2 Hankesuunnittelu

2.2 Hankkeen selvittäminen


Hankkeen selvittäminen alkaa olla lopuillaan. Eri osioita on mietitty ja miettiminen päätetty. Varsinaisia päätöksiä ei ole kuitenkaan vielä tehty ja nyt onkin niiden aika. Kaikki tarvittavat elementit on käyty läpi. Tarvittavat huoneet on luetteloitu ja niiden laatutaso on mietitty. On haettu käyttökustannuksia sekä aikataulutettu hanketta. Pankkiasiatkin alkavat olla jo alustavasti kunnossa. Kustannustavoite on luotu.


2.2.9 Hankkeen aloittaminen
Nyt pitää tiedostaa, mitä hankkeen aloittaminen tarkoittaa. Tämän jälkeen aloitetaan suunnittelu. Teillä on koossa kaikki se tieto, jonka suunnittelijat tarvitsevat ja he kyselevät sitten lisää.
2.2.9.1 Ratkaisun tarkoitus
Tämän osion tarkoituksena on ratkaista toteutetaanko omakotitalon rakentaminen vai palataanko lähtöruutuun. Nyt käydään läpi aikaansaatu materiaali ja katsotaan onko rakennuksen sisältö oikea sekä onko ajoitus varmasti hyvä. Tässä vaiheessa on vielä helppo mennä takaisin alkuun.
2.2.9.2 Asioiden läpikäynti on tärkeää
Päätöstä valmisteltaessa kootaan kaikki syntyneet paperit kasaan. Kootaan siis hankesuunnitelma ja tarkastetaan asiakirjojen paikkansapitävyys. Vaikka papereissa olisikin asiaa tuntemattoman tekijän luonne, niistä on kuitenkin jatkossa hyötyä suunnittelijoille. Niissä on perheen tärkeät ratkaisut. Rakentamistapaan on tarkoituksenmukaista vielä kerran palata. Kannattaako sittenkin päätyä valmisosarakentamiseen? Valmisosarakentaminen on suosittua ja suosio kasvaa. Näin saa seuraavan kokonaisuuden eli suunnitelmat -osion lyhennettyä ja toimittajista ainakin yhteistyökumppanimme tekevät yksilöllistä suunnittelua.
Ennen päätöksen tekemistä voi käydä läpi myös jonkin verran suhdanteita. Miten rakentamiskustannukset ovat käyttäytyneet vuoden aikana ja miten korkokanta on muuttunut. Yli 170.000 investoinnissa näilläkin asioilla on vaikutusta. Rakentamisen oikea-aikaisuudella voi säästää ja optimoidulla rakennusajalla kustannukset minimoidaan. Pitää muistaa, että aina on oikea aika rakentaa omakotitalo. Varsinkin nyt, kun korot ovat todella alhaalla.
2.2.9.3 Liikkeelle lähdön testi
Ennen päätöksen tekemistä on hyvä tutustua kotisivuillamme olevaan pieneen testiin. Sillä voi testata kelpoisuutensa omakotitalon rakentajaksi. Samalla tulee käytyä asiakirjat vielä kerran läpi. Tärkeää on myös se tunne, että perhe yhdessä on saanut aikaan puitteet omalle kodilleen.

2.2.9.4 Päätöksen teko Nyt tehdään investointipäätös. Investointipäätös on hinnaltaan suu...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012