• Etusivu
  • Talo

Minkälaisen Oras-hanan sinä valitsisit keittiöösi?

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20206_65251.jpg

Oras Optima

Koska keittiö on perinteisesti tunnettu kodin sydämenä, ruoanlaiton ja seurustelun keskuksena. Tämän päivän keittiöissä viihdytään niin yksin, perheen voimin kuin ystävienkin kesken. Tällaisen kehityksen myötä myös keittiön toiminnallisuuteen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota. Kun työvälineet ja olosuhteet ovat oikeanlaiset, on kokkaus mukavaa ja mielekästä.

Yksi keittiön tärkeistä varusteista on tietenkin hana. Hanavalikoima on tänä päivänä huomattava, jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti mieleinen ratkaisu. Mutta tiesitkö, että hanan valinnalla voit vaikuttaa myös ekologisuuteen? Suomalaiset kuluttavat vettä henkeä kohden yli 150 litraa vuorokaudessa, runsaasti vettä käyttävät jopa lähes 300 litraa. Neljännes tästä vesimäärästä kuluu keittiössä.

Hanavalmistaja Oras kunnioittaa omalla toiminnallaan puhdasta vettä sekä luonnon kauneutta. Tämä kunnioitus näkyy yrityksen toiminnassa, jossa jo vuosien ajan on yhdistetty ekologisuus sekä nykyteknologia muistaen yhä edelleen loppukäyttäjä ja tuotteiden käyttäjäystävällisyys.

Hybridiä keittiöön

Usein arjen askareita suorittaessaan tulee huomanneeksi, mitenkä kätevä jokin pieni apukeino tai ominaisuus voisi olla. Hyvä esimerkki tästä löytyy ruoanlaiton yhteydessä; kädet ovat rasvaiset tai olet kenties käsitellyt raakaa lihaa. Hanan avaaminen onkin oma pulmansa, sillä hanaan ei likaisin käsin välttämättä haluaisi koskea. Eikö tässä kohtaa kosketusvapaa hana kuulostaisikin erinomaiselta ratkaisulta?

Kosketusvapaat hanat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti ja siirtyneet julkisista tiloista yhä enemmän myös kotiin. Kosketusvapaat hanat soveltuvat erinomaisesti kaikenlaisiin kotitalouksiin. Sen etuina hygienian paranemisen lisäksi on sekä veden säästö että turvallisuus. Saat itse määriteltyä veden lämpötilan haluamaksesi, näin eivät esimerkiksi pienet lapset polta itseään käsiä pestessä. Myös turha vedenkulutus pienenee veden valuessa vain sen aikaa kun on tarve.

Hybridikeittiöhana tarjoaa eri hanojen parhaat puolet yhdessä ja samassa hanassa. Helppokkäyttöisen kosketusvapaan toiminnon lisäksi hybridi tarjoaa perinteisen käsikäyttöisen hanan käytännöllisyyden. Vesikattilan täyttääkseen ei siis tarvitse seisoa käsi sensorin edessä.

Tutustu hybridikeittiöhanoihin.

20212_68480.jpg

Tässä muutama esimerkki mallistoista

Oras Cubista -keittiöhanan juoksuputki on korkea ja kaareva. Hana voidaan haluttaessa varustaa ainutlaatuisella, automaattisesti sulkeutuvalla astianpesukoneventtiilillä, joka lisää turvallisuutta keittiöön. Oras Cubista on täydellinen hanasarja, johon keittiöhanojen lisäksi kuuluvat allashanat sekä termostaattiset suihkuhanat. Tämän hanamalliston innoittajana ovat olleet kubismin geometriset muodot. Tuoteperheestä löytyvät hanat kodin kaikkiin vesipisteisiin. Design Kirsi Svärd.

Oras Cubista
Oras Cubista
Oras Optima hybridihana
Oras Optima hybridihana

Oras Optima on älykäs keittiöhana, joka on varustettu joustavalla ja korkealla juoksuputkella. Tässä hanassa on Easy Grip-kahvat sekä kuumalle että kylmälle vedelle, lisäksi myös kosketusvapaa toiminto. Hanassa on lämpötilanäyttö sekä kuuman veden varoitin.
Kosketusvapaa toiminto voidaan avata viemällä käsi tunnistusetäisyydelle. Kosketusvapaan toiminnon veden lämpötila säädetään sopivaksi kääntämällä hanan ja juoksuputken välissä olevaa säätörengasta.

Oras Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20222_31494.jpg
Keittiöaskareissa tarvitaan usein joko hyvin kuumaa tai kylmää vettä
Keittiö on kodin sydän. Ruuanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lue lisää keittiön vesikalusteistaTilaa hanaesite
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton