Viimeistele pihasi piharakennuksella – minkälaista ratkaisua sinä tarvitset?

Kodin säilytysratkaisuiden tarve ei rajoitu ainoastaan kodin sisätiloihin, vaan erilaista varastotilaa sekä harrastustilaa kaivataan myös ulos. Kun jokaiselle työkalulle, harrastevälineelle sekä kulkuneuvolle on oma paikkansa, säilyy puutarha sekä pihapiiri siistinä ja helppohoitoisena.

Viihtyisän ja tilavan harrastetilan voi luoda vaikka piharakennukseen.Viihtyisän ja tilavan harrastetilan voi luoda vaikka piharakennukseen.

Omakotitaloa rakennettaessa kannattaa harkita, rakentaisiko autotallin tai -katoksen samaan aikaan, jolloin pihapiiri olisi valmis kerralla. Erityisesti talotoimitusten yhteydessä kannattaa ennakoida tuleva mahdollinen tarve ja suunnitella tuleva piharakennus tai tehdä tilavaraus mahdollisille piharakennuksille. Monipuolisten käyttömahdollisuuksiensa lisäksi tuo piharakennus myös mukavasti yksityisyyttä toimiessaan näkösuojana naapureiden suuntaan.

Jukkatalo 11-10MJukkatalo 11-10M

Autotalleja sekä -katoksia moneen tarkoitukseen

Rakennat sitten piharakennuksen jälkikäteen tai talotoimituksen yhteydessä, kannattaa suunnittelutyöt aloittaa miettimällä, mitä konkreettisesti tarvitsee. Varastotilat kannattaa suunnitella käyttötavan mukaan, jolloin ne palvelevat tarkoituksessaan parhaiten.

Muita asioita, joita kannattaa ottaa huomioon ovat:

  • Onko taloudessa käytössä useampi auto – halutaanko näille molemmille autotalli, vai olisiko autotallilla ja -katoksella varustettu piharakennus toimivampi?
  • Kaivataanko erillistä harrastetilaa tai varastoa niin puutarhatarvikkeille kuin myös pyörille ja muille harrastusvälineille?
  • Halutaanko autotalli/-katos yhdistää rakennettavaan päärakennukseen, vai halutaanko se pitää erillisenä?
  • Mitä kaavamääräykset sanovat rakennuksesta, millainen on tontin muoto?
  • Mieti myös helppoa käytettävyyttä, ovien sijoittelua sekä kulkua ja kääntymistä.

Jukkatalo V44-10M sopii vaikka pihan takaosaa tai tontin kulmaukseen.Jukkatalo V44-10M sopii vaikka pihan takaosaa tai tontin kulmaukseen.

Ratkaisuja moniin tarpeisiin

Valmiista Jukkatalon mallistosta löytyy kustannustehokkaita sekä erinomaisesti pienellekin tontille sopivia kompakteja toteutuksia, jotka kuitenkin sisältävät kaiken oleellisen mitä tarvitaan. Tällainen on esimerkiksi malli 11-10. Autokatoksen sekä autotallin yhdistelmistä hyvänä esimerkkinä mainittakoon malli V44-10, joka tarjoaa runsaat varastotilat pysäköintipaikkojen lisäksi. Tämä malli soveltuu sijoitettavaksi esimerkiksi tontin takaosaan tai kulmaan.

Tutustu malliin Jukkatalo 11-10

Tutustu malliin Jukkatalo V44-10
Jukkatalo V44-10MJukkatalo V44-10M

Aina mallistomalli ei sovi suoraan omiin tarpeisiin. Jukkatalon autotallien ja -katosten pohjat sekä ulkonäkö on muokattavissa omiin tarpeisiin ja ympäristöön sopivaksi. On sitten tyylisi moderni tai perinteinen, ratkaisu löytyy varmasti. Yhdessä ammattitaitoisen suunnittelijan kanssa on mahdollisuus luoda ehjä ja toimiva kokonaisuus aina lämmönlähteen valinnasta valmiiseen kohteeseen.

Tutustu malleihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja/tai tilaa esitteitä:


 
Julkaistu
1.6.2020