Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein

Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.

Jari Kauppila halusi tontilleen näyttöjä
omaavan ja toimintavarman jätevesijärjestelmän

Puhtaiden vesien puolesta. Kuva Jari Kauppilan rantatontilta.Puhtaiden vesien puolesta. Kuva Jari Kauppilan rantatontilta.

Jari Kauppila rakennutti yhdessä vaimonsa kanssa omakotitalon Turkuun vaimonsa synnyinseudulle.

Kohteen tiedot:

 • Omakotitalo,160 m², uudiskohde 

 • Talouden koko: 2 hlö

 • Rakennuksen sijainti alle 100 m rannasta.

Lue lisää kohteesta ja katso asennuskuvat täältä.

Jätevesiratkaisulta haluttiin yksinkertaisuutta ja ehdotonta ympäristöystävällisyyttä, siksi harmaille vesille valittiin Vestellin Biopuhdistaja 3 ja wc-vesille umpisäiliö.

Vuoden kokemuksella Biopuhdistaja on ollut täysin harmiton. Kivipeti Biopuhdistajan yhteydessä on imenyt hyvin, eikä ole esiintynyt mitään hajuhaittaa. Meillä oli muutamia pakkasöitä, eikä nekään missään vaiheessa tuottaneet mitään ongelmia. Laite toimii niinkuin on luvattu ja kun kaikki toimii niin ei tule asiaa sen enempää ajatelleeksikaan!“, kertoo Jari Kauppila kokemuksistaan Biopuhdistajasta.


Miten sisustusarkkitehti Vertti Kivi päätyi Vestellin Biopuhdistaja 4 -tuotteeseen?

“Ei kannata ottaa jätevesistä itselleen stressiä, vaan hoitaa asiat heti sellaiseen kuntoon, että toimii ilman jatkuvaa huoltoa”, toteaa Kivi. (Kuva: Honkatalot/Hans Koistinen)“Ei kannata ottaa jätevesistä itselleen stressiä, vaan hoitaa asiat heti sellaiseen kuntoon, että toimii ilman jatkuvaa huoltoa”, toteaa Kivi. (Kuva: Honkatalot/Hans Koistinen)

Sisustusarkkitehti Vertti Kivi rakennutti vapaa-ajan asunnon Kirkkonummen edustalla sijaitsevalle saarelle. Tontilla on kolme eri rakennusta: päärakennus, vierastalo ja sauna. Jokaisessa rakennuksessa on oma vesipisteensä, jonka vuoksi kokonaisuutta jätevesijärjestelmän osalta piti harkita tarkkaan.

Kohteen tiedot:

 • Vapaa-ajan asunto, uudiskohde

 • Talouden koko: 2 aikuista, 3 lasta, koira ja pupu

 • Rakennuksen sijainti 80 m rannasta, saaressa.

Lue lisää miten kohteen jätevesijärjestelmä toteutettiin ja katso kuvat upeasta vapaa-ajan asunnosta täältä.

Tontilla on kolme eri rakennusta: päärakennus, vierastalo ja sauna. Jokaisessa rakennuksessa on oma vesipisteensä, joista kaikki harmaat vedet johdetaan Vestellin Biopuhdistaja 4-harmaavesipuhdistajaan.

Tällä hetkellä tämä on 100 prosenttisessa käytössä, niin kuin voit varmaan kuvitella, naurahtaa Kivi. Nyt tässä hetkessä täällä on aika hyvä olla. Muutenkin täällä käy ystäviä ja vieraita. Tämä on yhteisen olemisen ja ystävyyden.


Biopuhdistajan pieni tilantarve ratkaisi laitteen valinnan

“Kannattaa olla suunnitelmat kohdallaan ja tietysti hyväksyttynä kun projektiin lähtee. Pääsee sitten helpommin eteenpäin”, kehottavat Sederholmit.“Kannattaa olla suunnitelmat kohdallaan ja tietysti hyväksyttynä kun projektiin lähtee. Pääsee sitten helpommin eteenpäin”, kehottavat Sederholmit.

Teemu ja Marianne Sederholm rakentavat vapaa-ajan asuntoa Tampereen Teiskoon.

Kohteen tiedot:

 • Vapaa-ajan asunto, uudiskohde
 • Talouden koko: 2 aikuista ja 2 lasta
 • Saunarakennuksen sijainti lähellä rantaa

Asennus sujui hienosti ja laitevalinta on osoittautunut Sederholmien mielestä oikeaksi. “Kaivinkone nosti Biopuhdistajan paikalleensa ja siihen oltiin tehty hyvät pohjat alle, niin ei siihen montaa hetkeä mennyt, että se oli paikallaan. Nyt Biopuhdistaja on ollut meillä vajaan vuoden käytössä. Ollaan oltu tyytyväisiä tai niin kauan kuin kaikki pelaa, niin ei sitä tule oikeastaan ajatelleeksikaan.”

Lue lisää kohteen jätevesiremontista täältä.


Rakennusalan ammattilainen päätyi 30 vuoden kokemuksella Vestellin Biopuhdistajaan

Virkki toteaa: "Vestellin Biopuhdistaja oli sen sijaan oikein yksinkertainen asentaa. Sen betoninen rakenne oli tärkein syy sille, miksi siihen päädyin. Se piti ainoastaan asentaa paikoilleen ja se oli sitten siinä.” Virkki toteaa: "Vestellin Biopuhdistaja oli sen sijaan oikein yksinkertainen asentaa. Sen betoninen rakenne oli tärkein syy sille, miksi siihen päädyin. Se piti ainoastaan asentaa paikoilleen ja se oli sitten siinä.”

