• Etusivu
  • Talo

Uusilla vetimillä päivität keittiön ilmeen helposti ja edullisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 11.06.2020Päivitetty 29.11.2023
20206_65268.jpg

Vetimet tuovat viimeisen silauksen keittiön tyyliin. Vedinvalinta kannattaa tehdä erityisellä huolella, jos keittiön ovia ei vaihdeta, jotta vanhat ruuvin reiät saadaan varmasti piiloon.

Vetimet ovat pieni yksityiskohta keittiökalusteissa, mutta niillä on yllättävänkin suuri vaikutus keittiön tyyliin ja käytännöllisyyteen. Uutta keittiötä suunniteltaessa erilaisiin vedinvaihtoehtoihin kannattaa siis tutustua huolella. Vetimien vaihtaminen on myös edullinen keino päivittää vanhan keittiön ilmettä ilman suurta remonttia.

Lupa leikitellä ja luoda mielenkiintoa

Ennen lopullista päätöksentekoa eri vedinvaihtoehtoja kannattaa vertailla – ja yhdistellä − avoimin mielin. Useimmissa keittiössä on käytössä ainoastaan samanlaisia nuppi- tai kahvavetimiä. Ei ole kuitenkaan olemassa sääntöä, jonka mukaan et voisi yhtä hyvin käyttää molempia.

Yhdistämällä tyyliltään tai värimaailmaltaan keskenään yhteensopivia vetimiä voidaan luoda keittiöön mielenkiintoa ja rikkoa kaapistojen monotonista ilmettä. Nuppivedin sopii hyvin kaappeihin, kun taas kahva on oiva vaihtoehto vetolaatikoihin.

Ainoastaan kahvamallisia vetimiä käytettäessä vaihtelua voidaan luoda yksinkertaisesti asentamalla kahvoja sekä vaaka- että pystysuuntaan. Vaakamalliset kahvavetimet sopivat usein hyvin vetolaatikoihin, kun taas yläkaappeihin kahvat voidaan mainiosti kiinnittää myös pystysuuntaisesti.

Vinkki! Kahvavetimien vaihto käy helposti, kun vanhojen ja uusien vetimien ruuviväli on sama. Jos oviin on tarpeen porata uusia reikiä, niiden tekemisessä voi hyödyntää vedinsapluunaa, jonka avulla reiät saa sijoitettua kätevästi oikealle etäisyydelle.

Kolmantena vaihtoehtona on käyttää erikokoisissa kaapeissa ja vetolaatikoissa saman mallin suurempia ja pienempiä vetimiä. Tällöin keittiön ilmeestä saadaan piristävän vaihteleva mutta samaan aikaan harmonisen yhtenäinen.

Vedinvalinnoilla voit tuoda keittiöösi helposti haluamaasi tyyliä, kuten 1) rouheaa rentoutta, 2) vanhan ajan patinaa, 3) näyttävää ylellisyyttä, 4) tyylikästä särmikkyyttä, 5) pelkistettyä minimalismia tai 6) hillittyä eleganssia. Erilaisiin vetimiin voit tutustua tarkemmin täällä >>>.
Vedinvalinnoilla voit tuoda keittiöösi helposti haluamaasi tyyliä, kuten 1) rouheaa rentoutta, 2) vanhan ajan patinaa, 3) näyttävää ylellisyyttä, 4) tyylikästä särmikkyyttä, 5) pelkistettyä minimalismia tai 6) hillittyä eleganssia. Erilaisiin vetimiin voit tutustua tarkemmin täällä >>>.
Info

Info

Kaipaatko keittiöasiantuntijan näkemystä valintojen tekemiseen? Varaa aika ilmaiseen keittiösuunnitteluun!

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton