2 Hankesuunnittelu

2.2 Hankkeen selvittäminen


Rakentamisen toteutustapoja on useita ja varsin paljon toisistaan eroavia. Tämän kohdan ajatuksilla on merkitystä ainakin suunnittelun toteuttamiseen. Siksi perheen pitää miettiä omat resurssinsa ja osaamisensa ennen urakointitavan päätöksen tekoa.


Toteutustavasta riippuen varsinaisen suunnittelun voi hoitaa joko omistaja itse tai urakoitsija. Nyt käymme kuitenkin läpi vain pääratkaisut toteutustavan osalta. Edelleen pitää muistaa, että valtaosa hankkeen kustannuksista määräytyy tämän vaiheen aikana. Mitä pidemmälle hankkeen selvittämisessä edetään, sitä tärkeämmäksi tulee ammattilaisen apuna käyttö. Hyvin usein pääsuunnittelija on ensimmäinen asiantuntija hankkeessa. Jos perhe on tehnyt tähän asti suunnittelunsa tarkkaan ja tietää, mitä rakennus maksaa, kaikki on hyvin.
2.2.6 Rakentaminen ja toteutustapa
Hankkeen selvittämisen aikana on jo tehty jo useita päätöksiä. Niihin pohjautuen ja niiden miettimisen aikana syntyneiden ajatusten perusteella valitaan rakennushankkeelle toteutustapa. Valitaanko pakettitalo vai paikalla rakentaminen? Ratkaiseeko tässä oman työn osuus? Vaihtoehtoja on useita.

2.2.6.1 Toteutustavat yleensä Kovin monimutkaisiin toteutustapoihin omakotitalon rakentamisessa ei kannata mennä. Ensimmäinen asia...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012