Näin löydät Luotettavan Kumppanin remontti- tai rakennusprojektiisi

Remontti- tai rakennusyritysten joukosta ei aina ole helppoa löytää sitä luotettavinta, pätevintä ja itselle sopivinta. Vieläpä sellaista, joka tekisi aikataulussa sen mitä lupaa. Kun viisastenkiviä ei ole olemassa, miten ihmeessä lukemattomien vaihtoehtojen joukosta voi löytää ja tunnistaa hyvän yrityksen?

Zeckit_kuva_16.6. muok

Valitse omaan tarpeeseesi sopivin yritys

Tärkeintä on löytää oman rakennus- tai remonttiprojektin tarpeeseen sopivin yritys. Taloyhtiön valtavaan putkiremonttiin ei ole viisasta palkata yhden miehen yritystä tai pieneen huoneistoremonttiin ei tarvita valtavan kaliiberin remonttifirmaa. Selvitä siis etukäteen yrityksen liikevaihto ja työntekijöiden määrä, ne yleensä antavat jonkinlaista osviittaa yrityksen koosta ja kyvystä selviytyä remontista. Pienen firman voi kuitenkin ottaa tekemään suuren urakan, jos sillä on alihankintaketju kunnossa ja riittävästi taloudellista kapasiteettia.

On tärkeää selvittää etukäteen, millaista osaamista tai pätevyyksiä tarvitset yritykseltä toteuttamaan suunnitelmasi. Tehdäänkö urakassa esimerkiksi asbestinpurkua, vedeneristystä tai sähkötöitä? Nämä ovat luvanvaraisia töitä, joita ei saa tehdä ilman asianmukaisia pätevyyksiä. Tietenkin muissakin töissä kannattaa aina käyttää ammattilaisia, joilla on riittävä osaaminen kyseiseen työhön, jotta lopputuloksesta tulee laadukas ja kestävä.

Sovitusta mustaa valkoiselle

Rehellisessä yrityksessä ei kinastella paperitöistä, vaan ollaan valmiita tekemään kirjalliset sopimukset ja antamaan kuitit mukisematta.

Tekemällä remontti- tai rakennusprojektin paperityöt huolella turvaat oman selustasi, kun voit ongelmatilanteissa vedota kirjallisiin sopimuksiin. Selvitä myös, millaisia asioita sopimukseen kannattaa kirjata esimerkiksi urakan kestosta ja urakoitsijan vastuulle kuuluvista asioista.

Hyvä yritys hoitaa taloudelliset ja yhteiskunnalliset velvoitteensa

Ennen sopimuksen tekemistä kannattaa selvittää, millainen yrityksen taloudellinen tilanne on. Jos yritys jostain syystä joutuu taloudellisiin ongelmiin tai jopa konkurssiin kesken urakan, työt jäävät kesken ja pahimmassa tapauksessa saatat menettää myös mahdollisesti maksamasi etumaksun.

Vastuullinen yritys hoitaa yhteiskunnalliset velvoitteensa ja maksaa veronsa sekä työntekijöidensä eläkevakuutusmaksut. Yritys, joka ei mielellään kerro Y-tunnustaan tai jolla sellaista ei ole, on hyvä kiertää kaukaa. Tällaisen yrityksen taustalla saattaa olla harmaata taloutta tai jopa yrittäjälle aiempien sotkujen takia langennut liiketoimintakielto.

Rakentaja.fi artikkelikuva 2 muok

Onhan yrityksellä vastuuvakuutus kunnossa?

Remontti- ja rakennustöitä tilatessa kannattaa tarkistaa, että yrityksellä on vastuuvakuutus. Jos yrityksellä ei ole asianmukaista vakuutusta vahinkojen varalle, voi jopa käydä niin, että sinä työn tilaajana joudut maksumieheksi pahimman sattuessa. Vastuuvakuutus korvaa yrityksen toiminnasta aiheutuneita kuluja, esimerkiksi huolimattomuudesta työmaalla aiheutuneen tulipalon. Toki yritys on ilman vakuutustakin korvausvelvollinen aiheuttamistaan vahingoista, mutta ison vahingon sattuessa voi olla, ettei yrityksellä ole korvauksiin varaa.

Tarkista yrityksen asiakasarviot ja -referenssit

Yksi tärkeimmistä askeleista yritystä valitessa on tarkistaa, mitä mieltä yrityksen aiemmat asiakkaat ovat olleet yrityksestä. Asiakasarviot ovatkin oiva tapa saada tietää, miten yritys oikeasti hoitaa hommansa.

Jos yrityksellä ei ole yhtään asiakasarvioita, tai asiakasarviot ja referenssit ovat kaikki hyvin vanhoja, kannattaa käyttää harkintaa ja yrittää hankkia asiakaskokemuksia jotakin muuta kautta. Hyvän yrityksen ominaisuuksiin kuuluu, että ne jakavat avoimesti kaikenlaiset palautteet.

Valitse Luotettava Kumppani

Kaikki edellä mainitut yritysten tärkeät taustatiedot selvität näppärimmin Zeckit-yrityshausta, josta löydät maksutta kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen.

Luotettava Kumppani -yritykset toimivat yhteiskunnallisten velvoitteidensa suhteen läpinäkyvästi, joten niistä on Zeckit-palvelussa saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, esimerkiksi aiemmin mainittu tärkeä tieto yrityksen vastuuvakuutuksesta. Luotettava Kumppani onkin hyvä valinta kaikkiin kodin remontti- ja rakennustöihin!

Etsi Luotettava Kumppani remontti- tai rakennusprojektiin

 

 
Päivitetty
20.11.2020