Puhdasta energiaa auringosta ja säästöä sähkölaskuun

Yhä useampi hankkii kotinsa tai vapaa-ajan asuntonsa katolle aurinkopaneelit ja tuottaa osan tarvitsemastaan sähköstä itse. Säästöä sähkölaskuun syntyy heti ja pitkäaikainen sijoitus nostaa talon arvoa. Loisteen aurinkopaneelilaskurilla voit helposti selvittää, minkä kokoinen paneelipaketti sopii omalle katolle parhaiten.

Tarkista laskurilla paljonko sinun kattosi voisi tuottaa sähköä?

Tamperelainen Jorma Kairimo hankki viime kesänä kotinsa katolle 18 aurinkopaneelia ja on tyytyväinen hankintaansa. Päätöksen taustalla oli tahto elää ekologisemmin. Mieluista oli myös mahdollisuus myydä ylimääräinen sähkö Loisteelle, sillä jo viime kesän aikana hän tuotti sähköä enemmän kuin kulutti.

Tuottoa pilviselläkin säällä

Kairimo yllättyi, että paneelit tuottavat sähköä myös sateella ja pilvisinä päivinä. 500 kWh kuukaudessa on harmaanakin ajanjaksona tavanomainen tuoton määrä ja kesällä Kairimo pääsi yli 4 000 kilowattituntiin.

Moni ei tiedä, että eteläisessä Suomessa aurinko paistaa yhtä paljon kuin esimerkiksi Saksassa, Pohjois-Suomessakin melko hyvin ja että yleensä vain marras- ja joulukuu jäävät pelkän ostosähkön varaan.

Myy pois se, mitä et itse käytä

Kun tuottoa tulee yli oman tarpeen, ylijäämäsähkön voi myydä Loisteelle. Pientuotannosta tehdään oma sopimus. Koontilaskussa näet kätevästi sekä myymäsi että ostamasi sähkön määrät ja itse tuotetun sähkön myyntitulot luonnollisesti pienentävät sähkölaskua. Myös kulutuksen ja oman tuotannon määrää voi koko ajan seurata Loisteen Oma Energia -palvelussa

Jo 10 paneelilla saunot joka päivä

Pienin aurinkopaneelijärjestelmä on 8 paneelin järjestelmä, jonka pinta-ala katolla on noin 12-13 m2. Loisteen aurinkopaneelilaskuri kertoo antamasi osoitteen alan perusteella, kuinka paljon katon pinta-alasta on aurinkoenergian tuotantoon soveltuvaa.

Jo 10 paneelia, joiden nimellisteho on yhteensä noin 3 kilowattipiikkiä, tuottaa puhdasta aurinkosähköä 2 400 kWh. Sillä määrällä voi lämmittää saunan 365 päivänä vuodessa tai ajaa sähköautolla 15 000 kilometriä.

Huoleton energiaratkaisu pitkäksi aikaa

Aurinkopaneelien käyttöikä on jopa 30 vuotta ja invertterin vaihtoaika noin 15 vuotta asennuksesta. Paneeleilla on 25 vuoden tuottotakuu, mikä tarkoittaa, että vielä 25 vuoden jälkeenkin ne tuottavat vähintään 80 prosenttia luvatusta maksimituotosta.

Vaikeaa? Ei ole, kun tilaat Avaimet käteen

Kun olet jättänyt yhteydenottopyynnön laskurimme kautta, otamme sinuun yhteyttä. Kartoitamme ratkaisun kanssasi huolellisesti etukäteen ja itse paneeleiden asennustyön erityyppisille katoille tekevät ammattitaitoiset asentajat. Teemme puolestasi myös tarvittavat lupahakemukset ja verkkopalvelusopimukset verkkoyhtiölle. Toimitusaika on yleensä noin 2-3 viikkoa tilauksesta

Kevätetu – jätä yhteystietosi 31.5. mennessä

Jos mietteissä on aurinkopaneelit, nyt kannattaa olla nopea. Tarjoamme 200 euron alennuksen aurinkopaneeleista niille, jotka jättävät yhteystietonsa 31.5. mennessä. Klikkaa siis laskuriin ja jätä yhteydenottopyyntö. Etu koskee 30.6. mennessä tehtyjä paneeliostoksia.

 
Julkaistu
25.5.2020