Osto-opas uuteen keittiöön

Uuden keittiön hankinta avaa mahdollisuuksia toteuttaa oma unelmien keittiö. Toisaalta kaikki mietittävät ja päätettävät asiat voivat aiheuttaa harmaita hiuksia, kun ei oikein tiedä, mistä lähtisi liikkeelle. Kokosimme sinulle keittiön osto-oppaan, jota seuraamalla keittiön hankinta sujuu huolettomasti. Oikealla valmistautumisella uusi keittiö on yksi elämän mukavimpia ja näkyvimpiä muutoksia.

Hero-kuva_inkku

5 askelta unelmiesi keittiöön

1. Inspiraatio

Inspiraatiota keittiösuunnitelmiin löydät nykyisin useista lähteistä. Selaa sisustuslehtiä, surffaa Instagramissa ja Pinterestissä, tarkkaile ympäristöäsi niin ystävien luona kyläillessäsi kuin vieraillessasi ravintoloissa; jääkö mieleesi jokin ratkaisu, jonka ympärille haluaisit oman keittiösi muodostuvan.

Keittiövalmistajien sivuilta voit selata keittiömallistoja ja toteutuneita keittiöitä.
Vieraile myös keittiöliikkeissä tutustumassa materiaaleihin ja uusimpiin innovaatioihin. Keittiömaailmalla on yli 30 myymälää ympäri Suomen.
Jos et yhtään tiedä, millainen unelmiesi keittiö olisi, aloita tekemällä keittiötyylitesti.
 

Inspiraatio_kuvapari_inkku

2. Suunnittelu

Kun mielessäsi on jo muutamia ajatuksia, mitä uudelta keittiöltäsi haluat, varaa aika keittiösuunnittelijalle. Keittiömaailma tarjoaa maksuttoman suunnittelupalvelun myymälään, verkkotapaamiseen tai vaikkapa kotikäyntinä. Tapaamisessa kartoitetaan toiveesi ja tarpeesi. Saat budjettiisi soveltuvan kaluste- ja tilasuunnitelman ja näet tulevan keittiösi jo upeina 3D-kuvina.

Suunnittelu_3d_1920

Ennen suunnittelukäyntiä sinulla on hyvä olla alustavia toiveita materiaaleista ja väreistä sekä raamit budjetille. Budjetista kannattaa kertoa rohkeasti, sillä keittiön hintaan voidaan vaikuttaa esimerkiksi materiaali- ja kodinkonevalinnoilla sekä varustelutasolla. Katso, miten materiaalivalinnat vaikuttavat keittiön hintaan. Täältä voit puolestaan hakea keittiöllesi alustavan hinta-arvion.

Keittiömaailman suunnittelijat tekevät myös aina mittakäynnin, jolla varmistetaan, että tehty suunnitelma ja tilat ovat varmasti yhteensopivia.

3. Tilaus

Kun olet hyväksynyt lopulliset suunnitelmat, keittiö lähtee tilaukseen. Keittiömaailman keittiöt valmistetaan mittatilaustyönä Novartin tehtaalla Nastolassa. Aikaa tilauksesta toimitukseen menee keskimäärin 4-6 viikkoa.
Katso videolta, millainen on kotimaisen A la Carte- ja Petra-keittiön matka suunnittelijan pöydältä valmiiksi keittiöksi.

Tilaus_1080 x1080

4. Rahoitus

Uusi keittiö on merkittävä investointi, mutta sen ei tarvitse vaatia suurta kertasijoitusta. Keittiömaailma tarjoaa rahoitusta jopa 10 vuoden maksuajalla. Ensimmäiset 12 kuukautta ovat korotonta maksuaikaa. Rahoitus on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun haluat varustella keittiösi laadukkaammilla toiminnoilla, mutta budjettisi ei anna sijaa suurempaan kertasijoitukseen.

Lue lisää Keittiömaailman rahoituksesta.
 

5. Asennus

Keittiön asentaminen vaatii aina osaavan tekijän. Ole rehellinen taitojesi suhteen ja ota herkästi kalusteet keittiöliikkeen asentamana. Näin säästyt ikäviltä yllätyksiltä ja turhilta kuluilta. Tarvittaessa Keittiömaailmalta saa koko keittiöremontin avaimet käteen -periaatteella.

Tutustu laajempaan keittiön osto-oppaaseen sekä hintaesimerkkeihin.
 

Asennus_1080 x1080

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
8.6.2020