• Etusivu
  • Talo

Viherkatolla viihtyisyyttä ja näyttävyyttä kotiin tai mökille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 13.07.2020
20207_65816.jpg

Tuusulan Asuntomessuilla viherkatot tuovat luonnonläheisyyttä kaupunkimaiseen ympäristöön. Viherkattojen ilme tulee muuttumaan asennuksen jälkeen ja asuntomessuilla pääset ihastelemaan niitä täydessä loistossa.Kuva: Antti Ranki

Tuusulan Asuntomessuilla BMI:llä on tiilikattojen lisäksi viherkattokohteita. Kohteista 3 Villa Fortuna, 22 Townhouse Rokka ja 23 Villa Ormax löytyy viherkattoja. Nyt myös tee se itse -rakentajan on mahdollista toteuttaa viherkatto.

BMI:n viherkattoratkaisut antavat rajattomasti uusia mahdollisuuksia rakentamiseen. Katon ei enää tarvitse olla tylsä, vaan sen voi nostaa rakennuksen kruunuksi – tai sulauttaa rakennuksen kauniisti ympäristöönsä. Tiiviissä kaupunkirakentamisessa on mahdollista ottaa rakennuksen katto hyötykäyttöön rakentamalla sinne esimerkiksi oleskelutilaa, vaikkapa vihreän keitaan asukkaiden viihtyisyyden lisäämiseksi.

Info

Info

Viherkaton edut:

  • Tuo luontoa kaupunkiympäristöön samalla lisäten viihtyisyyttä ja monimuotoisuutta
  • Auttaa hulevesien hallinnassa sitomalla sadevettä
  • Energiatehokas lämmöntasaaja: parantaa lämmöneristystä ja viilentää helteellä
  • Suojaa katon vedeneristystä ja pidentää sen käyttöikää
  • Toimii hiilinieluna; kasvit muuttavat hiilidioksidia hapeksi
  • Puhdistaa ilmaa sitomalla hiukkaspäästöjä ja suodattaa pölyä
  • Vaimentaa melua

Varmista katon kantavuus

Viherkatto lisää katon painoa, joten aina ennen viherkaton rakentamista tulee varmistaa katon kantavuus. Viherkatto voidaan toteuttaa myös saneerauskohteisiin kevyellä viherkattoratkaisulla, esimerkiksi maksaruohomaton avulla. Ensisijaisen tärkeää on huolehtia katon vedeneristyksestä ja juurisuojauksesta, jotta kosteus ja kasvien juuret eivät pääse vahingoittamaan rakenteita.

Asuntomessuilla pääset tutustumaan lähemmin viherkaton rakenteisiin.
Asuntomessuilla pääset tutustumaan lähemmin viherkaton rakenteisiin.

Valitse oikeanlaiset kasvit

Viherkatolle voi istuttaa lähes mitä tahansa kasveja katon rakenteen mukaan. Kevein vaihtoehto viherkatolle on maksaruoho. Maksaruoho tarvitsee vain vähän kasvualustaa ja pärjää pitkiäkin aikoja kuivana. Kukkiva maksaruohokatto on kaunis ja katto muuttaa ulkonäköään kauniisti vuodenaikojen mukaan. Viherkatoille voi istuttaa maksaruohon lisäksi esimerkiksi niittykasveja, puita tai pensaita. Viherkatto voi toimia myös oleskelutilana.

Maksaruoho näyttää kauniilta ympäri vuoden.
Maksaruoho näyttää kauniilta ympäri vuoden.

Jyrkkä viherkatto on tee se itse -rakentajan valinta

Tee se itse -viherkatto soveltuu pieniin rakennuksiin, joiden katon minimikaltevuus on minimissään 1:6. Tämän viherkattoratkaisun vedeneristykseen ei vaadita kattotulityökorttia, vaan itseliimautuvilla saumoilla varustetulla TopSafe Pro -kumibitumikermillä tehdyn vedeneristyksen päälle kiinnitetään Fonda Green salaoja- ja juurisuojakerros. Levyn saumat tiivistetään Butyylimassalla. Icopal Viherkaton räystäspelleillä saadaan huoliteltu ulkonäkö ja toimiva räystäsratkaisu. Vaihtoehtoisesti räystäs voidaan toteuttaa viherkaton räystäskoukuilla. Salaojalevyn päälle voidaan asentaa kasvualusta ja kasvillisuus, esimerkiksi maksaruohoa tai niittykasvillisuutta. Kaikissa tapauksessa katon kantavuus ja esteetön vedenpoisto on varmistettava aina ennen viherkaton tekoa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton