Luonnonläheinen Honka Huomen ihastuttaa Tuusulan asuntomessuilla

Tuusulan asuntomessuilla esiteltävässä Honka Huomenessa terveelliset luonnonmateriaalit ja ekologinen hirsirakentaminen yhdistyvät asumisen laatua parantavaan älykkääseen talotekniikkaan ja kaikkia aisteja inspiroivaan taiteeseen.

Honka Huomenen oleskelutilojen lasiseinistä avautuu näkymä suojaiselle terassille.

Honka Huomenen oleskelutilojen lasiseinistä avautuu näkymä suojaiselle terassille.

Honka Huomen -hirsitalomallisto on suunniteltu erityisesti kaupunkien pienille tonteille sopivaksi. Kompaktin L-muotoisen talon syliin jää oma pieni piha, jota suojaavat piharakennukset. Oleskelutilassa suuret lasiseinät kutsuvat ympäröivän maiseman sisään.

Oleskelutilojen ja saunasiiven välissä on vilvoitteluhuone, joka toimii esimerkiksi inspiroivana viherkeitaana, rauhallisena joogahuoneena tai lukunurkkauksena. Jokapäiväistä helppoutta arkeen tuovat järkevät tilaratkaisut, kuten vaatehuoneet makuuhuoneiden yhteydessä.
 

Halusimme luoda ekologisen ja terveen kodin, jossa on helppoa rentoutua ja palautua.

Sanna Huovinen, markkinointijohtaja, Honkarakenne Oyj

− Arki asettaa entistä suurempia vaatimuksia kodeillemme, ja epävarma maailma korostaa kodin merkitystä entisestään. Halusimme luoda ekologisen ja terveen kodin, jossa on helppoa rentoutua ja palautua, kertoo markkinointijohtaja Sanna Huovinen Honkarakenne Oyj:stä.

Luonnonmateriaalit ja harmoninen värimaailma ovat läsnä myös molemmissa makuuhuoneissa.Luonnonmateriaalit ja harmoninen värimaailma ovat läsnä myös molemmissa makuuhuoneissa.
Honka Huomen, kohde 41

•Huoneistoala: 121 m²
•Huoneiden lukumäärä: 4h + k + s
•Kerrosluku: 1
•Arkkitehti- ja rakennesuunnittelu: Honkarakenne
•Pääsuunnittelija: Anne Mäkinen
•Sisustussuunnittelija: Maru Hautala
•Lämmitysjärjestelmä: Ilma-vesilämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys ja aurinkopaneeli
•Seinärakenne: Honkararakenne Oyj painumaton hirsi FXL 204*260 mm
honka-huomen-pohjakuva
L-muotoisen talon ja piharakennusten suojaan jää oma pieni piha ja viihtyisä terassi.

L-muotoisen talon ja piharakennusten suojaan jää oma pieni piha ja viihtyisä terassi.

Messutalon kaikki rakennusmateriaalit ovat joko luonnonmateriaaleja tai turvallisia M1-päästöluokan materiaaleja. Puhtaan sisäilman takaavat rakenteiden kosteusturvallisuutta reaaliaikaisesti mittaavat langattomat kosteusanturit sekä lämmitystä ja ilmanvaihtoa älykkäästi ohjaava talotekniikkajärjestelmä. Katolla ahkeroivat aurinkopaneelit, ja pihalla on sähköauton latauspiste.

Älykotijärjestelmällä voidaan helposti ohjata Honka Huomenen lämmitystä, valaistusta ja äänimaailmaa. Älykäs lämmityksen ohjaus säästää energiakustannuksia, ja etukäteen luoduilla valaistus- ja äänitiloilla lisätään asumisviihtyvyyttä.

Oleskelu- ja saunatilat erottaa vilvoitteluhuone, joka voi toimia myös esimerkiksi viihtyisänä viherkeitaana. Wc:n mustaraamiset lasiovet tuovat särmää vaaleaan sisustukseen.Oleskelu- ja saunatilat erottaa vilvoitteluhuone, joka voi toimia myös esimerkiksi viihtyisänä viherkeitaana. Wc:n mustaraamiset lasiovet tuovat särmää vaaleaan sisustukseen.

Terveelliseen hirsitaloon valittiin Timberwisen kaunis lehtikuusiparketti, jolla on Allergia-, iho- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus. Väriä sisustukseen tuovat Puustellin mustikansininen keittiö ja Katja Hyytiälän taide.

− Sisustuksen pääteema on hiljaisuus ja rauha. Valitsin sisustukseen luonnonmateriaaleja sekä turvallisia M1-päästöluokan materiaaleja ja suosin kotimaisia valmistajia, kertoo sisustussuunnittelija Maru Hautala.

Keittiö ja oleskelutilat yhdistyvät avaraksi ja valoisaksi kokonaisuudeksi. Mustikansiniset keittiönovet saivat parikseen klassiset lankavetimet.Keittiö ja oleskelutilat yhdistyvät avaraksi ja valoisaksi kokonaisuudeksi. Mustikansiniset keittiönovet saivat parikseen klassiset lankavetimet.
3.−30.8.2020 järjestettävillä Tuusulan asuntomessuilla nähdään kaksi Honkarakenteen messutaloa: hyvän elämän hirsikoti Honka Huomen (41) ja yhteisöllinen kokonaisuus Villa Mikael ja Villa Sanni (6a ja 6b). Villa Mikael on raitiovaunuonnettomuudessa vakavasti vammautuneelle Mikael Turtiaiselle rakennettu aidosti esteetön koti, ja Villa Sanniin muuttaa Mikaelin henkilökohtainen avustaja Sanni puolisoineen.

Haluatko lisätietoa? Jätä Hongalle yhteydenottopyyntö!

 
Julkaistu
6.7.2020