Pihan ja terassin suunnittelulla harmoninen kokonaisuus

Kuulutko sinäkin niiden suomalaisten joukkoon, joille oma piha on ehdoton välttämättömyys? Se rakas paikka, jossa on mahdollisuus nauttia luonnosta, ottaa aurinkoa, ylläpitää kasvimaata, pelata ja leikkiä lasten kanssa ja touhuta vaikka mitä muuta mukavaa.

vk20-lumon-lasiterassit-piha
vk20-lumon-lasiterassit-piha-3
vk20-lumon-lasiterassit-piha-4

Oma piha tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia viihtymiseen. Harmonista kokonaisuutta täydentää pihan jatkeena käytännöllinen ja toimiva terassi, joka katettuna tai lasitettuna mahdollistaa oleskelun ulkotiloissa myös sateisella tai kylmällä säällä. Lasittaminen jatkaa pihasta nauttimisen aikaa huomattavasti. Lisäksi lasiterassi toimii yhtenä lisähuoneena ja ylimääräisenä oleskelutilana aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Talvella terassilla voi nautiskella raikkaasta pakkassäästä tunnelmallisessa valaistuksessa. Ja mikä parasta terassikalusteet ovat säältä suojassa ympäri vuoden. Aikana, jolloin terassi on vähemmällä käytöllä siellä voi säilyttää esimerkiksi polkupyöriä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta terassi ja piha toisi mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä käyttäjilleen?

Yhtenäinen pihan ja terassin muodostama kokonaisuus parantaa talon ilmettä. Pihan suunnittelun lähtökohtana on käyttötarve, joka määrittää, millaisia toiminnallisuuksia pihalta kaivataan. Pihan tulee nivoutua kauniisti yhteen myös ympäröivän maiseman ja rakennusten kanssa. Myös hoitonäkökulma on hyvä huomioida. Kaikki eivät välttämättä ole aktiivisia multasormia, vaan kaipaavat pihalta helppohoitoisuutta. Nurmikosta voikin osan korvata esimerkiksi terassilla. Pihan suunnittelu kulkeekin käsi kädessä terassin suunnittelun kanssa.

Kannattaa listata tarpeet ja toiveet paperille, huomioida pihan eri osiot, kuten esimerkiksi mahdolliset leikkipaikat, kasvimaat, oleskelu- ja ruokailutilat. Mitä paremmin piha on suunniteltu, sitä helpompi sitä on hoitaa ja sitä paremmin se vastaa käyttäjiensä tarpeisiin. Terassin ja pihan yhdistämiseen kannattaa kysellä näkemyksiä myös ammattilaiselta.

Ota yhteyttä

Lataa ilmaiseksi inspiraatio-opas terassin ja pihan suunnitteluun
 

Mitä terassin suunnittelussa olisi hyvä huomioida?

Lasiterassi ei ole vain uuden ja modernin talon luksusta, vaan sointuu harmonisesti erityylisiin ja -ikäisiin kohteisiin. Terassin tyylittely tuo harmoniaa pihan eri osioiden välille. Suorakulman muotoinen terassi on perinteinen valinta, mutta mikä estää suunnittelemasta terassia tontin ehdoilla? Toisinaan esimerkiksi kallioista maastoa myötäilevä ratkaisu voi olla parempi vaihtoehto. Tärkeintä onkin valita rytmittely, joka sopii kokonaisuuteen ja ympäröivään maastoon.

Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.

Huolellinen suunnittelu varmistaa myös, että terassin koko vastaa sille asetettuja toiveita - siinä on kunnolla tilaa esimerkiksi ruokailuun ja seurusteluun. Kun ruokapöydässä istutaan, sen ympärillä pitää mahtua liikkumaan. Tarvittavan apupöydän ja grillin sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Grillin paikka ei ole seinustan vieressä, jotta välttyy seinän tahraantumiselta.

Jo ennen terassin rakentamista on hyvä pohtia sen ilmansuuntia. Lämpimin ja valoisin terassi sijoittuu etelä-länsiakselille. Silloin terassilla lämmittää vielä illan viimeisetkin auringonsäteet. Idänpuoleinen terassi taas tarjoaa paikan aamukahvin nauttimiseen, mutta päivän mittaan se voi muuttua varjoisaksi.

Lasita terassi talvella ‒ ETUSI NYT

Lumon tarjoaa vähintään 2 000 euron arvoisen parveke- tai terassilasituksen ostaneille auringonsuojaverhot -50% alennuksella.

Hyödynnä upea talvietu


Terassi voi olla myös mahdollisuus leikitellä sisustuksella ja kokeilla uusia tyylejä. Myös erilaiset kasvit ja kukkaset viihtyvät lasitetun terassin suojassa. Lue lisää

Lisää ohjeita terassin suunnitteluun

Lasiterassin rakentamisen a ja o

lumon-kesa-ympyrä-1455x1432

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

 
Päivitetty
23.11.2020