2 Hankesuunnittelu

2.1 Tarpeen selvittäminen


Omakotitalon rakentamistarve tai yleensä uuden asunnon hankkimistarve seuraa elämänmuutosten myötä. Perheessä ryhdytään miettimään mitä nyt pitäisi tehdä. Hankesuunnitteluvaiheessa selvitetään mahdollisimman täydellisesti, mitä pitäisi tehdä ja miten. Kaikkea ei tosin voida huomioida, koska elämäntilanteet vaihtelevat ja aina tulee esiin kysymyksiä, joita ei pysty etukäteen ratkaisemaan.

Tässä yhteydessä tarvitaan Konsta Pylkkäsmäistä viisautta: ”Kaukoviisaus on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseenkin elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Tätä on harvalle suotu. Jolla sitä on, pitäköön hyvänään! Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa, asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa nämäkin huomioon, sille on maalimanranta kevyt kiertää.”
2.1.1 Nykytilanteen läpikäynti
Kaikessa perheen tulevaisuutta koskevassa suunnittelussa on aina käytävä läpi myös nykytilanne. Joskus on rahaa vähemmän ja joskus ei ollenkaan. Rakentamispäätöstä harkittaessa on tärkeää läpikäydä ensin nykytilanne. Näin ei rakennuksesta synny liian aikaisin harhakuvaa. Tarve uusista tiloista nousee ratkaisevaan asemaan vasta syvällisen pohdinnan jälkeen, eikä hetken mielijohteesta. Kuinka perusteellisesti itse kukin pohdintaa tekee, on tietenkin jokaisesta itsestään kiinni. Tarveselvitysvaihe ei kuitenkaan vielä maksa mitään.
2.1.1.1 Nykytilanteen läpikäynnin tarkoitus
Nykytilanteen läpikäynnin tarkoituksena on selvittää perheen tämän hetkinen kokonaistilanne. Kun tarvittavat asiat on huomioitu, pystytään niiden perusteella ohjaamaan rakennushankkeen oikeaa liikkeelle lähtöä. Perheellä on paljon asioita jotka tapahtuvat joka päivä. Tarkoituksena on huomata ne.

2.1.1.2 Miten asiat käydään läpi Koko perhe pohtii rakentamisen aloittamista. Lapsille kaverit ovat tärkeitä ja he...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
1.6.2012