• Etusivu
  • Talo

Murskataanpa muutamia myyttejä kosketusvapaista hanoista

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 13.11.2023
1920 AdobeStock_445149207

Tunnetko sinä faktat kosketusvapaiden hanojen takaa?

Kosketusvapaat hanat ovat yleistyneet runsaasti. Niitä näkee niin julkisten rakennusten wc-tiloissa kuin myös yhä yleistyvässä määrin kodeissa. Vaikka kosketusvapaat hanat ovatkin tulleet tutummiksi, pyörii niiden ympärillä vielä muutamia myyttejä.

Tässä viisi myyttiä ja niihin vastaukset:

Myytti #1 Kosketusvapaissa hanoissa olevat paristot kuluvat nopeasti

Älykkäät hanat on varustettu litiumparistoilla, joiden käyttöikä on 3-5 vuotta. Virran loppuminen paristosta ei pääse yllättämään, sillä Oraksen kosketusvapaissa hanoissa vilkkuu punainen valo, kun on tullut aika vaihtaa paristo.

Itse vaihtoprosessi on helppo suorittaa vain muutamassa minuutissa. Tiesitkö, että uusimmissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista tarkistaa pariston tila käyttämällä Oras App-sovellusta? Lisätietoa paristoista löydät Oras hanaoppaasta. Voit myös aina ottaa yhteyttä Oraksen tekniseen palveluun.

Myytti #2 Kosketusvapaan hanan lämpötilaa ei pysty säätämään

Myytti on osittain totta, sillä on olemassa muutamia kosketusvapaita hanamalleja, joissa ei ole lämmönsäätöä. Tällaiset mallit ovat kuitenkin tarkoitettu pääosin käytettäväksi julkisissa tiloissa. Monissa Oraksen hanoissa on kuitenkin pieni sivuvipu, josta lämpötilaa on mahdollista säätää helposti juuri halutunlaiseksi.

Tiedätkö, kuinka kädet tulisi pestä? Kurkista täältä!

Myytti #3 Kosketusvapaat hanat on tarkoitettu ainoastaan julkisiin tiloihin

Tämä myytti ei pidä paikkaansa, vaikka kosketusvapaat hanat kyllä hakevat ehdottomasti paikkansa kouluissa, päiväkodeissa sekä toimistoissa. Kosketusvapaat hanat eivät vain paranna hygieniaa, vaan myös vähentävät vedenkulutusta ja säästävät energiaa, joka kuluu veden lämmittämiseen. Tämä tekee kosketusvapaasta hanasta hyvän ratkaisun myös yksityiseen kotikäyttöön. Oraksen laajasta valikoimasta löytyy helposti asennettavia ja muotoilultaan viehättäviä älykkäitä hanoja, jotka soveltuvat täydellisesti kotikäyttöön.

Kosketusvapaat hanat edistävät käsihygieniaa myös kotona!
Puolita vedenkulutuksesi - katso video

Monissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista säätää lämpötilaa. Oras Electra.
Monissa Oraksen kosketusvapaissa hanoissa on mahdollista säätää lämpötilaa. Oras Electra.

Myytti #4 Kosketusvapaat hanat ovat kalliita vaihtoehtoja

Kosketusvapaita hanoja löytyy useista eri hintaluokista – halvimmillaan kosketusvapaan hanan saa omakseen muutamalla sadalla eurolla. Kalliimpikin hana maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun otetaan huomioon hanan tuoma säästö veden ja energian kulutuksessa.

Tällaisia ovat kosketusvapaat hanat!

Myytti #5 Kosketusvapaiden hanojen sensoreissa on usein toimintahäiriötä

Oraksen kosketusvapaissa hanoissa käytetään Oraksen patentoimaa PSD-teknologiaa, jonka avulla varmistetaan, että hana reagoi tarkasti kätesi liikkeisiin. Sensori tunnistaa kätesi asennon luotettavasti, vaikka kätesi olisivat kuinka likaiset tahansa tai huoneessa olisi pimeää.

Uusimmissa hanoissa sensorien herkkyyttä on mahdollista tarvittaessa säätää Oras App -sovelluksen avulla. Mikäli sensorin paristo on kulunut loppuun, on sen vaihtaminen uuteen helppoa. Kurkista vaikka Myytti #1.

Kurkista video aiheesta kosketusvapaiden hanojen asennus ja säätö täältä!

Kosketusvapaiden hanojen avulla parannat hygieniaa, vähennät vedenkulutusta sekä veden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa.
Kosketusvapaiden hanojen avulla parannat hygieniaa, vähennät vedenkulutusta sekä veden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa.
Info

Info

Oletko hankkimassa uutta hanaa?

Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20228_79347.jpg
Onnistuu käyttömuka­vuudesta tinkimättä: 5 vinkkiä veden ja energian säästöön
Olemme tottuneet käyttämään runsaasti lämmintä vettä päivittäisissä askareissamme, kuten henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta, kodinhoidosta tai vaikkapa itsensä hemmottelusta lämpimässä suihkussa.Pikkuhiljaa olemme alkaneet kuitenkin herätä siihen todellisuuteen, että vesi ei ole rajaton resurssi, ja etenkin sen lämmittämisestä koituvat kustannukset ovat herättäneet viime aikoina yhä useampia miettimään omia kulutustottumuksiaan – sekä kustannuksiaan.Meillä on hyviä uutisia. Oman vedenkäytön järkevöittäminen ei lopulta ole kovin työlästä, eikä edes käyttömukavuudesta tarvitse juurikaan tinkiä. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden ansiosta veden ja energian kulutusta ja niistä aiheutuvia kustannuksia voi helposti pienentää.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton