2 Hankesuunnittelu

2.1 Tarpeen selvittäminen


Kysymys, Mitä tehdään?, avautuu nyt. Missä tehdään? on avautunut jo melko pitkälti. Milloin tehdään? kysymys voidaan asettaa.


Ratkaisevia asioita on jo käyty läpi ja lähestytään tarpeen selvittämisen lopputulosta. Moni on varmaan miettinyt kartoituksen tarkoitusta.
– Mikä on tämän työvaiheen todellinen merkitys?
– Miksi ei mennä suoraan asiaan?
Tarkoituksena on ajatella asioita uudella tavalla. Ei mennä lopputulokseen ennen kuin asiat on lähtökohdiltaan mietitty. Ei pilata hyvää asiaa hätäillen. Pidetään jalat maassa ja mietitään asiat niin, että pystytään tekemään realistisista haaveista totta.
2.1.4 Asunnon hankinta
Asunnon hankinnalla on monia tavoitteita. On tavoitteita, joita ei edes normaalisti osaa asettaa. On tavoitteita, jotka ulkopuoliset tahot asettavat, kuten normit ja määräykset. Elinkaari- ja ympäristötavoitteet, laatutasotavoitteet, muunneltavuustavoitteet, rakennuskustannustavoite, kunnossapito- ja käyttökustannustavoite ovat esimerkinomaisesti niitä, jotka omassa talossa voi itse ratkaista. Valmiina hankitussa asunnossa asiat on joku muu jo ratkaissut.
On useita vaihtoehtoja hankkia perheelleen uusi asunto. Uuden rakentaminen on vain yksi monista. Tosin uuden rakentamisessa pääsee parhaiten vaikuttamaan kokonaisuuteen. Vaikuttaminen on mahdollista myös silloin, kun pääsee kerros- tai rivitalo- osakeyhtiön perustajaosakkaaksi ja voi jo alkuvaiheessa vaikuttaa tulevan asuntonsa suunnitteluun. Kuitenkin joku muu on tehnyt merkittävän osuuden alkuvalmistelusta.
2.1.4.1 Vaihtoehtojen läpikäynti
Edellisessä vaiheessa päätettiin hankkia uusi asunto. Tarkoituksena on käydä läpi kaikki mahdolliset uuden asunnon hankkimisvaihtoehdot. Etsitään ratkaisu, joka parhaiten täyttää asetetut tavoitteet ja vaatimukset.
Läpikäytävät vaihtoehdot ovat:
– Vanha tai uusi kerrostaloasunto.
– Vanha tai uusi rivitaloasunto.
– Vanha tai uusi omakotitalo.
Ja jokaisesta yllämainitusta on vaihtoehtona vielä oma sekä vuokrattu.

2.1.4.2 Miten asiat käydään läpi Asunnon hankintavaihtoehtoina on käytävä läpi “kaikki” mahdollisuudet, ...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012