Vihreä on kaunis väri - paitsi hiuksissa!

Lähdet mökille kauniin vaaleilla hiuksilla ja palaat kotiin vihertävillä tai tunkkaisen keltaisilla pehkolla. Värjäsit hiuksesi juuri paloautonpunaiseksi, mutta kaikki kallis väri jäi kesämökin pesuhuoneen lattialle. Ja mistä tuo inhottavan punertava väri suihkuverhon helmassa voi johtua? Mikä mökkivedessä on vikana?

Rauta

Mökille vedet voivat tulla omasta kaivosta, järvestä tai kunnan vesijohtoverkosta. Tavallisin kaivoveden laadun heikentäjä on rauta. Ei ole väliä onko kaivosi pora- tai rengaskaivo, rautaa esiintyy melkeinpä yhtä paljon molemmissa. Rautapitoisuuksiin vaikuttavat esimerkiksi kallioperän koostumus, veden pH ja orgaanisen aineksen määrä. Myös vesijohtoverkosta tuleva käyttövesi sisältää vaihtelevia määriä rautaa, johtuen lähinnä vanhoista rautaputkistoista. THL:n ohjeen mukaan, rautapitoisuuksia ei kuitenkaan voi ennustaa paikkakuntakohtaisesti, vaan määritys on aina tehtävä kaivokohtaisesti.

Aroma Sensen suodattava ja aromatisoiva sadesuihku.Aroma Sensen suodattava ja aromatisoiva sadesuihku.

Liiallinen raudan määrä vedessä aiheuttaa maku- ja hajuhaittoja. Rauta ei ole vaarallista terveydelle, mutta esteettisesti siitä on haittaa ja suurina pitoisuuksina saataa aiheuttaa vatsaongelmia herkimmille. Rauta myös värjää vesikalusteet ja aiheuttaa vaaleille hiuksille ikäviä yllätyksiä. Hyviä uutisia, sillä rautaa pystyy vähentämään vedestä suodattimilla. Aroma Sensen tehosuodattimet suodattimet vähentävät tehokkaasti raudan määrää vedessä. Tehosuodatin on täysin neutraali, eikä siis sisällä tuoksuja.

Kupari

Toinen hiuksia värjäävä aine on kupari. Kupari aiheuttaa sävymuutoksia eteenkin vaaleille ja huokoisille hiuksille. Kuparia veteen syöpyy kuparisista vesijohtoputkista. Kuparin pitoisuudet vedessä ovat korkeimmillaan putkistoissa, joissa vesi on seisonut pitkään. Varsinkin mökkiolosuhteissa on hyvä huomata, ettei putkistossa pitkään seisonut vesi ole juomakelpoista, putkiston materiaalista riippumatta. On siis tärkeää juoksuttaa vettä ennen käyttöä. Kupari ei ole ainoastaan mökkien ongelmana, vaan sitä esiintyy myös kotitalouksien vedessä.

Aroma Sensen tehosuodatin poistaa raudan lisäksi tehokkaasti myös kuparia. Jos siis putkistossasi tai kaivossasi on haitallisia määriä kumpaakaan metallia, lisää Aroma Sensen suihkupäähän tehosuodatin. Aroma Sense -vedenpuhdistin on myös saatavilla keittiön hanoihin.


Verkkokauppaan


Kupari on myös tarpeellinen putkiston puhtaanapidossa. Putkistossa se tutkitusti ja selvästi vähentää legionella-bakteerikantaa eikä legionella pysty lisääntymään. Putkistosta ulos tullessaan sitä ei enää kuitenkaan tarvita. Liika kupari on hyvä siis suodattaa tässä kohtaa pois.

AS 9000 on TM rakennusmaailman 09/2014 testivoittaja suihkupääAS 9000 on TM rakennusmaailman 09/2014 testivoittaja suihkupää

Helppo tapa suodattaa

Metallien löytyminen vedestä on helppo tunnistaa: se värjää esimerkiksi kaakeleiden saumat ikävän punertaviksi. Hiuksista puhuttaessa esimerkiksi punaiset tai vaaleat sävyt eivät tunnu millään pysyvän. Vastapestyt hiukset eivät suinkaan tunnu ihana keveiltä ja tuuheilta, vaan tunne on enemmänkin tönkkö ja nahkea.

Haluat siis päästä eroon metalleista käyttövedessäsi. Aroma Sense on kehittänyt suihkupäihin lisättävän suodatinpatruunan, jolla pääset ongelmasta eroon hetkessä. Suodatinpatruunaa on saatavilla joko tuoksuilla tai ilman. Aromaterapeuttiset miedot tuoksut lisäävät suihkunautintoa ja ovat allergiatestattuja. Jos kuitenkin arastelet tuoksujen käyttöä, tuoksuton versio on juuri sinulle.

AS Prestige suihkupää  on Aroma Sense -suihkujen luksusmalliAS Prestige suihkupää  on Aroma Sense -suihkujen luksusmalli

Suodattamiseen tarvitset Aroma Sense suihkupään, johon voit lisätä tehosuodattimen. Suihkupäässä olevat antibakteerikuulat pehmentävät vettä ja neutralisoivat mahdolliset bakteerit. Suihkupäihin voit vaihtaa myös tuoksullisen tai tuoksuttoman geelipatruunan. Aromageelipatruuna riittää 6000 litraan eli esimerkiksi nelihenkisessä perheessä noin kaksi kuukautta. Suihkupää säästää myös veden kulutuksessa ja vähentää kulutusta jopa 20-50 prosenttia.

Tutustu tuotteisiin ja hanki omasi luotettavasta verkkokaupastamme.

Verkkokauppaan
 

 
Päivitetty
14.9.2020