Etätyöpistekilpailu on ratkennut

Kiitos kaikille osallistujille. Kuvia tuli mitä erilaisimmista ja innovatiivisista kokoonpanoista. Kaikkea kotoa löytyvää oli käytetty onnistuneesti hyväksi. Myös työpisteiden valvojat olivat päässeet mukavasti esille ja ovat suoriutuneet vaativasta tehtävästään varmasti kunnialla. 

Laura Lappalaisen virallinen työpistevalvoja.Laura Lappalaisen virallinen työpistevalvoja.
Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.

Etätyöpistekilpailuun osallistuneet kiittelivät kauniita maisemia, erittäin läheltä toimistoa löytyvää kahvilaa ja palvelultaan puutteellista ravintolaa (oma keittiö). Happihyppelylle tarjoutui tilaisuuksia niin parvekkeella kuin pururadallakin. Kodin käyttämättömät tasanteet ja huoneet on mukavasti valjastettu toimistokäyttöön monissa kodeissa.

Tässä muutamia ideoita

Klassisimpaa tyyliä edustaa Kaija Huuhtasen työpiste Salossa. ”Työpäivän aikana on hyvä seistä välillä. Etätöissä ei ole sähköpöytää, mutta flyygelin kansi on juuri sopivalla korkeudella. Herra Bluthner (kirjoitetaan saksalaisella y:llä) patentoi omia keksintöjään jo 1800-luvulla, mutta arvasikohan hän, että hänen rakentamansa soittimen kannella tehdään patentti-insinöörin työtä 130 vuotta myöhemmin. Mahtavatko sähköpöydät kestää aikaa yhtä hyvin?” 

Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.

Hiilineutraaleimman version työpisteestään esitti Harri Pehkonen Hämeenlinnasta. ” Voin ajaa päästöttömällä simulaattorilla etätyöpisteeseen ja kotiin poljen kuntopyörällä. Vielä kun saan ladattua läppärini tuolla kuntopyörällä, alkaa etätyöpisteeni olla rajusti hiilinegatiivinen.” Harri on työpisteellään täysin ajan hermolla.

Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!

Rakentaja.fi hengessä upeat työpisteet itselleen tuunasivat Kari Alakulppi Rovaniemeltä ja Nikolas Uskanen Helsingistä. Tuomaristo kiittelee erityisesti upeaa uusiokäyttöä ja kunnioitusta vanhaa tavaraa kohtaan sekä innovatiivisuutta. Molemmat kilpailuun osallistuneet ovat toteuttaneet kestävän kehityksen ajatusta mielenkiintoisella tavalla. Historia havisee mukavasti molemmissa kuvissa.

Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.
Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!

Rauhallista ei kaikilla työpisteillä suinkaan ole ollut. Monet lapsiperheet ovat varmasti kokeneet saman kohtalon kuin Jatta Aho Helsingistä: ” Rauhallinen sijainti kodin hälyisimmässä paikassa, jossa saa hyvin keskityttyä töihin kolmen lapsen ollessa kotona”. Koko Rakentaja.fi toimitus tuntee suurta myötätuntoa teitä kohtaan. Voi kunpa pääsisimme pian taas takaisin toimistolle.

Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.

Ja arvonnan voittaja on...

Voittajaksi arvonnassa tuli Ari Järvinen, Jyväskylä. Ari eritteli oman työpisteensä sisältävän sähköpöydän säätöineen, nopea VPN yhteyden, pianon taukoja varten, keittiön ruokatunnille, portaat liikkumiseen ja venyttelyyn sekä pururadan lähistöllä. Kaikki siis käden ulottuvilla, kuten varmasti suurimmalla osalla meistä kotona ahertavista etätyöläisistä.
 

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kuvia lähettäneille osallistumisesta.

Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.
Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.
 
Julkaistu
7.5.2020