Lammin lämpökivet - pitkän ajan kehitystyön tulos

Kaikenlaisiin ulkoseiniin soveltuva lämpökivi ovat paikallaan aina kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lammin betoniharkot ovat käytettävyydeltään ylivoimaisia, mittatarkkoja, paloturvallisia, lahoamattomia sekä sään- ja pakkasenkestäviä. Muottiharkoista on helppo rakentaa, sillä esimerkiksi erilaiset putkitukset, kaapeloinnit ja rasiat on kivien valuonteloiden ansiosta vaivatonta upottaa seinien sisään. Kiviseinä toimii myös erinomaisena pinnoitusalustana sekä sisä- että ulkoseinissä.

Lämpökivi tunnetaan useilla eri nimillä: lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

Ennen valua muottikivirakenteen sisään voidaan asentaa tarvittava tekniikka. Näin työläältä seinän roilotukselta vältytään kokonaan.Ennen valua muottikivirakenteen sisään voidaan asentaa tarvittava tekniikka. Näin työläältä seinän roilotukselta vältytään kokonaan.

Helppoa ja nopeaa rakentamista valuharkolla

Lämpöharkkoja ei muurata, vaan ladotaan ja samassa yhteydessä rakenne raudoitetaan ja lämpöeristeiden saumat tiivistetään polyuretaanivaahdolla. Valuontelot mahdollistavat rakenneterästen asentamisen sekä vaakaan että pystyyn. Rakenne mitoitetaan pystyrakenteena, mikä takaa erinomaisen kantavuuden. Siksi lämpökiviä käytetään kivitalojen lisäksi erityisen paljon maanpainekestävyyttä vaativissa kellarikerroksissa. Ladonnan jälkeen rakenteen ontelot valetaan täyteen betonimassalla. Näin syntyy luja rakenne, jonka tiiviys ja massiivisuus ovat omaa luokkaansa.

Hyvän kantavuuden lisäksi myös tuoteperheen osien yhteensopivuus tuo vapautta suunnittelulle. Valettu kiviseinä on massiivisuutensa ansiosta kesällä viileä ja talvella lämmin. Kodin kalustus- ja sisustusvaiheessa helpotusta asentamiseen tuo mahdollisuus kiinnittää suoraan kiviseinään ilman erillisiä tukia.

Viidenneksen parempi lämmöneristävyys

Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS-eristettä. Sen erinomainen eristyskyky perustuu eristeen sisältämään grafiittiin, jonka ansioista suuri osa infrapuna- eli lämpösäteilystä heijastuu takaisin eikä pääse seinän läpi.

Grafiitti-EPS:n lämmöneristävyys on 20 % parempi kuin vastaavan EPS:n ilman grafiittihiukkasia. Samaan lämmöneristävyyteen pääsemiseksi voidaan eristepaksuutta siis pienentää perinteiseen EPS:ään verrattuna. Käytetyn raaka-aineen määrää voidaan vähentää samassa suhteessa ja näin pienentää tuotteen ympäristövaikutusta.
 

KATSO LISÄÄ LAMMI HARKON TEKNISIÄ OMINAISUUKSIA >>

ll400

Heti valun jälkeen rapattava Lammi Kuorikivi, KK400

Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen innovatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200×200 mm ruutuihin jaettu 25mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on valmis rapattavaksi heti valun jälkeen.
 

Lammi Kuorikivi KK400Lammi Kuorikivi KK400

Kuorikivenkin kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Lammi Kuorikivi KK400 -sarjasta löytyy kuusi erilaista harkkoa: samat kuin LL400-sarjasta ja lisäksi omat harkkonsa sisä- ja ulkokulmien tekoon.

LUE LISÄÄ KUORIKIVESTÄ >>

Suomen suosituin lämpöharkko, LL400

Pien-, rivi- ja kerrostalojen ulkoseiniin soveltuva lämpökivi on paikallaan aina, kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti myös puu- ja hirsitalojen kellarikerroksiin.

LL400-tuoteperheen perustan muodostaa suora, 600 mm pitkä lämpökivi. Sarjaan kuuluu myös kulmaharkkoja, joilla sisä- ja ulkokulmat on helppo toteuttaa. Päätykivien ansiosta ikkuna- ja oviaukkoja ei tarvitse muotittaa. Osakivi on esikatkaistu kahteen eri mittaiseen osaan paikkoihin, joihin 600 mm on liian pitkä. Halkaistu kivi on omiaan esim. ontelolaattojen kanssa.

LUE LISÄÄ LÄMPÖKIVESTÄ >>

1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi
Tiera

Miksi valita Lammi?

 • Pitkäikäinen & kestävä
 • Energiatehokas
 • Terveellinen - hyvä sisäilma
 • Huoltovapaa
 • Arvonsa säilyttävä
 • Mukava & helppo asua ja elää
 • Turvallinen
 • Tiivis ja tasalämpöinen
 • Hiljainen, hyvin ääntä eristävä
 • Paloturvallinen
 • Omannäköinen, yksilöllinen
LUE LISÄÄ LAMMI KIVITALON EDUISTA >>

Lammi Kivitalo on yksilöllinen, laadukas ja turvallinen koti. Se on arvonsa säilyttävä, suomalaisen
kivitalorakentamisen taidonnäyte. Suunnittelun lähtökohtina ovat aina asukkaan mieltymykset, haaveet ja
elämäntapa. Lopputuloksena syntyy koti, jollaista ei ole toista.

Oletko ammattilainen?

ProdLib on arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille luotu maksuton tuotekirjasto, jonka avulla käyttäjä voi organisoida suunnitteluprojektinsa ja pysyä ajan tasalla tuotteista. Lammin betonikivien rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata koko tuotevalikoiman AutoCAD-ohjelmaan. Lammin tuotekirjastoon sisältyy DWG ja PDF -tiedostojen lisäksi tarkat tuotetiedot.

 
Päivitetty
8.2.2021