Helppo sähköauton kotilataus tekee arjesta mukavampaa

Sähköautoilu kasvattaa suosiotaan ja kotilatauksen myötä autoilu on mukavaa ja vaivatonta. Ensto One Homella lataat autosi kotona ja starttaat akut ladattuina uuteen päivään. Ensto One Home tekee kotilatauksesta superhelppoa ja takaa miellyttävän sähköisen ajokokemuksen.

Sähköautoilu kasvaa nyt vahvasti sillä uusia automalleja ja latausratkaisuja on helposti saatavilla. Täyssähköautojen ja ladattavien hybridien valikoima laajenee niin koko-, malli- kuin hintaluokissakin. Myös latausratkaisut ovat kehittyneet ja Tukes suositteleekin käyttämään sähköautojen lataukseen juuri niille tarkoitettua latauslaitetta, turvallisuussyistä.

Sähköalan ammattilainen asentaa auton kotilatauspisteen käytännössä kaikkialle, missä vain sähköä on saatavilla. Arjessa toimivin kotilataus järjestetään kotilatausasemalla, johon liitettyä pistokejohtoa on helppoa, mukavaa ja turvallista käyttää päivittäin. Mukavia ja turvallisia latauksia saat ottamalla yhteyden sähköalan ammattilaiseen.

1. Matkalla kotilataajaksi?

Ota yhteyttä sähköalan ammattilaiseen, kerro että haluat kotilataajaksi ja millainen sähköautosi on. Voitte yhdessä katsoa sopivimman latauspaikan, sähköasennusten latausvalmiudet sekä sopia asennuksista.

Enston valtuutetuilta jälleenmyyjiltä saat latausratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Valtuutettu jälleenmyyjä vastaa sähkökartoituksesta, asennuksesta, laitteiden käyttöönotosta sekä käytön opastuksesta. Sähköalan ammattilainen asentaa omakotitaloihin suunnatun Ensto One Home latauslaitteen turvallisesti ja nopeasti. Lisäksi saat valtuutetun jälleenmyyjän asentamalle Enston latausasemalle normaalia pidemmän ja laajemman, yhteensä viiden vuoden takuun.
 

2. Mihin?

Latausasema sijoitetaan siten, että se on helposti käytettävissä ja sen pistokejohto yltää hyvin autolle. Arjen mukavuutta saa sijoittamalla latauslaitteen katoksen alle suojaamaan sateelta sekä asentamalla liiketunnistinvalaisimen valaisemaan pimeitä aamuja.

Kotilatauksen myötä sähköautoilu on niin arjessa kuin lomallakin mukavaa ja ennen kaikkea vaivatonta. Ensto One Homella kotona lataaminen on superhelppoa ja kätevää! 

3. Kenelle?

Tyylikäs ja helppokäyttöinen Ensto One Home soveltuu kaikille kotilataajille. Ensto One Homella kotilataus on superhelppoa - laitat vain pistokkeen autoon ja sininen merkkivalo syttyy - lataus käynnistyy.

Kun lopetat latauksen, pistokkeelle on paikka laturin keskellä olevassa pidikkeessä ja kaapeli lepää siististi laitteen ympärillä. Ensto One Home sopii kaikkien yleisimpien sähköautojen lataamiseen, sillä latausasemassa on mukana kiinteä kaapeli Type 2 –pistoke. Standardoitu Type 2 -pistoke on järkevä valinta kotilataukseen sen hyvän mekaanisen ja sähköisen kestävyyden vuoksi. 

  • Ensto One Home on helppo ja turvallinen latausasema omakotitaloihin (1x16A tai 1x32A)

4. Milloin?

Sähköautoa ladataan useimmiten, kun auto on pidempään parkissa – esimerkiksi yön yli latauksella useimpien sähköautojen akut latautuvat aamuksi täyteen.

Lähes kaikkien täyssähköautojen sekä ladattavien hybridien latausjärjestelmä rajaa latausvirran useimmiten 13A, jolloin yön aikana akkuun kertyy ajomatkaa n. 140 km. Ladattavien hybridien akku tulee täyteen paljon lyhyemmässäkin ajassa ja ajomatka riittää päivittäisiin ajoihin mainiosti.

Uusimpien täyssähköautojen peruslatauslaite kykenee lataamaan autoa suuremmallakin virralla aina 32A asti. Kiinteistön sähköliittymän pääsulakkeet, useimmiten 25A, rajoittavat lataukseen käytettävissä olevan virran 16A, virran riittämiseksi myös muille laitteille. Täyssähköautolle 16A latausvirtakerryttää akkuun yön aikana n. 170 km ajomatkan. 

5. Käyttö

Ensto One Homea voi käyttää Ensto Charger Control -mobiilisovelluksella (Bluetooth) tai ilman sovellusta. Sovelluksella Ensto One Home -latauslaitteen käyttöönotto käy nopeasti ja laite on valmiina lataamaan.

6. Kytke ja lataa!


Ensto One Home näyttää tyylikkäältä pihapiirissäsi ja on asennettavissa joko seinään tai laitetta varten suunniteltuun Ensto One -pylväsadapteriin tai pylvääseen.

Ensto Charger Control –mobiilisovellusta voi käyttää mm. lataustehon rajoittamiseen tarvittaessa sekä tunnistautumiseen. Kun tunnistautumisen on valittuna sovelluksessa, lataaminen voidaan aloittaa vain Ensto One Homeen paritetulta älypuhelimelta. Ensto One Home tekee kotilatauksesta turvallista ja voit keskittyä nauttimaan sähköautoilun mukavuudesta! 

 
Julkaistu
17.8.2020