Auringolla ladattavat solar-valot tuovat tunnelmaa kesäjuhliin ja valaisevat pihapolkuja

Valoilla koristeleminen on hauskaa ja piristää ympäri vuoden. Kesäkaudella auringon energian voi valjastaa solar-valosarjojen avulla iltojen ihanaksi tunnelmanluojaksi.

Aurinkokennolla toimivat solar-valot ilahduttavat monipuolisuudellaan, sillä ne sopivat myös paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavilla.Aurinkokennolla toimivat solar-valot ilahduttavat monipuolisuudellaan, sillä ne sopivat myös paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavilla.

Solar-valojen sesonki alkaa kesän kynnyksellä

Pihapiirin koristelussa solar-koristevalojen sesonki alkaa heti kesän kynnyksellä ja jatkuu syksyyn asti. Koristevalot latautuvat aurinkokennoilla, joten niillä voidaan luoda sadunomaista tunnelmaa myös paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Ne latautuvat auringonvalon avulla päiväsaikaan ja syttyvät automaattisesti illan hämärtyessä. Valo palaa, kunnes virta loppuu tai aamuaurinko alkaa sarastaa.
 

Erilaisia asettelutapoja ja käyttökohteita hyödyntämällä koristevaloista löytyy aina uusia ulottuvuuksia.

Airamin solar-valot sopivat niin parvekkeen kuin puutarhankin piristykseksi tai niillä voi ohjata kulkua vaikka saunapolulla. Led-valosarjat ovat energiapihejä eivätkä kuumene käytössä. Valosarjoja voi ripustaa huvimajan kattoon tai terassin kaiteeseen, sommitella kauniiseen lyhtyyn tai pihajuhlien kattaukseen tai ripustaa rennosti puiden oksille. Aurinkokennolla toimivat valot ovat myös siitä käteviä, ettei niiden asentaminen vaadi sähkövetoja. Erilaisia asettelutapoja ja käyttökohteita hyödyntämällä koristevaloista löytyy aina uusia ulottuvuuksia – päästä siis mielikuvituksesi vapaasti valloilleen!

Airamin pieni solar-lasilyhty Dani on kaunis kuin koru.Airamin pieni solar-lasilyhty Dani on kaunis kuin koru.
Koristeeksi tarkoitetut solar-tuotteet eivät sovellu valaisimiksi sellaisenaan, sillä niiden valoteho ei riitä siihen. Valolla voi kuitenkin kiinnittää huomion haluttuun kohtaan, koristella tai korostaa. Kuvassa on Airamin Malta-lamppusarja, jossa on kymmenen kirkasta hehkulamppua muistuttavaa lamppukupua.Koristeeksi tarkoitetut solar-tuotteet eivät sovellu valaisimiksi sellaisenaan, sillä niiden valoteho ei riitä siihen. Valolla voi kuitenkin kiinnittää huomion haluttuun kohtaan, koristella tai korostaa. Kuvassa on Airamin Malta-lamppusarja, jossa on kymmenen kirkasta hehkulamppua muistuttavaa lamppukupua.

Hämäräkytkin sytyttää valot automaattisesti

Hämäräkytkimellä varustetut solar-koristevalot ovat helppohoitoisia ja lähes huoltovapaita. Solar-ledeissä on aurinkokenno, joka lataa energiaa päivän aikana. Illan hämärtyessä valot syttyvät automaattisesti päälle ja palavat siihen saakka, kunnes virta loppuu tai aamu alkaa sarastaa kirkkaana.

Koska tuotteissa on hämäräkytkin, erillisiä valoja ei kannata sijoittaa liian lähelle toisiaan, sillä toisesta tuotteesta loistava valo voi estää toista syttymästä.

Katso videolta, kuinka solar-valot syttyvät itsestään hämärän tullen

Valoa pimeille poluille

Sähköttömiin kolkkiin on helppo upottaa muutama solar-valopylväs osoittamaan polkua ja helpottamaan kulkua rantasaunaan tai puuvajaan. Pylväillä voi myös reunustaa istutusalueita tai kukkapenkkejä, jotka näyttävät valojen myötä iltahämärässä itsestään aivan uuden puolen.

Luxorin (vas.) isokokoinen aurinkokenno jaksaa pitää valoa yllä pitkään. Pilar-sarjan (oik.) tuotteisiin voi ladata virtaa aurinkokennon lisäksi myös USB-kaapelilla.Luxorin (vas.) isokokoinen aurinkokenno jaksaa pitää valoa yllä pitkään. Pilar-sarjan (oik.) tuotteisiin voi ladata virtaa aurinkokennon lisäksi myös USB-kaapelilla.

Airamin uusimmat solar-valaisimet ovat valoteholtaan hyviä ja sopivat erinomaisesti polun ja kulkuväylän varrelle. Ne on varustettu hämäräkytkimen lisäksi liiketunnistimella. Valotehonsa ja erilaisten toimintovaihtoehtojensa ansiosta ne soveltuvat monenlaisiin valaistustarpeisiin.

Eri tuotesarjoilla voi myös luoda pihaan yhtenäisen valaistuksen. Vaihtoehtoina on esimerkiksi Pilar-sarja, josta saatavissa lyhty ja pollari, tai Arette, josta on saatavissa seinävalaisin ja pollari. Valaisimien runkomateriaali on ruostumatonta terästä ja kestää auringon ja meri-ilmaston rasitukset haalistumatta. Huomaa, että pimeimpinä talvikuukausina päivänvalo ei välttämättä riitä solar-tuotteiden aurinkokennon latautumiseen.

Lue myös: Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille ja sen pihapiiriin

Airamin Arette solar-pollarin pariksi voi asentaa Arette solar-seinävalon. Valot on varustettu liiketunnistimilla ja niiden syttymisominaisuuksia voi säätää helposti portaittain.Airamin Arette solar-pollarin pariksi voi asentaa Arette solar-seinävalon. Valot on varustettu liiketunnistimilla ja niiden syttymisominaisuuksia voi säätää helposti portaittain.
 
Päivitetty
17.5.2022