Tuntuuko turvalliselta jättää koti valvomatta loman ajaksi?

Kesäisin koti on pidempiä aikoja tyhjillään, kun vapaa-ajanvietto suuntautuu mökeille ympäri Suomen. Nurmikko rehottaa ja kukat ovat kastelematta, postilaatikkoon kerääntyy iso pino lehtiä ja ikkunaverhot pysyvät samassa asennossa päivästä toiseen. Ulkopuoliselle talo näyttää jääneen tyhjilleen ja on varkaiden silmissä otollinen omavaltaisen tutkiskelun kohde.

Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.

Missä säilytät vara-avainta? Onko lukkosi toimiva?

Lukituksella on suuri rooli murtojen ehkäisyssä. Varmista, että asunnossasi on toimiva lukko. Älä koskaan kätke avainta tontille. Harva onnistuu olemaan piilotuksessaan ennalta-arvaamaton. Pitkäkyntiset ovat taitavia etsimään avaimen. Anna siis avain suoraan kukkien kastelijalle.

Tuttu tilanne on myös se, että matkaa mökille on taitettu jo tovin, kunnes mieleen hiipii epävarmuus, että tuliko ovi varmasti lukkoon. Perinteisen lukon ollessa kyseessä ei auta muu kuin kääntyä takaisin tarkistamaan tai jatkaa matkaa epävarmuudessa.

Yale Doorman -älylukko ei vaadi avainta, vaan se toimii koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella, jolloin ovi on mahdollista avata myös etänä. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa käytöstä välittömästi ja kulkukoodista voi tehdä tilapäisen esimerkiksi talovahdin käyttöön. Avaimettomuus lisää kotisi turvallisuutta ja tekee elämästä sujuvampaa. Ei tarvitse huolehtia avainten joutumisesta vieraisiin käsii, eikä kärsiä enää epävarmuutta lukitsematta jääneestä ovesta, sillä Yale Doormanin automaattinen lukintatoiminto lukitsee oven automaattisesti sen suljettua. Lisäksi lukon sisäänrakennettu hälytin ilmoittaa lukkoon kohdistuvista murtoyrityksistä. Saat myös hälytyksen oven aukaisuista, jos valitset turvatilan.

Unohda epävarmuus. Yale Doorman on avaimeton ratkaisu. Ovi on aina lukossa.Unohda epävarmuus. Yale Doorman on avaimeton ratkaisu. Ovi on aina lukossa.

Myös erilaiset ulkorakennukset, vajat ja liiterit kannattaa lukita. Yalelta löytyy laaja mallisto riippulukkoja tähän tarkoitukseen.

Valvo kotiasi valvontakameroilla

Valvontakamerat ovat helppo ja edullinen tapa suojata koti. Iso osa valvontakameroiden tehosta perustuu siihen, että ne toimivat ennaltaehkäisevästi säikyttiminä. Valvontakameroista kertovat tarrat ja kyltit kannattaa sijoittaa selkeästi esille parhaiten näkyville paikoille. Tarkoitukseen sopivia langattomia ulko- ja sisäkameroita sekä tallentavaa videovalvontaa on saatavilla laaja kirjo, joten oman pihan valvontaan ei tarvitse käyttää riistakameroita.

Kameravalintaa tehdessä on hyvä miettiä ennakkoon seuraavia asioita 

  • Mitä aluetta haluat valvoa ja kuinka monta kameraa alueen kattamiseksi tarvitaan?
  • Kuinka tarkkaa kuvaa haluat paikan päältä saada? Riittääkö, että kuvasta erottaa hahmot, vai pitääkö kuvasta pystyä tunnistamaan tulija?
  • Millaisiin olosuhteisiin kamera asetetaan? Tuleeko kamera siisteihin sisätiloihin, varastoon, kuistille vai sään armoille?
  • Pitääkö aluetta valvoa myös pimeässä?
  • Haluatko tarkastella live-kuvaa vai tallenteita? Haluatko jatkuvan tallennuksen vai liiketunnistusaktivoinnin? Haluatko saada puhelimeesi ilmoituksen liikkeestä?
  • Onko sinulla tarvetta liiketunnistusalueen rajaukseen?
  • Piuhoilla vai ilman? Haluatko kameran kiinteällä verkkoliitännällä vai riittääkö sinulle wifi-kamera, jolloin verkkokaapelia ei tarvitse vetää kameralle?

Yale Smart Living -konsepti tarjoaa laajan valikoiman helppokäyttöisiä ja luotettavia turvakameroita korkealla kuvanlaadulla. Mobiililaitteella hallittava kodin turvajärjestelmä tarjoaa edullisen vaihtoehdon kodin turvaamiseen – ilman kuukausimaksuja. Kun järjestelmä on kytketty mobiililaitteeseen, käyttäjä tietää aina, mitä kotona tapahtuu.

Lue lisää turvajärjestelmästä

Turvaksi kuistille sopii tallentava Yale All-in-One WiFi -valvontakamera, jonka sisäänrakennettu kohdevalo syttyy liikehavainnosta. Kameran kaksisuuntainen mikrofoni ja kaiutin mahdollistavat keskustelun kotiin mobiililaitteen välityksellä. Yale All-in-One WiFi -valvontakamerassa on myös sisäänrakennettu sireeni, jonka käyttäjä voi laukaista kameran sovelluksen kautta. Teräväpiirtokuva ja 10 metrin yönäkö takaavat tarkan kuvan kuistilta ja sen ympäristöstä.

Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.

Isomman takapihan valvontaan sopii myös hieman pidemmällä pimeänäöllä varustettu kamera, Yale Smart Home WiFi -ulkokamera, jossa on 30 metrin yönäkö ja kamera kestää rankkojakin sääolosuhteita.

Kaikissa Yale WiFi -valvontakameroissa on on myös liiketunnistusalueen rajaus, jonka avulla vältetään esimerkiksi pihalla heiluvien oksien aiheuttamat turhat hälytykset.

Yale Smart Home WiFi -valvontakamerassa on loistava HD-kuvanlaatu ja 30 metrin yönäkö.Yale Smart Home WiFi -valvontakamerassa on loistava HD-kuvanlaatu ja 30 metrin yönäkö.

Halutessasi laajemman valvonnan, Yale Smart Home CCTV -järjestelmä 1TB kiintolevyllä sopii vaativampiinkin tallennustarpeisiin.

 
Julkaistu
1.6.2020