Viherkatolla viihtyisyyttä ja näyttävyyttä kotiin tai mökille

Tuusulan Asuntomessuilla BMI:llä on tiilikattojen lisäksi viherkattokohteita. Kohteista 3 Villa Fortuna, 22 Townhouse Rokka ja 23 Villa Ormax löytyy viherkattoja. Nyt myös tee se itse -rakentajan on mahdollista toteuttaa viherkatto.

Tuusulan Asuntomessuilla viherkatot tuovat luonnonläheisyyttä kaupunkimaiseen ympäristöön. Viherkattojen ilme tulee muuttumaan asennuksen jälkeen ja asuntomessuilla pääset ihastelemaan niitä täydessä loistossa.Kuva: Antti RankiTuusulan Asuntomessuilla viherkatot tuovat luonnonläheisyyttä kaupunkimaiseen ympäristöön. Viherkattojen ilme tulee muuttumaan asennuksen jälkeen ja asuntomessuilla pääset ihastelemaan niitä täydessä loistossa.
Kuva: Antti Ranki

BMI:n viherkattoratkaisut antavat rajattomasti uusia mahdollisuuksia rakentamiseen. Katon ei enää tarvitse olla tylsä, vaan sen voi nostaa rakennuksen kruunuksi – tai sulauttaa rakennuksen kauniisti ympäristöönsä. Tiiviissä kaupunkirakentamisessa on mahdollista ottaa rakennuksen katto hyötykäyttöön rakentamalla sinne esimerkiksi oleskelutilaa, vaikkapa vihreän keitaan asukkaiden viihtyisyyden lisäämiseksi.

Viherkaton edut:

  • Tuo luontoa kaupunkiympäristöön samalla lisäten viihtyisyyttä ja monimuotoisuutta
  • Auttaa hulevesien hallinnassa sitomalla sadevettä
  • Energiatehokas lämmöntasaaja: parantaa lämmöneristystä ja viilentää helteellä
  • Suojaa katon vedeneristystä ja pidentää sen käyttöikää
  • Toimii hiilinieluna; kasvit muuttavat hiilidioksidia hapeksi
  • Puhdistaa ilmaa sitomalla hiukkaspäästöjä ja suodattaa pölyä
  • Vaimentaa melua

Varmista katon kantavuus

Viherkatto lisää katon painoa, joten aina ennen viherkaton rakentamista tulee varmistaa katon kantavuus. Viherkatto voidaan toteuttaa myös saneerauskohteisiin kevyellä viherkattoratkaisulla, esimerkiksi maksaruohomaton avulla. Ensisijaisen tärkeää on huolehtia katon vedeneristyksestä ja juurisuojauksesta, jotta kosteus ja kasvien juuret eivät pääse vahingoittamaan rakenteita.
 

Asuntomessuilla pääset tutustumaan lähemmin viherkaton rakenteisiin.Asuntomessuilla pääset tutustumaan lähemmin viherkaton rakenteisiin.

Valitse oikeanlaiset kasvit

Viherkatolle voi istuttaa lähes mitä tahansa kasveja katon rakenteen mukaan. Kevein vaihtoehto viherkatolle on maksaruoho. Maksaruoho tarvitsee vain vähän kasvualustaa ja pärjää pitkiäkin aikoja kuivana. Kukkiva maksaruohokatto on kaunis ja katto muuttaa ulkonäköään kauniisti vuodenaikojen mukaan. Viherkatoille voi istuttaa maksaruohon lisäksi esimerkiksi niittykasveja, puita tai pensaita. Viherkatto voi toimia myös oleskelutilana.

Maksaruoho näyttää kauniilta ympäri vuoden.Maksaruoho näyttää kauniilta ympäri vuoden.

Jyrkkä viherkatto on tee se itse -rakentajan valinta

Tee se itse -viherkatto soveltuu pieniin rakennuksiin, joiden katon minimikaltevuus on minimissään 1:6. Tämän viherkattoratkaisun vedeneristykseen ei vaadita kattotulityökorttia, vaan itseliimautuvilla saumoilla varustetulla TopSafe Pro -kumibitumikermillä tehdyn vedeneristyksen päälle kiinnitetään Fonda Green salaoja- ja juurisuojakerros. Levyn saumat tiivistetään Butyylimassalla. Icopal Viherkaton räystäspelleillä saadaan huoliteltu ulkonäkö ja toimiva räystäsratkaisu. Vaihtoehtoisesti räystäs voidaan toteuttaa viherkaton räystäskoukuilla. Salaojalevyn päälle voidaan asentaa kasvualusta ja kasvillisuus, esimerkiksi maksaruohoa tai niittykasvillisuutta. Kaikissa tapauksessa katon kantavuus ja esteetön vedenpoisto on varmistettava aina ennen viherkaton tekoa.

Katso asennusohjeet!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

 
Julkaistu
13.7.2020