Taklaa arjen kaaos - säilö fiksummin

Kengät kasoina eteisessä, vaatteita kerääntyneenä ympäriinsä, tavarat lojuvat väärissä paikoissa ja joutuvat hukkaan. Epämääräiset säilytysratkaisut eivät pysy arjen menossa mukana. Toimiva, käytännöllinen ja viihtyisä asuminen on kaukana.

Varsin tuttua monessa kodissa ja ongelmat ovat korostuneet nyt, kun samojen seinien sisällä vietetty aika on lisääntynyt. Kaaos on selätettävissä säilytysmahdollisuuksien järkeistämisellä. Omiin tarpeisiin suunnitellut säilytysratkaisut helpottavat arkea ja tekevät siitä vaivattomampaa. 

Varaston ja autotallin varustaminen tilaihmeeksi onnistuu Sovellan siirrettävillä ja yhdisteltävillä säilytystuotteilla. Varaston ja autotallin varustaminen tilaihmeeksi onnistuu Sovellan siirrettävillä ja yhdisteltävillä säilytystuotteilla. 

Mikä on kotisi säilytyksen murheenkryyni? 

Seuraavassa kelpo vinkkejä toimivan säilytyksen suunnitteluun.

CASE / ETEINEN

Viisihenkisen perheen eteisessä näkyy vilkas ja värikäs arki. Vauhdikkaiden lasten ulkovaatteet, pipot, hanskat ja kengät eivät tunnu löytävän paikkojaan, vaan jäävät lojumaan pitkin poikin muutenkin ahdasta tilaa. Kun joukkoon mahdutetaan vielä laukut, treenikassit, pyöräilykypärät sekä perheen aikuisten vaatteet ja kengät, on kaaos valmis. Se tulee ensimmäisenä vastaan, kun taloon astuu sisään.

RATKAISU
Siisti eteinen ilahduttaa kotiin tullessa ja kotoa lähteminenkin helpottuu kummasti, kun vaatteet, kengät ja varusteet löytyvät omilta paikoiltaan. Järjestä siis eteisen tavarat järkevästi, jolloin ne ovat aina valmiina käyttöön.

 • Hattuhyllynä toimii parhaiten lankahylly tai -kori. Silloin näkee helposti alapuolelta, mikä vaatekappale löytyy mistäkin.
 • Lankahyllyt ja -korit sekä ulosvedettävät verkkokorit mahdollistavat myös sellaisten vaatteiden säilytyksen, jotka vaativat säilytykseltä ilmavuutta. Oma kori jokaiselle perheenjäsenelle helpottaa tavaroiden löytymistä.
 • Huomioi käyttäjien näkökulma. Esimerkiksi lasten vaatetangot ja naulakot kannattaa sijoittaa sopivalle korkeudelle, jotta omien vaatteiden ripustaminen olisi helpompaa.
 • Kenkähyllyllä jalkineet pysyvät siistissä järjestyksessä. Vähintään 15 cm tyhjää tilaa kenkähyllyn alla helpottaa siivousta.
 • Pienten ja ahtaiden tilojen kätevä apu on syvyyssuuntainen vaateripustin.
 • Avainniput, koiran hihnat, heijastimet, taskulamput ja muut pientarvikkeet säilöt helposti työkalukoukuilla varustetuissa reikätaustoissa tai laatikkolistaan kiinnitetyissä muovisissa ottolaatikossa.

Sovella-järjestelmän myötä kaikilla tavaroilla on oma paikkansa ja tila on helpompi pitää siistinä. Pieni eteinen tuntuu tilavammalta kuin ennen.

Katso muita eteisen säilytysvinkkejä

Mistä ostan?

Suunnittele oma eteisesi
Kun eteisen tavarat on omilla paikoillaan, ne ovat aina valmiina käyttöön.Kun eteisen tavarat on omilla paikoillaan, ne ovat aina valmiina käyttöön.

CASE / VAATEHUONE

Hyllyjen ja kaappien perukoille unohtuu usein vaatteita, koska niitä on pinottu kahteen riviin käytettävän säilytystilan maksimoimiseksi. Tiiviin säilytyksen vuoksi vaatteisiin tulee helposti myös ummehtunut haju ja ne rypistyvät. Kiiressä omien lempivaatteiden löytäminen on mahdotonta. Housuja ja paitoja lojuu tuolien selkämyksillä ja sukkia lattioilla. Pursuilevat vaatepinot ja sekasortoinen vaatesäilytys tekevät pukeutumisesta kaikkea muuta kuin houkuttelevaa.

