Näin tuot valoa kesämökin sähköttömiin kolkkiin – katso vinkit

Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Airamin näppärillä valoratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Aurinkokennolla latautuva  Novatar-maavalo reunustaa kauniisti mökkiterassia tai perennapenkkiä. Sieviä Lulu-lasipurkeja voi pitää pöytäkoristeena tai ripustaa kuistille roikkumaan.Aurinkokennolla latautuva Novatar-maavalo reunustaa kauniisti mökkiterassia tai perennapenkkiä. Sieviä Lulu-lasipurkeja voi pitää pöytäkoristeena tai ripustaa kuistille roikkumaan.

Valjasta auringon energia hyötykäyttöön

Auringon energialla latautuvat solar-valot ovat mainio keino tuoda valoa mökin pihapiiriin alkukesästä syksyyn asti. Voit sijoittaa solar-valot minne vain, sillä verkkovirtasähköä ei tarvita.
 

Aurinko lataa valot päivällä, ja ne menevät automaattisesti päälle hämärän tullen. Valo palaa, kunnes virta loppuu tai aamuaurinko alkaa sarastaa.

Aurinkokennolla toimivat solar-valot menevät automaattisesti päälle hämärän tullen. Koska tuotteissa on hämäräkytkin, erillisiä valoja ei kannata sijoittaa liian lähelle toisiaan, sillä toisesta tuotteesta loistava valo voi estää toista syttymästä.

Jos haluat lähekkäin useita valoja, erillisten valojen sijaan kannattaa hankkia solar-valosarja.

Kilau-valosarjassa on sata lediä! Näppärän solar-valosarjan voi kieputtaa puiden tai pensaiden ympärille tai sillä voi koristella vaikkapa mökkiterassin kaiteen.Kilau-valosarjassa on sata lediä! Näppärän solar-valosarjan voi kieputtaa puiden tai pensaiden ympärille tai sillä voi koristella vaikkapa mökkiterassin kaiteen.

Valoa pimeille pihapoluille

Aurinkokennoilla toimivat pollarit sopivat istutusalueiden tai kukkapenkkien reunustamiseen tai niitä voidaan asetella kulkureittien varsille helpottamaan kävelyä pimeillä piha- ja rantapoluilla.

Solar-pollareiden etu ja helppous on, ettei valoja varten tarvitse tehdä sähkövetoja tai laajoja maatöitä.
 

Kevään 2022 uutuus, Luxor, on kolmen solar-pollarin sarja. Isokokoinen aurinkokenno jaksaa pitää valoa yllä pitkään. Pollareiden kuvuissa on hauskoja kuplia.

Aurinkokennovalaisimiin on viime vuosina tullut lisää ominaisuuksia ja valotehoa. Airamin valikoimassa on useampia solar-tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti kulkuväylän osoittajiksi, sillä ne on varustettu hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistimella.

Luxorin isokokoinen aurinkokenno jaksaa pitää valoa yllä pitkään. Luxorin isokokoinen aurinkokenno jaksaa pitää valoa yllä pitkään. 
Arette-sarjan solar-valaisimilla muodostat mökkipihalle yhtenäisen valaistuskokonaisuuden.Arette-sarjan solar-valaisimilla muodostat mökkipihalle yhtenäisen valaistuskokonaisuuden.
Arette-pollari sopii hyvin polun ja kulkuväylän varrelle, sillä siinä on hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistin.Arette-pollari sopii hyvin polun ja kulkuväylän varrelle, sillä siinä on hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistin.

Valotehonsa ja erilaisten toimintovaihtoehtojensa ansiosta niitä voi käyttää monenlaisiin valaistustarpeisiin ja luoda mökkipihan valaistuksesta yhtenäisen kokonaisuuden.

Esimerkiksi Airamin Arette-sarjaan kuuluu sekä pollari että seinävalaisin. Uuteen, muotokieleltään erottuvaan Pilar-sarjaan kuuluu pollari ja lyhty. Pollarit voi kiinnittää alustaan mukana olevilla ruuveilla tai käyttäen maajalkaa.

Monipuolisilla säätömahdollisuuksilla varustetut solar-valaisimet ovat ihanteellisia mökkiolosuhteisiin, sillä niiden runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se kestää auringon ja meri-ilmaston rasitukset.
 

Auringon energialla latautuvat solar-lyhdyt sopivat esimerkiksi kukkapenkkien reunustamiseen sekä helpottavat kävelyä pimeillä pihapoluilla.

Solar-valaisinsarja Pilar on kevään 2022 uutuus. Muotokieleltään moderni kokonaisuus tuo tyyliä terassille tai mökkipihaan. Tuotteissa on hämäräkytkin ja liiketunnistin. Pilar-sarjan tuotteisiin voi ladata virtaa aurinkokennon lisäksi myös USB-kaapelilla.

