Toteuta kotisi ala-, väli- ja yläpohjat nopeasti ja edullisesti

Talon rakentaminen on projekti, jossa on tärkeää miettiä kustannustehokkaat toteutusratkaisut, joilla työt etenevät sujuvasti. Elementtirakentaminen vähentää selvästi työmäärää rakennuspaikalla sekä nopeuttaa osaltaan talon valmistumista. Jo heti perustusvaiheessa sokkelin päälle asennettavilla ontelolaatoilla alapohja valmistuu muutamassa tunnissa.
 

Ontelolaatta on suosiossa erinomaisen kantokykynsä, pitkien jänneväliensä ja rakentamisen nopeuden ansiosta.

Ontelolaatta on suosiossa erinomaisen kantokykynsä, pitkien jänneväliensä ja rakentamisen nopeuden ansiosta.

Kustannus- ja aikasäästöä rakentamiseen

Pientalorakentamisessa betonisia ontelolaattaelementtejä käytetään tuulettuvan alapohjan rakentamiseen, kellarien kansirakenteena, kerrosten välipohjarakenteissa sekä yläpohjissa. Tehtaalta tuodut elementit nostetaan työmaalla kantavien kivirakenteiden, joko sokkelin tai ulkoseinien päälle. Saumavälien juotosvalun jälkeen voidaan rakentamisessa edetä nopeasti seuraavaan työvaiheeseen.

Kustannussäästöä syntyy, kun työmaalla ei tarvitse rakentaa valumuottilaudoituksia, raudoitteita ja valaa rakenteita. Usein myös hankala sää saattaa hidastaa näiden töiden etenemistä. Valmiiden betonielementtien asentaminen voidaan tehdä tontilla sääolosuhteista riippumatta, jopa talvella.
 

Oikein toteutettu tuulettuva alapohja pitää talon rakenteet kuivina sekä estää myös vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon.

Oikein toteutettu tuulettuva alapohja pitää talon rakenteet kuivina sekä estää myös vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon.

Kestävä ja turvallinen rakenne

Ontelolaatat mahdollistavat isojen huonetilojen suunnittelun. Yhtenäinen avara tila on toteutettavissa ontelolaattojen pitkien jännevälien ansioista, kun kantavia pystyrakenteita tarvitaan vähemmän. Tehtaalla elementteihin asennettavat esijännitetyt teräkset yhdessä betonilaattaa keventävien onteloiden kanssa tekevät laattaelementeistä erittäin kestäviä sekä kokoonsa nähden kevyitä.

Valmistusprosessissa betonia ja raudoitusterästä käytetään huomattavasti vähemmän kuin perinteisessä betonivalussa. Menetelmä myös poistaa rakentamisessa syntyvää materiaalihukkaa ja säästää siten ympäristöä.

Rakennusmateriaalina betoni on kestävä, pitkäikäinen sekä huoltovapaa. Se ei lahoa tai homehdu. Kivirakenteena se on myös kosteus- ja paloturvallinen valinta huolettomaan ja terveelliseen asumiseen.
 

Ontelolaatoilla voidaan helposti rakentaa isojakin tiloja ilman väliseiniä.Ontelolaatoilla voidaan helposti rakentaa isojakin tiloja ilman väliseiniä.

Pitkä kokemus ontelolaatoista

Parma on luotettava toimittaja kodin tärkeimpiin rakenteisiin tarjoten kodin rakentajalle valmiita ratkaisuja ylä-, ala- ja välipohjan tekoon. Parman pakettiin kuuluu kaikki: kohteen mittojen mukaisten elementtien raudoituksen suunnittelu, valmistus ja toimitus työmaalle.

PARMAontelolaatat soveltuvat käytettäviksi kaikkien kivirakenteisten materiaalien, harkkojen, elementtien ja paikallavalun kanssa. Talosi suunnittelija valitsee ontelolaatan sen käyttökohteen ja kuormituksen perusteella. Parman kautta löydät tarvittaessa myös ammattitaitoisen rakennesuunnittelijan tai -asentajan.

Hintaan vaikuttaa moni asia: elementtien määrä, toimitusaika ja rakennuksen monimuotoisuus sekä sen sijainti. Kysy lisää ja jätä yhteydenottopyyntö alla olevasta lomakkeesta.

Tilaamalla ontelolaatat kohteeseesi Parmalta, voit olla varma laadusta: Parma on Suomen suurin betonisten valmisosien tuottaja, jonka ontelolaattoja on käytetty sadoissa tuhansissa asunnoissa jo useiden vuosikymmenten ajan.
 

Suunnitteletko rakentamista? Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
13.1.2021