Mikä lämmitys- ja viilennysratkaisu uuteen kotiin?

Lämmitys muodostaa yleensä suurimman kuluerän vanhemmissa taloissa. Toinen suuri kuluerä on käyttöveden lämmitys. Viimeisen kymmenen vuoden aikana talojen energiatehokkuus on parantunut ja vastaavasti lämmityskulujen osuus kuluista pienentynyt. Käyttöveden osuus kuluista onkin vastaavasti suurentunut ja voi olla jopa yhtä suuri, kuin lämmityksen osuus. Tämä kannattaa huomioida valittaessa taloteknisiä ratkaisuja. Uutta taloa rakennettaessa alkaa olla myös vaatimuksena, että lämpö pysyy tasaisena ympäri vuoden. Tämä käytännössä edellyttää viilennystä kesällä. Seuraavassa kuusi huippuratkaisua talotekniikkaan. Löydä sopivin.

Nilan EC – kustannustehokkain ratkaisu

Energiatehokkaalla Nilan EC -poistoilmalämpöpumpulla säästät niin käyttöveden kuin asunnon lämmityskustannuksissa. Lisäksi saat tehokkaan, lämpöpumpulla toimivan viilennyksen.

Nilan EC 9 – suosituin poistoilmalämpöpumppu viilennyksellä

Energiatehokkaalla Nilan EC9 -poistoilmalämpöpumpulla lämmität asuntosi edullisesti vesikiertoisen lämmityksen sekä pilpin yhteistyöllä. Laite on suunniteltu kestämään käyttöä pitkään. Viilennys lämpöpumpulla.

Nilan Compact -sarja – räätälöi tarpeidesi mukaan

Compact PC MLP – viimeisintä talotekniikkaa ja huipputehokkuutta
Compact PC MLP on sisäänrakennetulla maalämpöpumpulla varustettu lämmitys-, ilmanvaihto- ja käyttövesiratkaisu nykyaikaisiin omakotitaloihin. Kaksinkertainen lämmöntalteenotto.

Compact PC Air 9 ilmavesilämpöpumppu huippuluokan hyötysuhteella
Compact PC AIR 9 lämmittää asunnon ilma-vesilämpöpumpputeknologian avulla. Se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa ei voida hyödyntää maalämpöpumppua.

Lisätietoa Compact PC -sarjasta

nilan-compactpcmlp-lto-maalampo-1

Compact PC EK 9 – mahdollistaa lämmitysmuodon päivittämisen helposti
Compact PC EK9 lämmittää asuntosi energiatehokkaasti vesikiertoisen lattialämmityksen sekä poistoilmalämpöpumpun yhteistyöllä. EK9 soveltuu kohteisiin, johon myöhemmin haluat laittaa joko maalämmön -tai ilmavesilämpöpumpun.

Compact PC – tilantarve vain puoli neliötä
Compact PC on monipuolinen lämpöpumppujärjestelmä, joka ratkaisee kaikki talotekniikan tarpeesi yhdessä kompaktissa paketissa, eikä vie lattiatilaakaan kuin vain puoli neliömetriä. PC-malli soveltuu sähköisen lattialämmityksen yhteyteen.

Katso oheinen video, jonka jälkeen valintasi on helpompaa.
 

Kun koko talotekniikka hoidetaan yhdellä laitteella, saadaan optimoitua energiatehokkuus.

 
Päivitetty
17.5.2021