Minkälaisen Oras-hanan sinä valitsisit keittiöösi?

Koska keittiö on perinteisesti tunnettu kodin sydämenä, ruoanlaiton ja seurustelun keskuksena. Tämän päivän keittiöissä viihdytään niin yksin, perheen voimin kuin ystävienkin kesken. Tällaisen kehityksen myötä myös keittiön toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Kun työvälineet ja olosuhteet ovat oikeanlaiset, on kokkaus mukavaa ja mielekästä.

Oras OptimaOras Optima

Yksi keittiön tärkeistä varusteista on tietenkin hana. Hanavalikoima on tänä päivänä huomattava, jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti mieleinen ratkaisu. Mutta tiesitkö, että hanan valinnalla voit vaikuttaa myös ekologisuuteen? Suomalaiset kuluttavat vettä henkeä kohden yli 150 litraa vuorokaudessa, runsaasti vettä käyttävät jopa lähes 300 litraa. Neljännes tästä vesimäärästä kuluu keittiössä.

Hanavalmistaja Oras kunnioittaa omalla toiminnallaan puhdasta vettä sekä luonnon kauneutta. Tämä kunnioitus näkyy yrityksen toiminnassa, jossa jo vuosien ajan on yhdistetty ekologisuus sekä nykyteknologia muistaen yhä edelleen loppukäyttäjä ja tuotteiden käyttäjäystävällisyys.

Hybridiä keittiöön

Usein arjen askareita suorittaessaan tulee huomanneeksi, mitenkä kätevä jokin pieni apukeino tai ominaisuus voisi olla. Hyvä esimerkki tästä löytyy ruoanlaiton yhteydessä; kädet ovat rasvaiset tai olet kenties käsitellyt raakaa lihaa. Hanan avaaminen onkin oma pulmansa, sillä hanaan ei likaisin käsin välttämättä haluaisi koskea. Eikö tässä kohtaa kosketusvapaa hana kuulostaisikin erinomaiselta ratkaisulta?

Kosketusvapaat hanat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti ja siirtyneet julkisista tiloista yhä enemmän myös kotiin. Kosketusvapaat hanat soveltuvat erinomaisesti kaikenlaisiin kotitalouksiin. Sen etuina hygienian paranemisen lisäksi on sekä veden säästö että turvallisuus. Saat itse määriteltyä veden lämpötilan haluamaksesi, näin eivät esimerkiksi pienet lapset polta itseään käsiä pestessä. Myös turha vedenkulutus pienenee veden valuessa vain sen aikaa kun on tarve.

Hybridikeittiöhana tarjoaa eri hanojen parhaat puolet yhdessä ja samassa hanassa. Helppokkäyttöisen kosketusvapaan toiminnon lisäksi hybridi tarjoaa perinteisen käsikäyttöisen hanan käytännöllisyyden. Vesikattilan täyttääkseen ei siis tarvitse seisoa käsi sensorin edessä.

Tutustu hybridikeittiöhanoihin.

750 water-flow-2464417_1920

Tässä muutamia esimerkkejä mallistoista

La Cucina Alessi by Oras -hanat edustavat uutta, kevyttä ja iloista muotoilua, joka tyyliltään sopii hyvin moderniin keittiöön. La Cucina Alessi by Oras on Stefano Giovannonin muotoilema kahden hanan kokonaisuus, joka muodostuu linjakkaasta kaksiotehanasta (kylmä ja kuuma vesi erikseen) ja sirosta kosketusvapaasta hanasta. Molemmat hanat voidaan asentaa joko pesupöytään tai erillisinä niin, että kosketusvapaa hana sijoitetaan esimerkiksi pesualtaaseen. Kaksiotehanan saa myös astianpesukoneliitännällä varustettuna.

La Cucina Alessi by OrasLa Cucina Alessi by Oras

Oras Cubista -keittiöhanan juoksuputki on korkea ja kaareva. Hana voidaan haluttaessa varustaa ainutlaatuisella, automaattisesti sulkeutuvalla astianpesukoneventtiilillä, joka lisää turvallisuutta keittiöön. Oras Cubista on täydellinen hanasarja, johon keittiöhanojen lisäksi kuuluvat allashanat sekä termostaattiset suihkuhanat. Tämän hanamalliston innoittajana ovat olleet kubismin geometriset muodot. Tuoteperheestä löytyvät hanat kodin kaikkiin vesipisteisiin. Design Kirsi Svärd.

Oras CubistaOras Cubista
Oras Optima hybridihanaOras Optima hybridihana

Oras Optima on älykäs keittiöhana, joka on varustettu joustavalla ja korkealla juoksuputkella. Tässä hanassa on Easy Grip-kahvat sekä kuumalle että kylmälle vedelle, lisäksi myös kosketusvapaa toiminto. Hanassa on lämpötilanäyttö sekä kuuman veden varoitin.
Kosketusvapaa toiminto voidaan avata viemällä käsi tunnistusetäisyydelle. Kosketusvapaan toiminnon veden lämpötila säädetään sopivaksi kääntämällä hanan ja juoksuputken välissä olevaa säätörengasta.

 
Päivitetty
8.2.2021