• Etusivu
  • Rakentaminen

Karanteenikyselymme kertoo: nyt on aikaa remontointiin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.05.2020
20205_64671.jpg

Karanteeni on antanut monelle aikaa puuhastella kotona ja pihalla.

Teimme pienen karanteenikyselyn lukijoillemme, selvittääksemme missä mennään remontoinnin suhteen tällä hetkellä. Onko remontointihalukkuus lisääntynyt vai laskenut? Mitä tapahtui remonttibudjetille? Mistä nyt hankitaan tarvikkeet?

Vastaajista ylivoimaisesti suurin osa oli harrastelijoita ja ikäjakauma oli tasaisesti ikäryhmältään 45 vuodesta eteenpäin. Tosin peräti 12 % vastaajista ei tuntenut kuuluvansa mihinkään tiettyyn ryhmään: harrastelijoihin, puoliammattilaisiin tai ammattilaisiin. Ammattilaisia joukossa oli ainoastaan 4 %. Nyt siis antoivat äänensä rakentamisen asiakkaat.

Remontti edistyy

Jopa 30 % vastaajista totesi remontin edistyvän suunnitelmien mukaan, eikä töihin ole tullut viivästyksiä. Tämä ryhmä tekee koko remonttinsa itse. Huomattavaa on, että jopa 20 % oli laittanut karanteenissa muualta säästyneet rahansa remontointiin. Valmiiksi laaditut remonttibudjetit olivat 1/5 osalla vastaajista suurentuneet, koska muusta kulutuksesta on jäänyt taskun pohjalle. Karanteeni oli myös aikaistanut remonttien alkamista, sillä aikaa nyt tuntuu löytyvän.
Jos remontti ei ollut edennyt tai alkanut laisinkaan, remontin eteneminen oli jäänyt kiinni ammattimiehen puuttumisesta 6 %:lla vastaajista ja 4 %:lle ei ole löytynyt sopivaa remonttimiestä remontin tekemiseen.

20205_64669.jpg
  1. Teen kaiken itse ja remontti etenee suunnitellusti.
  2. Nyt on enemmän rahaa remonttiin, koska muu kulutus on loppunut.
  3. Se aikaisti remontin aloittamista, koska nyt on aikaa tehdä
  4. Nyt en uskalla aloittaa, koska omasta työpaikasta ei ole varmuutta.
  5. En saa ammattimiestä kiinni, enkä pääse jatkamaan.
  6. Remontointi alkoi kyllä, mutta loppui lomautukseen.
  7. Teettäisin remontin, mutta en löydä remonttimiestä.
  8. Aloitin remontin, koska nyt löytyy paljon hyviä tarjouksia.

Suunnittelupalvelua verkossa

Karanteenin vietyä henkilökohtaiset kontaktit, monet tavarantoimittajat ja suunnittelijat pystyttivät nopeasti toimivia ratkaisuja etäsuunnitteluun. Monella yrityksellä löytyi jo valmiina suunnitteluohjelmia asiakkaille. Kyselyymme vastanneista melkein 20 % käyttikin mielellään verkosta löytyviä suunnitteluohjelmia.

Yli 1/3 lukijoista ei halua käyttää suunnittelupalveluita laisinkaan. Ne ketkä käyttivät, olivat kyllä osin valmiita ottamaan esimerkiksi videoyhteyden suunnittelijaan. Kuitenkin 15 % oli sitä mieltä, että suunnittelu tulisi hoitaa ainoastaan henkilökohtaisella tapaamisella. Tähänkin on hyviä ja toimivia ratkaisuja verkossa, esimerkiksi nettiajanvaraukset.

Vain harvalla vastaajista oli ongelmia ohjelmien käytössä tai he eivät omistaneet tarvittavaa teknistä laitteistoa nettiyhteyksien saamiseksi. Vähiten suunnittelua tehtiin sähköpostin välityksellä.

Tarvikkeet lähirautakaupasta

Karanteeni johdosta pystytettyjen verkkokauppojen määrää tuskin kukaan on laskenut. Nettikaupat ovat päässeet aivan eri tavalla esille karanteenin aikana ja asiakkaita on riittänyt. Moni on joutunut pakostakin tutustumaan nettikaupankäyntiin.

Hieman alle puolet vastaajista kertoi hakevansa tarvikkeet remontointiin lähirautakaupasta. Osa oli jopa valmis ajamaan kauemmas toiselle paikkakunnalle hyvien tarjousten perässä. Verkkokaupat pärjäsivät kyselyssä hyvin ja rautakauppojen verkkomyynti kasvaa kohisten. Monet vastaajat tilasivat rakennustarvikkeensa verkossa ja suoraan pihalle toimitettuna.

