Näin tuot valoa kesämökin sähköttömiin kolkkiin – katso vinkit

Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Airamin näppärillä valoratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Kesä Solar -lamppusarja ihastuttaa klassisuudellaan ja sen voi ripustaa näyttäviin asetelmiin. Solar-sarjan Karhu puolestaan toivottaa vieraat tervetulleiksi hauskalla olemuksellaan.Kesä Solar -lamppusarja ihastuttaa klassisuudellaan ja sen voi ripustaa näyttäviin asetelmiin. Solar-sarjan Karhu puolestaan toivottaa vieraat tervetulleiksi hauskalla olemuksellaan.

Valjasta auringon energia hyötykäyttöön

Auringon energialla latautuvat Solar-valot ovat mainio keino tuoda valoa mökin pihapiiriin alkukesästä syksyyn asti. Aurinko lataa valot päivällä, ja ne menevät automaattisesti päälle hämärän tullen. Valo palaa, kunnes virta loppuu tai aamuaurinko alkaa sarastaa.

Koska tuotteissa on hämäräkytkin, erillisiä valoja ei kannata sijoittaa liian lähelle toisiaan, sillä toisesta tuotteesta loistava valo voi estää toista syttymästä.

Alex ja Alan sopivat hyvin polun ja kulkuväylän varrelle, sillä ne on varustettu hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistimella.Alex ja Alan sopivat hyvin polun ja kulkuväylän varrelle, sillä ne on varustettu hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistimella.

Solar-lyhdyt sopivat istutusalueiden tai kukkapenkkien reunustamiseen tai niitä voidaan asetella kulkureittien varsille helpottamaan kävelyä pimeillä piha- ja rantapoluilla.
 

Auringon energialla latautuvat Solar-lyhdyt sopivat esimerkiksi kukkapenkkien reunustamiseen sekä helpottavat kävelyä pimeillä pihapoluilla.

Jos kulkureitti mökillä on kovin kivikkoinen tai muuten haasteellinen, valaistustarvekin on vaativampi, jolloin avuksi kannattaa ottaa kunnon led-taskulamppu tai paristotoiminen lyhty.

Lämpiminä kesäiltoina ulkona viihdytään usein myöhään myös esimerkiksi pihajuhlien merkeissä. Solar-koristevaloilla voidaan luoda sadunomaista tunnelmaa kesäiltojen ja -öiden iloksi ripustamalla niitä vaikkapa terassikaiteeseen, pihapuun oksille tai huvimajan kattoon.

 Nemo Solarin mukana on vaihdettava ja ladattava paristoakku, sillä pimeimpään talviaikaan päivänvalo ei välttämättä riitä aurinkokennon latautumiseen. Nemo Solarin mukana on vaihdettava ja ladattava paristoakku, sillä pimeimpään talviaikaan päivänvalo ei välttämättä riitä aurinkokennon latautumiseen.
Paristokäyttöinen Sensor valaisee kätevästi esimerkiksi mökin jätekatoksen.Paristokäyttöinen Sensor valaisee kätevästi esimerkiksi mökin jätekatoksen.

Paristokäyttöiset valot valaisevat talvellakin

Solar-valojen lisäksi paristokäyttöiset valot sopivat mainiosti mökkikäyttöön. Etuna on, etteivät ne ole riippuvaisia auringonvalosta ja valaisevat siten kunnolla myös talviaikaan.

Paristotoimiset heittimet, kuten Sensor, ovat käteviä monessa mökkiaskareessa. Liiketunnistimella varustetun valaisimen voi asentaa paikkaan, jossa valaisin syttyy automaattisesti, kun mökille saavutaan pimeän aikaan. Valaisin on kätevä myös puuvajassa, varastossa, jätekatoksessa ja muissa paikoissa, joissa tarvitaan näkyvyyttä.

Sensorin käyttöaika yhdellä paristosarjalla on noin neljä tuntia valon ollessa koko ajan päällä. Koska kyseessä on valaisin, joka räpsähtää päälle vain tarvittaessa, eli hämärässä ja liikkeestä, paristo kestää kauan.

Sisätiloihin valoa tuovat esimerkiksi paristokäyttöiset Cabinet- ja Wally-valaisimet. Liiketunnistimella varustettu Cabinet sopii mainiosti esimerkiksi vaate- tai astiakaappiin. Pieni ja kevyt Wally on kätevä kiinnittää seinään, ja sen saa napsautettua helposti päälle on/off-kytkimestä.

Paristokäyttöinen kaappivalo on kätevä esimerkiksi sähköttömän mökin astiakaapissa.

Paristokäyttöinen kaappivalo on kätevä esimerkiksi sähköttömän mökin astiakaapissa.

Kaunis kattaus tuo ripauksen luksusta loma-ajan ruokailuhetkiin. Paristokäyttöisillä koristevaloilla voi kruunata tunnelmallisen illallisen myös sähköttömällä mökillä. Paristokotelonkin voi somistaa kääräisemällä sen juhlien teeman mukaiseen lahjapaperiin.

Airamin valikoimasta löytyy useita paristoilla toimivia koristevalosarjoja, kuten Ananas ja Saana.Airamin valikoimasta löytyy useita paristoilla toimivia koristevalosarjoja, kuten Ananas ja Saana.

Paristot sisältävillä koristevaloilla voi helposti tuoda kivoja sisustusideoita myös muualle kuin kattauksiin.

Hauskaan Klipsi-valolankasarjaan on mahdollista ripustaa esimerkiksi valokuvia, postikortteja tai lasten piirustuksia mökkivieraiden katseltaviksi. Pakkauksen mukana tulee 16 kappaletta eri sävyisiä kimaltelevia pyykkipoikia.

Valolangan ja lomakuvien yhdistelmästä syntyy seinälle persoonallisen kiinnostava koriste.Valolangan ja lomakuvien yhdistelmästä syntyy seinälle persoonallisen kiinnostava koriste.
Merihenkinen Eimi-narupallo ja yksinkertaisen kaunis  Megan-koristevalo sisältävät paristot ja sopivat siten myös sähköttömään pihapiiriin illan tunnelmanluojiksi. Ja mikä parasta, ne ihastuttavat puutarhan upeina yksityiskohtina myös päiväaikaan ilman valoja.Merihenkinen Eimi-narupallo ja yksinkertaisen kaunis Megan-koristevalo sisältävät paristot ja sopivat siten myös sähköttömään pihapiiriin illan tunnelmanluojiksi. Ja mikä parasta, ne ihastuttavat puutarhan upeina yksityiskohtina myös päiväaikaan ilman valoja.

Valoa sähköttömälle mökille – katso video

 
Päivitetty
29.6.2021