Jätevesiasiat kuntoon! Valitse samoin kuin Vertti Kivi

Jätevesijärjestelmän tuli olla kunnossa 31.10.2019 mennessä kohteissa, joissa rakennus sijaitsee enintään 100 metrin etäisyydellä vesistöstä tai merestä. Jätevesijärjestelmän saneeraus tulee laittaa kuntoon etenkin suuren remontin yhteydessä. Vuoden 2004 tai sen jälkeen myönnettyjen kiinteistöjen rakennuslupien myötä, niiden jätevesijärjestelmät ovat kunnossa. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös sisustusarkkitehti Vertti Kivi. 

Haja-asutusalueella asuva vastaa kiinteistönsä tai kiinteistöjensä jätevesijärjestelmän kunnosta tavalla, josta ei aiheudu välitöntä haittaa ympäristölle. Kunnossa oleva ja laadukas jätevesijärjestelmä pitää vedet puhtaina myös tuleville sukupolville.Haja-asutusalueella asuva vastaa kiinteistönsä tai kiinteistöjensä jätevesijärjestelmän kunnosta tavalla, josta ei aiheudu välitöntä haittaa ympäristölle. Kunnossa oleva ja laadukas jätevesijärjestelmä pitää vedet puhtaina myös tuleville sukupolville.

Miten Vertti Kivi päätyi Vestellin Biopuhdistaja 4 -jätevesijärjestelmään?

Sisustusarkkitehti Vertti Kivi päätyi sattuman kautta ostamaan itselleen Kirkkonummen edustalta kokonaisen saaren ja rakennutti saareen vapaa-ajan asunnon. 

Emme etsineet saarta, mutta oltiin naapurissa kylässä ja katsottiin, että makean näköinen paikka. Vuosi sen jälkeen päätettiin, että nyt ostetaan paikka pois ja täällä ollaan, toteaa Kivi tyytyväisenä.

Kivi rakennutti saareen upean vapaa-ajan asunnon. Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKivi rakennutti saareen upean vapaa-ajan asunnon. Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Vaikka kyseessä on saarikohde, haluttiin vapaa-ajan asuntoon mahdollisimman käytännöllinen ja perinteinen vesivessaa muistuttava WC-järjestelmä.

Päädyimme lopulta kahteen alipainevessaan, sillä ne muistuttavat hyvin paljon normaalia ja säiliö pitää tyhjentää ainoastaan kerran vuodessa, Kivi toteaa.

Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Tontilla on kolme eri rakennusta:

Vertti Kivelle oli laitteiden valinnassa äärimmäisen tärkeää niiden helppohoitoisuus ja säiliöiden harva tyhjennysväli.

Haluttiin saada kaikin puolin helppo kokemus, eikä haluttu joka viikko olla tyhjentämässä säiliötä. Ei siitä tule yhtään mitään. Tämä oli meidän tavoite ja lähdettiin sitten tutkimaan mikä olisi paras ratkaisu tänne saarelle, summaa Kivi.


Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Kohteen jätevesisuunnittelusta vastasi Wassis, koska heiltä löytyi vankka asiantuntemus, tietämys jätevesijärjestelmistä, tuotteet sekä asennuspalvelu saman katon alta. Kivi viettää vapaa-ajan asunnollaan paljon aikaa viisihenkisen perheensä ja ystäviensä kanssa. Myös koira ja pupu pääsevät vapaa-ajan asunnolle perheen mukaan. 

Tällä hetkellä tämä on 100 prosenttisessa käytössä, niin kuin voit varmaan kuvitella, naurahtaa Kivi. Nyt tässä hetkessä täällä on aika hyvä olla. Muutenkin täällä käy ystäviä ja vieraita. Tämä on yhteisen olemisen ja ystävyyden paikka.

Lopuksi Kivi kehottaa saman tyyppisestä projektista kiinnostuneille panostamaan helppouteen ja huolettomuuteen.

Ei kannata ottaa jätevesistä itselleen stressiä, vaan hoitaa asiat heti sellaiseen kuntoon, että toimii ilman jatkuvaa huoltoa.

Kuva: Honkatalot / Hans KoistinenKuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esitteitä. Asiantuntijat ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.


 
Julkaistu
11.5.2020