10M:ää muun muassa näin:

Pienellekin tontille sopiva, kompakti ja kaunis. Sisältää kaiken mitä kaksi aikuista kaipaa mökiltä.

Ei liian iso. Jatkossa voi tehdä aitan erikseen, jos on tarvetta.

Vanhan ajan pieni mökki, joka on tuotu nykyaikaan. Toimiva huonejärjestys.

Katso kaikkien äänestyksessä mukana olleiden mökkimallien kuvat ja pohjapiirrokset täällä >>>

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin upea palkinto – vapaavalintainen keittiöhana Oraksen valikoimasta. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

kaksi
Isä ja poika Oras Signa_6798.tif

Kiitokset kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajille!
 

 
Julkaistu
17.8.2020