Moni rautakauppa toimii jo nykyään sekä verkossa että kivijalkakauppana. Erittäin moni asiakas haluaa ensin tarkistaa verkkokaupan puolelta, mitä tarvikkeita on saatavilla, vaikkei hinta vielä tässä kohtaa olisikaan se kaikkein tarpeellisin tieto. Verkkokauppojen lisääntyminen on jo nyt huomattavasti vaikuttanut myös rakennustarvikkeiden hintatasoon.

Tarkista Rakentaja.fi verkkokaupan upeat tarjoukset ja edullinen hintataso!

20205_64668.jpg
  1. Käyn paikallisessa rautakaupassa itse hakemassa.
  2. Lähden vaikka seuraavaan kaupunkiin hakemaan tarvikkeita, koska ne ovat siellä edullisempia.
  3. Tilaan nettirautakaupasta suoraan pihalle.
  4. Tilaan soittamalla tai sähköpostilla lähirautakaupasta kotiin tuotuna.
  5. Jätän tilauksen lähirautakauppaan netissä ja käyn itse hakemassa valmiiksi kerätyt tavarat.

Karanteenista huolimatta tai sen vuoksi…

Karanteeni on lisännyt remontointia ja kasvattanut remonttibudjetteja. Apua haetaan nyt verkosta tarvikkeiden ja suunnittelun osalta. Onhan remontointi ja puutarha buumi huomattu myös meillä Rakentaja.fi, RakentajaPRO, Puutarha.net ja OmaTaloyhtiö -palveluissa. Olemme ylittäneet kaikki tavoitteemme ja saaneet joukkoihimme paljon uusia ja innokkaita lukijoita.

Kiitos kaikille vanhoille ja uusille lukijoillemme. Jos et vielä ole mukana, käy liittymässä mukavaan joukkoomme.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64684.jpg
Onko suihku haalea? Milloin lämminvesivaraaja kannattaa vaihtaa?
Käyttövesi lämmitetään sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla. Suomalainen käyttää lämmintä vettä vuorokaudessa keskimäärin 60 litraa, josta suuri osa kuluu peseytymiseen suihkussa.
20207_65718.jpg
Kolmen sukupolven paritalo Tuusulan asuntomessuilla
Lammi Kivitalojen vuoden 2020 asuntomessukohde on ilmeikäs ja moderni kaupunkitalo. Paritaloa tulee asuttamaan kolme sukupolvea. Kohde osoittaa, miten pienehköllekin tontille voidaan rakentaa persoonallinen ja näyttävä paritalo.
20211_68265.jpg
Valitse kotiisi ilmanvaihto, joka joustaa tarpeidesi mukaan
Ilmanvaihdon suunnittelu ja valinta ovat tärkeä osa kodin rakennusprojektia. Valinta vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten ilmanvaihdon ohjaus joustaa arkielämässä omien vaihtuvien tarpeiden mukaan. Ilmanvaihto on tärkeää, sillä se vaikuttaa sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen.
20117_27219.jpg
Hallit ja osastot
Messuilla tutustumisen pääpaino on luonnollisesti esiteltävissä kohteissa, mutta arvokasta tietoa ja muuta mielenkiintoista löytyy myös alueen näyttelyhalleista ja talojen yhteydessä olevista osastoista.Messuilla onkin syytä olla tarkkana. Uusia ideoita löytyy aina. Jopa vuodesta toiseen asuntomessuja kiertänyt toimittajakin tuppaa joka kerta yllättymään.Autotallien ja ulkoalueiden osastojen lisäksi Rakentaja- ja Sisustajahalleissa on runsaasti näytteilleasettajia. Muista myös tutustua Tuotetaloon (Kohde 16), jossa rakenneratkaisut ovat nähtävissä.Lisätietoa asuntomessuista...
20188_54432.jpg
Uudet talomallit toteuttamaan unelmaa omasta kodista
Kastellin talomallisto täydentyy syksyllä 2018 uutuusmalleilla, jotka pohjautuvat markkinajohtajan suosituimpiin talopaketteihin. Uudet talomallit ovat syntyneet räätälöimällä halutuimpia malleja asiakkaiden toiveiden pohjalta. 27.8.-30.9.2018 Kastelli tarjoaa kaikkiin talomalleihinsa hurjia kampanjaetuja, joiden arvo on jopa 10 000 euroa. Nyt jos koskaan kannattaa siis toteuttaa unelma omasta kodista!Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesite
20208_66172.jpg
Tyyliin sopivasta lattiakaivosta ei tarvitse tinkiä remonttikohteessakaan
Vieser Corner -kulmalattiakaivo sopii erityisen hyvin kompaktiin suihkutilaan, jossa lattiapinta halutaan pitää ehyenä ja kaivo sijoittaa siististi nurkkaan. Hakalan perheen alkuperäistä kunnioittaen remontoidussa kerrostalokodissa Vieser Corner viimeistelee seesteisen kauniin kylpyhuoneen tyylistä ja toimivuudesta tinkimättä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton