Rakentaja on nyt osa Schibstediä

Sanoma on myynyt Oikotie Oy:n, Suomen johtavan luokiteltujen ilmoitusten toimijan Schibstedille, Pohjoismaiden johtavalle markkinapaikkoja tarjoavalle toimijalle. Rakentajan tuoteperhe eli Rakentaja.fi, Puutarha.net, Omataloyhtiö.fi ja Talovertailu.fi ovat osa Oikotietä eli siirtyvät kaupan mukana Schibsted-konserniin. Kauppahinta on 185 miljoonaa euroa.

Schibsted omistaa entuudestaan Suomessa jo toisen verkkomarkkinapaikan Tori.fin. Rakentajan tuotteet, Oikotie ja Tori jatkavat edelleen omina brändeinään, työskennellen tiiviisti yhdessä yhteisessä organisaatiossa Schibsted Marketplaces Finlandin alla. Kokonaisuutta johtaa toimitusjohtaja Jussi Lystimäki.

Schibsted on toiminut Suomessa jo yli vuosikymmenen ajan, ja nyt meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa toimintaamme täällä ja osoittaa sitoutumisemme Suomen markkinaan. Kun lisäämme Oikotien portfolioomme Torin rinnalle, meillä on Suomessa kaksi toisiaan erinomaisesti täydentävää digitaalista markkinapaikkaa, joilla on vahvat brändit ja osaavat työntekijät, sanoo Schibstedin toimitusjohtaja Kristin Skogen Lund.

Strategiansa mukaisesti Sanoma aikoo käyttää kaupasta saadut varat oppimisliiketoimintansa kasvattamiseen.

Oikotie on Suomen suurin työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikka verkossa. Schibstedin omistuksessa ovat markkinapaikat Blocket Ruotsissa, FINN Norjassa sekä Tori ja nyt myös Oikotie Suomessa. Schibsted haluaa auttaa ihmisiä tekemään parempia kauppoja ja samalla luoda kumppanuuksia yritysten kanssa, jotta he saavat liiketoiminnastaan enemmän irti. Schibsted omistaa myös enemmistön Adevintasta, joka on globaali, Euroopan suurin markkinapaikkoihin erikoistunut digitaalinen toimija.

 
Julkaistu
17.7.2020