Täydellisen loimulohen salaisuus

Luksusta arkeen ja juhlaan, kotiin sekä mökille Opa Muurikan Kotakeittiöiden avulla. Kotakeittiöllä loihdit herkulliset ruuat helposti niin kesällä kuin talvellakin. Kotakeittiön ympärille on kiva kokoontua ystävien kanssa laittamaan ruokaa ja viettämään iltaa. Kaikki Kotakeittiö-tulisijat on valmistettu Suomessa jo 25 vuoden ajan, suomalaisesta teräksestä, joka takaa Kotakeittiö-tulisijojen laadun ja kestävyyden. Kotakeittiöt on huolellisesti tuotetestattuja, niissä on käytetty laadukkaita materiaalivalintoja ja niiden laadunvarmistus sekä kokoonpano on tehty tarkasti.

Näppärällä notskilla valmistat herkullisen lohen

Kotakeittiö ® Notski on näppäränkokoinen ja helposti siirrettävä tulisija ikään kuin valmis nuotiopaikka. Siinä on huolehdittu nuotion riittävästä ilmansaannista ja sitä myötä helposta tulenteosta. Notski on helppo kasata ja purkaa osiin säilytystä varten, eikä se vie paljoa tilaa varastoitaessa. Materiaaleina on käytetty laadukasta suomalaista terästä ja pinnat on käsitelty kovaa kuumuutta kestävällä maalilla.

Notskin äärellä valmistuvat myös monipuoliset herkut erilaisilla Muurikka-lisävarusteilla. Lisävarusteet lisäävät Notskin käyttömahdollisuuksia entisestään. Ruoanlaittoon löytyy todella kattava valikoima erilaisia Muurikka-pannuja ja -pariloita, paistotason ritilä, loimulautoja, savustusastia ja varrastikkuja. Voit paistaa, savustaa, grillata ja keittää vaikka nuotiokahvit.

Loimulohi Kotakeittiö

MEATER+ paistomittarin avulla

Lohifilee
Suolaa
Sitruunan mehua
1 dl hunajaa
80 g voita

Ota lohifilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee kalaan muutama poikkiviilto ja mausta filee suolalla. Anna maustua noin 1-2 tuntia.

Kiinnitä lohi loimulautaan ja työnnä MEATER+ paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Aseta MEATER mobiiliapplikaatiossa haluttu fileen sisälämpötila, makusi mukaan 55-60 astetta.

Aseta loimulauta Kotakeittiön reunalle pystyasentoon niin, että fileen pyrstö osoittaa ylöspäin. Sopiva etäisyys nuotiosta on 20-30 senttiä. Helppo tapa löytää oikea etäisyys on kun pystyt pitämään kättäsi kalan ja liekkien välissä noin 10 sekuntia ennen kuin kättäsi alkaa polttaa. Aseta tarvittaessa Kotakeittiö tuulisuoja suojaamaan tulta.

Kypsymisen edetessä käsittele lautaa varovasti ja käännä välillä pyrstö osoittamaan alaspäin. Tuulisella säällä ulkona loimutus tarvitsee suojan, jotta loimutukseen tarvittava mieto lämpö ei katoa tuulen mukana. Sivele voi-hunaja-sitruuna seosta kalaan puolen tunnin välein.

Loimulohi on valmista, kun MEATER applikaatio hälyttää / nahka irtoaa helposti.

MEATER+ kaupan päälle

Kun ostat yli 500 euron Kotakeittiön, saat MEATER+ langattoman paistomittarin kaupan päälle. Paistomittarin avulla valmistat ravintolatasoisia liha- ja kalaruokia kotona. Puhelimeen saatava MEATER-sovellus avustaa kokkauksessa alusta loppuun saakka.

Ostoksille verkkokauppaan


Tunnelmaa kesäiltoihin ulkotakalla

Kompakti malli sopii erilaisille terasseille tai huvimajoihin, omakotitalo- ja rivitalopihoille. Kotakeittiö ® City -mallissa yhdistyvät Kotakeittiöiden ruoanlaittomahdollisuus sekä tunnelmaa ja lämpöä luova ulkotakka. Cityssä on 360 astetta tulisijan ympäri kääntyvä kipinäverkko, jonka läpi palava tuli näkyy kauniisti. Kipinäverkko on helppo kääntää sivuun esimerkiksi tulta kohentaessa tai ruokaa laittaessa ja se estää tehokkaasti myös palavien kipinöiden pääsyn terassille tai muualle ympäristöön.

Cityn tulisija on suojattu hyvin tuulelta savukuvun reunaan asti ylettyvän tuulensuojan ansiosta. Kuten muutkin Kotakeittiö-mallit, myös City voidaan asentaa piippusettien avulla kotaan, terassille, grillikatokseen, huvimajaan jne. Sisätilaan asentaessa tarvitset myös piippusetin, joka ei sisälly perustoimitukseen. 

 
Päivitetty
6.7.2020