• Etusivu
  • Talo

Mistä materiaalista rakentaisit terassin?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.05.2020
20205_64673.jpg

Terassien rakentaminen on alkanut tai alkamassa. Materiaaleja terassin rakentamiseen löytyy ja myös yhtä monta mielipidettä siitä, mikä on paras ratkaisu. On puuta, puun ja muovin sekoitetta, kiveä ja betonia.

Nyt pääset äänestämään suosikkiasi. Kulloinkin äänestyksen kärjessä oleva materiaali näkyy listan ylimpänä. Otetaan selvää, mistä suomalaiset rakentaisivat terassinsa. Kun olet antanut äänesi, päivitä sivu,ja näet uusimman listauksen.

Mikä on sinun suosikkisi?

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20083_9162.jpg
Näyttävä ovikatos
Ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sään rasituksilta. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei keräänny katoksen päälle.Icopalin Fastlock Uni –valokatteesta on saatavana asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mineriittilevyjen poisto purettavasta talosta?
Kysymys:Purettavassa talossa on mineriittilevyjulkisivu. Talo puretaan kaatamalla se pihamaalle ja purkamalla maassa rakennusmateriaalit. Pitäisikö mineriittilevyt poistaa ennen talon kaatamista? Kaatamisessa suuri osa mineriiteistä luultavasti rikkoutuisi ja niissä mahdollisesti olevasta asbestista osa vapautuisi. Paras varmasti olisi purkaa mineriitit talon ollessa pystyssä, mutta kuinka suuri riski muodostuu jos kaadetaan mineriittien vielä ollessa paikallaan?
Väliseinän eristäminen
Väliseinän eristäminen
Väliseinät ovat jakavia rakenteita: sisäseiniä ja seiniä, jotka erottavat tiloja toisistaan. Asuinrakennuksissa seinät eristetään ääneneristävyyden parantamiseksi sekä paloturvallisuussyistä. Tietyissä tapauksissa vaaditaan ylimääräistä eristystä kuuman/kylmän poissa pitämiseksi.Tarjolla olevat eristystuotteet täyttävät äänieristykselle asetetut minimivaatimukset. Ilmaääneneristyksellä tarkoitetaan oletettua äänieristysarvoa (R'w) niissä tiloissa, joissa äänieristystä on käytetty. Jotta ilmoitettuihin arvoihin päästään, rakenne ja kiinnitykset on tehtävä samalla tavalla kuin ääneneristävyysmittauksissa käytetyissä rakenteissa. Seinän välissä oleva kivivilla parantaa normaalin asunnon sisäisen väliseinän eristävyyttä n. 20 %.
20087_12068.jpg
Neuvontaklinikat apuna monessa pulmassa
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.
20177_49816.jpg
Sisustustiilillä keittiön ilme uusiksi
Tamperelaisen kerrostalokodin keittokomero koki melkoisen muutoksen uusien omistajien toteuttaman remontin myötä. Lisää tilaa ja valoa saatiin purkamalla keittiötä ja ruokailutilaa erottava seinä. Uudet kalusteet ja materiaalit valittiin huolella ja harkiten tavoitteena unelmien keittiö.Kolmihenkisen perheen uusi koti löytyi 1950-luvulla rakennetusta kerrostalosta. Valoisa kolmio oli varsin hyvässä kunnossa, remonttia kaipasivat lähinnä seinä- ja lattiapinnat. Keittiön kaapistot ja koneet oli joitakin vuosia aiemmin uusittu, mutta niiden tyyli ei miellyttänyt perhettä, kuten ei myöskään tilan komeromainen ahtaus. Siispä päädyttiin purkamaan vanha keittiö ja aloitettiin suunnittelu täysin puhtaalta pöydältä.
202110_73164.jpg
Vinkit ympäristötietoi­selle terassilasitusta harkitsevalle
Tiedätkö kuinka suuri ympäristövaikutus terassilasituksella on? Lasitetun terassin tai parvekkeen käyttäjänä vaikutat paljon siihen, kuinka suuri ympäristövaikutus lasituksella on. Valtasi alkaa jo siitä, kun valitset lasituksen, jonka valmistuksessa käytetään kierrätettäviä raaka-aineita ja jonka kestävyyteen on erityisesti panostettu. Pelkästään tällä paletilla lasitus kuittaa päästönsä jopa kolmessa vuodessa. Tiedostavia ja kestäviä tekoja voi tehdä lasien elinkaaren loppuun saakka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton