Lotta Sirén tekee taidetta myös Liunen liukuovimallistoon

Mitä sana ”taide sisustuksessa” tuo mieleen? Voisin arvata, että kalliin, hienostelevan ja käsittämättömän, pienelle sisäpiirille tarkoitetun yksinoikeuden? Mutta taide voi olla niin paljon muutakin: rento, rauhoittava, tyylikäs, innoittava ja ennen kaikkea kaikkien saavutettavissa. Lotta Sirén on uusi taidelupaus, jonka työt ovat saavuttaneet nopeasti suosiota. Nuoren naisen raikas ote tuo Liunen taidemallistoon uusia ja rohkeita sävyjä.

Lotta Sirén tekee taidetta myös Liune liukuoviin.Lotta Sirén tekee taidetta myös Liune liukuoviin.

Taide tuo persoonallisuutta kodin sisustukseen

Moni taho on oikeutetusti lainannut Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoman osuvaa kuvausta siitä, mitä taide sisustuksessa merkitsee. – Taideteoksia ei kannata valita sen perusteella, mikä sopii kodin arkkitehtuuriin tai muuhun sisustukseen. Taiteelta tavallaan riistetään sen arvo ja mahdollisuus tehdä vaikutus, jos se sekoittuu liikaa tapettiin tai mattoon tai valinta on muuten tehty selkeästi vain sisustuksen ehdoilla. Tärkein kriteeri tulisi olla se, mitä itse saa irti teoksesta.

Lotta Sirén on nuori ja erittäin lupaava, itse oppinut taidemaalari. Sirén kuvailee kokeilevan abstrakteja maalauksiaan kauniiksi vahingoiksi. Hänellä on ollut muutamia näyttelyitä Suomessa ja lähiaikoina tulossa ovat myös näyttelyt ulkomailla muun muassa Monacossa ja Madridissa.

Lotta Sirénin ainutlaatuisia töitä on mahdollista ikuistaa Liunen taideoviin.

– En ollut aikaisemmin ajatellut, että oven pinta voisi toimia taideteoksen taustana. Liunen taideovia nähtyäni on suorastaan ihme, ettei ajatus ole tullut aikaisemmin mieleen, Sirén tunnustaa.

Sirénin mukaan taiteeseen jää koukkuun, ja sitä haluaa kotiinsa lisää ja lisää. Seinäpinta ei riitä loputtomiin, ja ovi tuo taiteelle hyvää lisätilaa.

Lue lisää Lotta Sirénin taideovista >>

Lotta Sirén esitteli taidettaan Liunen pop up galleriassa Helsingin Kalliossa .Lotta Sirén esitteli taidettaan Liunen pop up galleriassa Helsingin Kalliossa .

– Tee mitä haluat. Älä mitä sinulta odotetaan. Lotta Siré elää mottonsa mukaan ja kehottaa muita tekemään samoin. Nuoren taitelilijan mielestä jokaisen ihmisen pitäisi tehdä enemmän niitä asioita, joita rakastaa.

Lotta Sirénin taideovia Liunen ovimallistosta.Lotta Sirénin taideovia Liunen ovimallistosta.

Uusia tuulia

Tänä vuonna Liunen taiteilijayhteistyötä Johanna Oraksen lisäksi on täydennetty kahdella uudella taiteilijalla. Toinen heistä on valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski. Hänen mindfulness-ohjaajan taitojaan yhdistävä valokuvaterapeuttinen ovimallistonsa luontoaiheineen soveltuu erinomaisesti skandinaaviseen sisustustyyliin ja ajatusmaailmaan.

Tutustu nyt Nina Kellokosken ihastuttaviin taideoviin.

Valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski.Valokuvauksen ammattilainen Nina Kellokoski.

Sijoita taidetta ja sijoita taiteeseen

Taide näkyy myös kotimaisen liukuväliovien valmistajan Liunen ovissa. Johanna Oras on yksi Aulis Lundellin Liune-ovien kanssa yhteistyötä tekevä taiteilija.

Välioven funktion ei tarvitse rajoittua pelkästään tilojen jakamiseen. Ovi voi olla arkeen iloa ja viihtyisyyttä tuova elementti. Liune by Johanna Oras -väliovimallisto tuo taiteen osaksi arkea ainutlaatuisella tavalla. Liune-malliston ja -tuotteiden yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin lisätä kotien viihtyisyyttä.

– Johanna Oraksen upeat taideovet ovat saavuttaneet asiakkaidemme keskuudessa suuren suosion. Nyt haluamme tuoda koteihin myös valokuvataiteen, kertoo toimitusjohtaja Leena Lundell Aulis Lundell Oy:stä

Katso Johanna Oraksen upea taideovimallisto.

Leena Lundell ja Johanna Oras Liunen pop up galleriassa Helsingissä. Taustalla Oraksen taideovi "Rakkauden pyörteissä".Leena Lundell ja Johanna Oras Liunen pop up galleriassa Helsingissä. Taustalla Oraksen taideovi "Rakkauden pyörteissä".

Taiteilija Johanna Oras kuvailee taiteen merkitystä sisustukseen seuraavasti:

Taiteen syvin tarkoitus on tuoda elämyksellisyyttä ja hyvää oloa jokaiseen päivään. Taiteen ei tarvitse riippua seinällä, vaan se voi olla kotona läsnä esineissä, tekstiileissä ja yllättävissäkin paikoissa. Taide on sielulle hunajaa, se luo unelmia, antaa voimaa ja mahdollisuuden rauhoittua kiireisen päivän jälkeen.

Oraksen mukaan ihmisten kaipuu taiteeseen on kiireisen elämän keskellä kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi maisematapettien ja sisustustaulujen suosion nousuna.

Meillä kaikilla on oma sisustustyylimme ja haluamme ilmentää kodillamme omaa persoonaamme sekä tuoda esille kuka oikeastaan olemme ja mistä pidämme. Ei siis kannata tyytyä tuijottamaan pelkkiä valkoisia seiniä, vaan tuoda omaa persoonallisuutta esille taiteella.

Oman elämäsi taitelija– omat kuvat oviin

Tavoitteletko tyylikkään rentoa vaikutelmaa ja haluat hävittää niin sanotun arvotaiteen jäykkyyttä? Ei ole mitenkään väärin yhdistellä omaa tai lasten tekemää taidetta galleriasta hankittuun teokseen. Viehättävään lopputulokseen päästään yhdistämällä erilaisia töitä rennosti toisiinsa. Sama käytäntö sopii myös ovitaiteeseen.

Oletko ikuistanut kotitalosi kauniin maalaismaiseman tai napannut riemukkaan kuvan lapsistasi? Kuvia on painettu jo vuosia tapetille, mutta nyt se on mahdollista myös ovissa. Liunen MyDoor D14 oviin saat omalla kuvallasi
Liunen My Door D14 oviin taide on toteutettavissa myös itse ottamastasi kuvasta. Kuva on mahdollista painaa joko lasioveen tai magneettiprinttikuvana.

Tutustu My Door D14 oviin.

VINKKI! Teetä lapsen oman huoneen oveen hänen oma kuvansa tai kuva rakkaasta lemmikistä.


Kuvat muuttavat mukanasi uuteen kotiin

Mitä tapahtuu taiteelle ovessa, kun muutat? Joudut jättämään rakkaan kuvan taaksesi, tietäen, että seuraava asukas repii sen alas tai maalaa yli. Haluaisitko ottaa kuvan mukaasi uuteen kotiisi?

Liunen liukuovissa oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla suoraan oveen tai vaihdettavaan magneettilevyyn. Kuvalevy on helppo irrottaa ja kiinnittää, joten sen voi halutessaan vaihtaa tai ottaa mukaan muuttaessaan. Teoksen saa halutessaan myös printattuna suoraan sileään puu- tai lasioveen.

 
Päivitetty
15.11.2022