Tunnetko kaikki kattoikkunan mahdollisuudet?

Kattoikkuna ei ole enää vain pelkkä luukku tai lasiaukko katossa, vaan olennainen osa hyvää valaistusta ja tuuletusjärjestelmää. Se voi toimia myös parvekkeena, terassina ja hätäpoistumisreittinä. Kattoikkunan kautta hoituu niin tuuletus kuin valaistuksen lisääminen. Kattoikkunoihin on lisäksi nykyään saatavilla monia erilaisia lisävarusteita, kuten ohjausjärjestelmiä. Kattoikkunalla lisäät yläkerran käytettävyyttä ja arvoa.

VELUX kattoikkunoita löytyy jokaiseen tarpeeseen. VELUX kattoikkunoita löytyy jokaiseen tarpeeseen. 

Kattoikkuna hoitaa ilmanvaihdon automaattisesti

Raikkaaseen sisäilmaan vaikuttavat ilmanvaihto, sisäilman lämpö sekä kosteus. Healthy Homes barometrin mukaan vietämme sisätiloissa lähes 90 % ajastamme. Miksi emme siis kiinnittäisi huomiota hyvän sisäilman ylläpitämiseen?

Riittävä ilman vaihto poistaa allergeeneja ja hiukkasia huoneilmasta. Erityisesti korkea hiilidioksidin määrä hengitysilmassa tekee meistä väsyneitä ja aiheuttaa muun muassa lisääntynyttä syketiheyttä. Huoneilma tuntuu tunkkaiselta. Nyt kun olemme joutuneet viettämään kotona erityisen paljon aikaa, huono sisäilma ja tuuletuksen puute on varmasti huomattu erityisesti etätöissä kotitoimistolla. Olisiko nyt aika tehdä asialle jotain?

Nopea ja automaattinen tuuletus on helppo järjestää sähkötoimisen kattoikkunan ja älykkään sisäilman ohjausjärjestelmän avulla.

Vinkit kattoikkunan valintaan

  • Kattoikkunoiden valintaan vaikuttavat sekä tilan arkkitehtuuri että myös katon kaltevuus. Ylä- ja keskisaranoidut kattoikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15° – 55°. Sellaisten ikkunoiden kohdalla voi seistä aivan ikkuna-aukossa.
  • Pelkästään keskisaranoitujen ikkunoiden etu on tilan kalustamisen helpottuminen, sillä kalusteita voidaan sijoittaa myös aivan ikkunoiden alle. Keskisaranoidut ikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15°-90°.
  • Korkealla sijaitsevat kattoikkunat ovat helpoimmin käytettävissa VELUX INTEGRA® -avausmoottorilla tai tai käsin avaustangon avulla.
  • Vaikka hieman alemmas sijoitetun kattoikkunan alla olisi huonekaluja, on sen käyttäminen helppoa yläreunan avauskahvan avulla.
  • Kattoikkunat mahdollistavat upeat näköalat. Mitä loivempi kattokaltevuus on, sen pidempi ikkuna kannattaa valita.
  • Varmista, että ylä- ja keskisaranoitu kattoikkuna on sijoitettu riittävän korkealle, jotta voit seistä suorassa sen alla ja nauttia näköaloista.

Kattoikkunan automaatio tekee kaiken puolestasi

VELUX Integra® -kattoikkunat toimivat sähköisesti ja aurinkovoimalla. Niitä voidaan säätää joko kaukosäätimellä tai asentaa niihin automaattinen ohjausjärjestelmä. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus eteenkin ulottumattomissa olevissa kattoikkunoissa. VELUX -kattoikkunoissa voit säädellä auringonvalon määrää ja suuntaa, lämpötilan säätelyä ja ilmanvaihtoa erilaisilla auringonsuojatuotteilla, kuten verhoilla tai markiiseilla, sekä avausmoottorilla. Kaikki voidaan hoitaa myös automaattisesti.

VELUX Integra on sähköisesti ohjattava kattoikkuna.VELUX Integra on sähköisesti ohjattava kattoikkuna.

VELUX ACTIVE on älykäs sisäilman ohjausjärjestelmä kattoikkunaan. Siinä olevat anturit mittaavat sisäilman lämpötilaa, hiilidioksidipitoisuutta sekä ilman kosteutta. Järjestelmä säätää VELUX INTEGRA ® -kattoikkunoita tarpeen mukaan kiinni tai auki, sekä samalla myös avaa tai sulkee markiisit ja verhot. Sadetunnistin varmistaa, ettei ikkunoita avata sateella. Järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen.

Automaation avulla hyödynnät myös auringosta saatavan lämpöenergian. Energiatehokkaalla taiteverholla taas pystyt vähentämään lämmön hukkaa talviaikana. Kun ohjaat talosi kattoikkunoita, että aurinkosuojia etänä puhelimellasi, pystyt myös hallitsemaan energiankulutusta talossasi. Mobiiliohjauksella saat myös suljettua ikkunat koska tahansa missä tahansa oletkin, ja voit olla varma, etteivät ikkunat jääneet auki.

VELUX Activella ohjaat kattoikkunoita mobiililaitteilla.VELUX Activella ohjaat kattoikkunoita mobiililaitteilla.

Kattoikkunasta parvekkeeksi sekunneissa

Kodin viihtyvyyttä ja eritoten tilaa lisäät VELUX parveke- ja terassiratkaisuilla. Parvekeikkuna on paljon enemmän kuin pelkkä ikkuna. Saat tuotua huoneeseen huomattavasti enemmän valoa ja lisätilaa. Makuuhuoneessa voit käyttää parvekeikkunaa petivaatteiden ja huoneen tuulettamiseen. Keittiötilassa saat tuuletettua hajut nopeasti ulos tai avata parvekkeen ihanaa aamukahvihetkeä varten. Työtilaan parveke tuo paljon lisää valoa.

VELUX Cabrio® -parvekkeen saat avattua sekunnissa ja suljettuna on taas täysin katon myötäinen. Koska parvekeikkunan yläosa aukeaa myös tavalliseen tapaan, voit käyttää kattoikkunaa ilman parvekeominaisuutta.

VELUX Cabrio - parveke yläkertaan kattoikkunan asennuksen yhteydessä.VELUX Cabrio - parveke yläkertaan kattoikkunan asennuksen yhteydessä.
Valitse ikkunan pituus oikein katon kaltevuuden mukaan.Valitse ikkunan pituus oikein katon kaltevuuden mukaan.

Kysy tarjousta sinulle sopivasta kattoikkunasta


 
Julkaistu
18.5.2020