RATKAISU
Toimivan vaatehuoneen suunnittelussa tärkeä kriteeri käytännöllisyyden lisäksi on muunneltavuus. Sovellan tuotteet ovat keskenään yhteensopivia ja voit muutella sekä täydentää sen rakenteita tarpeen mukaan. Pieneenkin tilaan saa hämmästyttävän paljon mahtumaan vaatteita, kenkiä ja laukkuja oikeilla hylly-, kori-, tanko- ja naulakkovalinnoilla.

 • Hyödynnä kaapin tai huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin.
 • Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi ja hankaliksi käyttää.
 • Ylähylly kannattaa olla ainakin 50 cm syvä, näin sinne mahtuvat isot laukut tai petivaatteet ja se toimii myös pölysuojana.
 • Valitse vaatekaappiin 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan. Liian syvä hylly jättää takana olevat vaatteet ”unohduksiin”.
 • Lyhennettävä lankahylly sopii sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saat täytettyä säilytystilan koko leveydeltään.
 • Naulakkoon kiinnitettävissä housunkannattimissa housut, hameet ja vaikkapa pöytäliinat säilyvät sileinä ja käyttövalmiina, koska niitä ei tarvitse laskostaa.

Kun vaatehuoneen säilytyksen on suunnitellut fiksusti, saa hyllyille mahtumaan kaiken tarpeellisen siten, että ne ovat helposti käytettävissä.

Lisää vinkkejä vaatesäilytyksen toteuttamiseen

Mistä ostan?

Suunnittele oma vaatesäilytyksesi

Yhdistele Sovellan tuotteista säilytystarpeeseesi sopiva kokonaisuus.Yhdistele Sovellan tuotteista säilytystarpeeseesi sopiva kokonaisuus.

CASE / VARASTO, AUTOTALLI

Varastossa syvät lastulevyhyllyt notkuvat harraste- ja puutarhavälineitä, multasäkkeijä ja ruukkuja sekä muita tarvikkeita. Autotalliin ei mahdu itse auto enää ollenkaan, vaan renkaat, työkalut, pyörät ja suksiboksi täyttävät tilan. Työtilaa ei ole jäljellä enää nimeksikään.

RATKAISU
Varaston ja autotallin varustaminen tilaihmeeksi onnistuu Sovellan siirrettävillä ja yhdisteltävillä säilytystuotteilla. Monipuolisten komponenttien ansiosta säilytysjärjestelmän käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. 

 • Työkalut ovat aina paikoillaan ja helposti saatavilla reikälevyyn kiinnitetyillä koukuilla.
 • Pienet tavarat säilyvät järjestyksessä laatikkolistoilla ja laatikoilla.
 • Hankalasti varastoitavalle suksiboksille ja renkaille on olemassa juuri niille tarkoitetut säilytystelineet.
 • Sukset, sauvat, lumilaudat ja pyörät voidaan säilyttää siististi ja naarmuuntumatta harrastevälineiden kannatinparissa.
 • Teräshyllyjen kantavuuden voi kaksinkertaistaa lisätuilla
 • RST-hyllyt eivät ruostu kosteassa tilassa.

Sovellan myötä tilaa järjestellä tavaroita paikoilleen on selvästi aikaisempaa enemmän. Tavarat myös löytyvät vaivattomasti ja pysyvät helpommin järjestyksessä.

Muita vinkkejä varastoon ja autotalliin

Mistä ostan?

Suunnittele oma varastosi

Sovellalta löytyy rajattomasti mahdollisuuksia varaston ja autotallin säilytykseen. Myös suuret tavarat löytävät paikkansa helposti.Sovellalta löytyy rajattomasti mahdollisuuksia varaston ja autotallin säilytykseen. Myös suuret tavarat löytävät paikkansa helposti.

Suunnittele tilasi helposti

Ensimmäinen askel siistin kodin toteuttamiseen on Sovella 3D Planner. Ilmaisella ohjelmalla suunnittelu on helppoa ja eri vaihtoehtojen kokeilu sujuu vaivattomasti. Voit suunnitella ja ideoida varastosi, vaatehuoneesi ja eteisesi säilytystilat tilan muodon ja mittojen mukaan. Ohjelma näyttää suunnitelmasi kolmiulottoisena, joten pääset näkemään, millainen säilytysjärjestelmä toimii tilassa parhaiten. Suunnitelman valmistuttua ohjelmasta saa tulostettua listan komponentteista, joita oma suunnitelmasi tarvitsee. Listan kanssa voi suunnata lähimmän jälleenmyyjän luo. 3D Planner toimii verkkoselaimessa, joten et tarvitse erillisiä latauksia tai ohjelmia suunnitelman tekoon.
 

sovella_3D_planner_1000x563

Kaipaatko lisää vinkkejä säilytyksen suunnitteluun? Tilaa esite alla olevalla lomakkeella.

 
Päivitetty
21.9.2020