Solar-valaisinsarja Pilar on kevään 2022 uutuus. Muotokieleltään moderni kokonaisuus tuo tyyliä terassille tai mökkipihaan. Tuotteissa on hämäräkytkin ja liiketunnistin. Pilar-sarjan tuotteisiin voi ladata virtaa aurinkokennon lisäksi myös USB-kaapelilla.

On hyvä huomioida, että jos kulkureitti kesämökillä on kovin kivikkoinen, jyrkkä, kapea tai muuten haasteellinen, valaistustarvekin on vaativampi. Tällöin avuksi kannattaa ottaa kunnollinen led-taskulamppu tai paristotoiminen lyhty. 

Kesäiltojen tunnelmanluojat

Lämpiminä kesäiltoina ulkona viihdytään usein myöhään myös esimerkiksi pihajuhlien merkeissä. Solar-koristevaloilla voidaan luoda sadunomaista tunnelmaa kesäiltojen ja -öiden iloksi ripustamalla niitä vaikkapa terassikaiteeseen, pihapuun oksille tai huvimajan kattoon.

Paristokäyttöiset valot valaisevat talvellakin

Kannattaa varautua siihen, että pimeimpinä talvikuukausina auringon energia ei välttämättä riitä solar-valojen latautumiseen. Aurinkokennovalojen lisäksi paristokäyttöiset valot sopivat mainiosti mökkikäyttöön. Etuna on, etteivät ne ole riippuvaisia auringonvalosta ja valaisevat siten kunnolla myös sisätiloissa ja talviaikaan.

Paristokäyttöinen Sensor valaisee kätevästi esimerkiksi mökin jätekatoksen.Paristokäyttöinen Sensor valaisee kätevästi esimerkiksi mökin jätekatoksen.

Paristotoimiset heittimet, kuten Sensor, ovat käteviä monessa mökkiaskareessa. Liiketunnistimella varustetun valaisimen voi asentaa paikkaan, jossa valaisin syttyy automaattisesti, kun mökille saavutaan pimeän aikaan. Valaisin on kätevä myös puuvajassa, varastossa, jätekatoksessa ja muissa paikoissa, joissa tarvitaan näkyvyyttä.

Liiketunnistimella varustetun valaisimen voi asentaa paikkaan, jossa valaisin syttyy automaattisesti, kun mökille saavutaan pimeän aikaan.

Sensorin käyttöaika yhdellä paristosarjalla on noin neljä tuntia valon ollessa koko ajan päällä. Koska kyseessä on valaisin, joka räpsähtää päälle vain tarvittaessa, eli hämärässä ja liikkeestä, paristo kestää kauan.

Sisätiloihin valoa tuovat esimerkiksi paristokäyttöiset Cabinet- ja Wally-valaisimet. Liiketunnistimella varustettu Cabinet sopii mainiosti esimerkiksi vaate- tai astiakaappiin. Pieni ja kevyt Wally on kätevä kiinnittää seinään, ja sen saa napsautettua helposti päälle on/off-kytkimestä.

Paristokäyttöinen kaappivalo on kätevä esimerkiksi sähköttömän mökin astia- tai vaatekaapissa.Paristokäyttöinen kaappivalo on kätevä esimerkiksi sähköttömän mökin astia- tai vaatekaapissa.

Valoilla sisustaminen piristää sähköttömälläkin mökillä

Kaunis kattaus tuo ripauksen luksusta loma-ajan ruokailuhetkiin. Paristokäyttöisillä koristevaloilla voi kruunata tunnelmallisen illallisen myös sähköttömällä mökillä. Paristokotelonkin voi somistaa kääräisemällä sen juhlien teeman mukaiseen lahjapaperiin.

Airamin valikoimasta löytyy kauniita paristoilla toimivia koristevalosarjoja, kuten tässä kattauksessa oleva Saana.Airamin valikoimasta löytyy kauniita paristoilla toimivia koristevalosarjoja, kuten tässä kattauksessa oleva Saana.

Paristot sisältävillä koristevaloilla voi helposti tuoda kivoja sisustusideoita myös muualle kuin kattauksiin. Muista kuitenkin tarkistaa valojen IP-luokitus, jos haluat koristaa ulkotiloja.

Sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvassa Keira-lamppusarjassa (IP44) on ilmeikäs mustavalkoinen johto.Sisä- ja ulkokäyttöön soveltuvassa Keira-lamppusarjassa (IP44) on ilmeikäs mustavalkoinen johto.
Merihenkisen Eimi-narupallot sisältävät paristot ja sopivat siten myös sähköttömään pihapiiriin illan tunnelmanluojiksi. Ja mikä parasta, ne ihastuttavat puutarhan upeina yksityiskohtina myös päiväaikaan ilman valoja.Merihenkisen Eimi-narupallot sisältävät paristot ja sopivat siten myös sähköttömään pihapiiriin illan tunnelmanluojiksi. Ja mikä parasta, ne ihastuttavat puutarhan upeina yksityiskohtina myös päiväaikaan ilman valoja.

Valoa sähköttömälle mökille – katso video

 
Päivitetty
4.5.2022