3 Rakennussuunnittelu

3.2 Rakennusvaihe


Nyt on edetty vaiheeseen, jossa rakentamispäätös tehdään ja työt tontilla alkavat. Toki tontilla on varmasti jo käyty, kaatamassa risuja pois ja kenties syystäkin ensimmäiset kasvit on jo istutettu. Suurimmalle osalle rakentajista kokemukset tästä eteenpäin ovat suurta tuntemattomuutta, mutta mielihyvää tuottavia, onhan kysymys oman talon rakentamisesta. Kannattaa pitää mielessä kotisivuillamme olevat yli tuhat artikkelia, jotka myös auttavat teitä erityisesti nyt alkavan rakentamisvaiheen ongelmissa ja valinnoissa.


3.2.3 Rakentamispäätös
Rakentamispäätös on arvokkain päätös rakentamisen prosessissa. Siksi se kannattaa harkita tarkkaan. Tähän mennessä suunnitteluun käytetty rahan määrä on marginaalinen verrattuna todelliseen rahan menoon, joka nyt alkaa.
3.2.3.1 Varmistamisia
Rakentamispäätöksen tarkoituksena on varmistaa urakkatarjousten saannin jälkeen edellytykset rakentamisen aloittamiselle. Vaikka kysymys olisikin vain osaurakan tekemisestä, voi kustannuslaskennasta silti erottaa siihen kuuluvat kustannukset ja varmistaa kustannusten paikkansapitävyyden. Rakentamisen aloittaminen varmistetaan vasta nyt.

3.2.3.2 Rakentamispäätöksen valmistelu Rakentamispäätöksen asiakirjoja ovat kustannusarvio, urakkahinnat, rakennus...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012