Mielenrauhaa ja suojaa kodin turvaamiseen

Etätyö on voinut osaltaan häätää murtovarkaita mökiltä, mutta koti voi jäädä vartiomatta ja mökeilläkään ei vietetä välttämättä koko vuotta. Kodin ja vapaa-ajan asunnon ennakoivasti turvaaminen asuntomurroilta on järkevää jo pelkästään oman mielenrauhan vuoksi. Näiden ratkaisuiden avulla luot kodille tai vapaa-ajan asunnollesi turvaa sekä samalla itsellesi mielenrauhaa.

Yale Doorman –älylukkoYale Doorman –älylukko

Lukitus kuntoon – avaimilla tai ilman

Lukituksella on suuri rooli murtojen ehkäisyssä. Varmista, että asunnossasi on toimiva ja takalukittava lukko. Älä koskaan kätke avainta tontille. Harva onnistuu olemaan piilotuksessaan ennalta-arvaamaton. Pitkäkyntiset ovat taitavia etsimään avaimen. Anna siis avain suoraan kukkien kastelijalle.

Avainturvallisuutta lisää fyysisen avaimen voimassa oleva patentti, jolloin lisäavainten teettäminen on rajattua ja valvottua. Vanhentunut patentti on turvallisuusriski, jos ei tiedä, missä avaimia on.
 


Tuttu tilanne on myös se, että matkaa mökille on taitettu jo tovin, kunnes mieleen hiipii epävarmuus, että tuliko ovi varmasti lukkoon. Perinteisen lukon ollessa kyseessä ei auta muu kuin kääntyä takaisin tarkistamaan tai jatkaa matkaa epävarmuudessa. Tähänkin ongelmaan on tarjolla nykyajan turvallinen älylukko Yale Linus®, joka antaa mahdollisuuden avata ja lukita oven missä tahansa itse oletkin.

Avaimeton kulku, välitön tieto lukkosi avaajasta tai tieto onko ovesi auki tai kiinni, helpottavat ja lisäävät huolettomuutta arkipäiväiseen elämään.
 

Yale Linus® –älylukkoYale Linus® –älylukko

Yale Doorman -älylukko ei vaadi avainta, vaan se toimii koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella, jolloin ovi on mahdollista avata myös etänä. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa käytöstä välittömästi ja kulkukoodista voi tehdä tilapäisen esimerkiksi talovahdin, perheenjäsenen tai vaikkapa vaihtuvan vuokralaisten käyttöön.

Avaimettomuus lisää kotisi turvallisuutta ja tekee elämästä sujuvampaa. Ei tarvitse huolehtia avainten joutumisesta vieraisiin käsiin, eikä kärsiä enää epävarmuutta lukitsematta jääneestä ovesta.

Unohda epävarmuus. Yale Doorman on avaimeton ratkaisu. Ovi on aina lukossa.Unohda epävarmuus. Yale Doorman on avaimeton ratkaisu. Ovi on aina lukossa.

Lukon sisäänrakennettu hälytin ilmoittaa lukkoon kohdistuvista murtoyrityksistä. Saat myös hälytyksen oven aukaisuista, jos valitset turvatilan.
 


Myös erilaiset ulkorakennukset, vajat ja liiterit kannattaa lukita. Yalelta löytyy laaja mallisto riippulukkoja tähän tarkoitukseen.

Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.

Valvo kotiasi valvontakameroilla

Valvontakamerat ovat helppo ja edullinen tapa suojata koti. Iso osa valvontakameroiden tehosta perustuu siihen, että ne toimivat ennaltaehkäisevästi säikyttiminä. Säikytysvaikutuksen lisäksi mahdollisesta murrosta jää talteen dokumentaatiota videon muodossa.

Valvontakameroista kertovat tarrat ja kyltit kannattaa sijoittaa selkeästi esille parhaiten näkyville paikoille. Tarkoitukseen sopivia ulko- ja sisäkameroita sekä tallentavaa videovalvontaa on saatavilla laaja kirjo, joten oman pihan valvontaan ei tarvitse käyttää riistakameroita.

Valvontakameroita on saatavilla niin ulko- kuin sisätiloihin.Valvontakameroita on saatavilla niin ulko- kuin sisätiloihin.