Timo Virkki hankki itselleen pitkän etsinnän jälkeen mökin Satakunnasta, Merikarvialta. Mökin vanha jätevesijärjestelmä oli uusittava ja mustille vesille valittiin umpisäiliö ja harmaille vesille Vestellin Biopuhdistaja 3.

Kohteen tiedot:

 • Vapaa-ajan asunto, saneerauskohde
 • Talouden koko: 2 aikuista ja nuorisoa
 • Vapaa-ajan asunnon sijainti lähellä rantaa

Timo suosittelee muita kiinnittämään huomiota järjestelmän kokonaishintaan sekä asennuksen helppouteen. “Biopuhdistaja on niin helppo. Se kaivinkone kuitenkin on siellä tontilla ja jaksaa sen nostaa, niin siinä ei ole mitään ongelmaa. Sitten kannattaa projektin alussa laskea jätevesiremontin kokonaishinta, eli myös asennukseen liittyvät kustannukset, kuten esimerkiksi kaivurin tuntiveloitus.”

Lue lisää kohteesta täältä.


Jätevesijärjestelmän hankinta on luvanvaraista toimintaa

"Olen ihmetellyt ihmisiä, jotka kritisoivat jätevesijärjestelmän kunnostusta tai uusimista. Mielestäni on kaikkien etu, etteivät jätevedet valu vesistöihin, vaan luonto voi hyvin”, toteaa Naakka."Olen ihmetellyt ihmisiä, jotka kritisoivat jätevesijärjestelmän kunnostusta tai uusimista. Mielestäni on kaikkien etu, etteivät jätevedet valu vesistöihin, vaan luonto voi hyvin”, toteaa Naakka.
Kimmo Naakka rakennutti kallioiselle merenrantatontille Raaseporiin vapaa-ajan asunnon ja talon harmaille vesille valittiin Vestellin Biopuhdistaja 4.


Kohteen tiedot:

 • Tarve: Kallioiselle ja haastavalle tontille tuli saada toimivat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot.
 • Jätevesisuunnittelu: Wassis, joka laatii asiakkaan puolesta myös kaikki lupahakemukset.

Jätevesijärjestelmän tekeminen sekä uudis- että saneerauskohteeseen on luvanvaraista rakentamista: “Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen”, muistuttaa suunnittelija Stefan Wasström. 

Lue lisää kohteesta täältä.


Jätevesijärjestelmä, joka täyttää nykypäivän ympäristövaatimukset

Embrian yhteyshenkilö sanoo Vestellin hoitaneen projektin kaikki osa-alueet täydellisesti. Yhteistyö ja viestintä on hänen mukaan ollut mutkatonta ja selkeää, sillä lupaukset toteutettiin tekojen ja tulosten muodossa. Embrian yhteyshenkilö kehottaa Vestellin asiakkaita rohkeasti kertomaan tarpeistaan, koska Vestellillä kaikkeen löytyy ratkaisu.Embrian yhteyshenkilö sanoo Vestellin hoitaneen projektin kaikki osa-alueet täydellisesti. Yhteistyö ja viestintä on hänen mukaan ollut mutkatonta ja selkeää, sillä lupaukset toteutettiin tekojen ja tulosten muodossa. Embrian yhteyshenkilö kehottaa Vestellin asiakkaita rohkeasti kertomaan tarpeistaan, koska Vestellillä kaikkeen löytyy ratkaisu.

Oy Embria Village halusi uudistaa rakennuskompleksin jätevesijärjestelmän Joutsenossa järjestelmällä, joka täyttää nykypäivän ympäristö- ja lainsäädännölliset vaatimukset. Valinnaksi päätyi BioKube Mars 6000.


Kohteen tiedot:

 • Majoitus- ja koulutuskeskus, saneerauskohde
 • Majoitus- ja koulutustilat 100 henkilölle

 

Embrian yhteyshenkilö sanoo kaikkien laitteiden tulleen ajallaan ja asennustyöt tehtiin kahden miehen voimin sovitussa aikataulussa. Järjestelmän sijaintia vaihdettiin asennuksen aikana. Tämä oli todella hyvä päätös, sillä asennustyöt helpottuivat ja uusi sijainti on myös järjestelmän toimivuuden kannalta hyvä ratkaisu.Embria Village on ollut erittäin tyytyväinen järjestelmän toimintaan. Yksi merkittävimmistä syistä tämän järjestelmän valintaan oli BioKuben ainutkertainen, veden kiertoon perustuva jatkuvatoimisuus, mikä mahdollistaa järjestelmän vähäisen ja jopa katkonaisen käytön.

Lue lisää kohteesta täältä.


"Näin asennetaan paskalain vaatima jätevesi­järjestelmä" – Ilta-Sanomat pääsi seuraamaan Biopuhdistajan asennusta

Kuva: Seppo KärkiKuva: Seppo Kärki

Ilta-Sanomat seurasi, kuinka inkoolaiselle vapaa-ajan asunnolle asennettiin Vestellin Biopuhdistaja 2.

Kohteen tiedot:

 • kesäkäytössä oleva vapaa-ajan asunto, merenrantamökki, erillisellä rantasaunalla

Ilta-Sanomien artikkelista pääset katsomaan asennuskuvat sekä videon urakasta vaihe vaiheelta. Pääset artikkeliin tästä linkistä.

Joko tiedät, mikä näistä olisi sinulle paras vaihtoehto?


Kiinnostuitko tuotteista? Jäikö jokin askarruttamaan?
Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esitteitä.


 
Päivitetty
5.3.2021