Kameravalintaa tehdessä on hyvä miettiä ennakkoon seuraavia asioita 

  • Mitä aluetta haluat valvoa ja kuinka monta kameraa alueen kattamiseksi tarvitaan?
  • Kuinka tarkkaa kuvaa haluat paikan päältä saada? Riittääkö, että kuvasta erottaa hahmot, vai pitääkö kuvasta pystyä tunnistamaan tulija?
  • Millaisiin olosuhteisiin kamera asetetaan? Tuleeko kamera siisteihin sisätiloihin, varastoon, kuistille vai sään armoille?
  • Pitääkö aluetta valvoa myös pimeässä?
  • Haluatko tarkastella live-kuvaa vai tallenteita? Haluatko jatkuvan tallennuksen vai liiketunnistusaktivoinnin? Haluatko saada puhelimeesi ilmoituksen liikkeestä?
  • Onko sinulla tarvetta liiketunnistusalueen rajaukseen?
  • Piuhoilla vai ilman? Haluatko kameran kiinteällä verkkoliitännällä vai riittääkö sinulle wifi-kamera, jolloin verkkokaapelia ei tarvitse vetää kameralle?

Näin valitset tarpeisiisi sopivan valvontakameran

Yalelta löydät laajan valikoiman helppokäyttöisiä ja luotettavia turvakameroita korkealla kuvanlaadulla. Mobiililaitteella hallittava kodin hälytysjärjestelmä tarjoaa edullisen vaihtoehdon kodin turvaamiseen – ilman kuukausimaksuja. Kun järjestelmä on kytketty mobiililaitteeseen, käyttäjä tietää aina, mitä kotona tapahtuu.

Valvontakamerat ulkokäyttöön

Turvaksi kuistille sopii tallentava Front Door Wi-Fi Camera - Light & Siren –valvontakameran, jonka sisäänrakennettu kohdevalo syttyy liikehavainnosta. Kameran kaksisuuntainen mikrofoni ja kaiutin mahdollistavat keskustelun kotiin mobiililaitteen välityksellä.

Yale Front Door Wi-Fi Camera - Light & Siren –valvontakamerassa on myös sisäänrakennettu sireeni, jonka käyttäjä voi laukaista kameran sovelluksen kautta. Teräväpiirtokuva ja 10 metrin yönäkö takaavat tarkan kuvan kuistilta ja sen ympäristöstä.

Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.

Isomman takapihan valvontaan sopii myös hieman pidemmällä pimeänäöllä varustettu kamera, Outdoor Pro Wi-Fi Camera -ulkokamera, jossa on 30 metrin yönäkö ja kamera kestää rankkojakin sääolosuhteita.

Kaikissa Yale WiFi -valvontakameroissa on on myös liiketunnistusalueen rajaus, jonka avulla vältetään esimerkiksi pihalla heiluvien oksien aiheuttamat turhat hälytykset.

Yale Smart Home WiFi -valvontakamerassa on loistava HD-kuvanlaatu ja 30 metrin yönäkö.Yale Smart Home WiFi -valvontakamerassa on loistava HD-kuvanlaatu ja 30 metrin yönäkö.

Halutessasi laajemman valvonnan, Yale Smart Home CCTV -järjestelmä 1TB kiintolevyllä sopii vaativampiinkin tallennustarpeisiin.

Kuukausimaksuton hälytysjärjestelmä

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmän hallinta on helppoa. Järjestelmän voi aktivoida päälle ja pois matkapuhelimella. Lisäksi hälytinpaketin mukana tulee näppäimistö, jonka avulla järjestelmän saa kytkettyä päälle. Järjestelmän saa aktivoitua myös Yale Doorman älylukon kautta lukkomoduulin avulla.

Käyttäjä saa hälytyksen mobiililaitteeseensa järjestelmän havaitessa jotakin tavallisuudesta poikkeavaa. Kameralla varustettu liiketunnistin lähettää puhelimeen kuvan havaitessaan liikettä. Kuvan perusteella kodin omistaja voi päättää, tarvitseeko paikalle hälyttää apua. Käyttäjä pystyy itse muokkaamaan järjestelmästä itselleen sopivan kokonaisuuden, liittämällä hälytysjärjestelmään haluamiaan komponentteja, kuten palohälyttimiä, liiketunnistimia tai lämpöä ja kosteutta mittaavia huonesensoreita. Hälytysjärjestelmä on kuukausimaksuton.
 

 
Päivitetty
14.12.2021